logo mini 01 novosti 02 proizvajalci 03 oblikovalci odprodaja_p 05 kontakt 06 povezave

 

00 front 2

Počivalnik GRANDTOUR ˝Maserati by Zanotta˝, ki sta ga zasnovala Ludovica+Roberto Palomba je priložnostni dogodek za praznovanje zgodovin dveh velikih italijanskih podjetij. Maserati in Zanotta sta dve blagovnih znamk, ki sta za začeli poslovno pot v lokalnem okolju, sčasoma pa sta postali mednarodno priznani in uspešni podjetji, ki ostajata zvesti prvotnim vrednotam ter z možnostjo, ustvarjanja dizajnerskih izdelkov, kjer ustvarjalnost in oblikovalska moč pooseblja ideje in življenjski slog, ki gre korak s časom. Edinstven, ekskluzivni projekt, je rezultat sodelovanja med dvema zvezdama italijanskega dizajna:

 

 

GRANDTOUR, nova omejena serija počivalnika iz kolekcije Zanotta. Počivalnik povzema duha in vrednote, dveh blagovnih znamk kjer so vedno izražene: prefinjenost, udobje, izpopolnjenost materialov, oblike in detajli, avantgardno oblikovanje in zelo visok nivo mojstrstva proizvodnje. Obdelava usnjenega ovoja se zgleduje po starinski "capitonné" tehniki, ki je dobila sodobno interpretacijo z namenom doseči mehko in udobno sedalno površino. 

2013-Maserati-Quattroporte 1

 

Uporabljeno Zanotta Extra usnje, je naravno ˝full-grain˝ (ne peskano), barvano v kadi s čistimi ˝anilina˝ barvili, zaključni sloj ni finaliziran, tako da skozi čas pridobi na lepoti z značilno patino. Na dotik deluje obdelava zelo naravno in mehko. Konstrukcija počivalnika GRANDTOUR je iz jeklenih palic, polnilo pa je poliuretan ter Dacron Du Pont vata. 

maserati3

 

"Vzeli smo črtno perspektivno skico Maseratija, preslikali organsko strukturo silhuete pokrova motorja, kar je dalo pečat kontinuiteti linije počivalnika. Usnjena obloga ima zelo naraven občutek, navdih je prišel iz mehkobe rokavic voznikov tekmovalnih avtomobilov preteklosti" so pojasnili oblikovalci. "To je ekskluzivni produkt pri katerem smo želeli, da izžareva občutek takojšnje kakovosti. Nismo želeli oblikovati enostavnega avtomobilskega sedeža ali naslanjača, ​​ki je prilagojen takšni uporabi... Vprašali smo se: če bi bil Maserati fotelj, kakšen bi bil? Predlagali smo mediacijsko točko med tema dvema svetovoma." Ludovica+Roberto PALOMBA,  sta podpisana pod mnoge nedavne uspešnice Zanotta kolekcije, sta ustvarila GRANDTOUR kot krepitev koncepta narave; "dnevne sobe v gibanju". 

maserati1

 

Skupen pogled obeh družb, ki sodelujeta prvič, je ustvaril objekt za dnevno sobo, ki se zgleduje po vzoru linij in športnosti oblik avtomobila Maserati Quattroporte. Oblikovalci so harmonične, drzne linije avtomobila analizirali, razčlenili, reproducirali ter interpretirali dokler ni bila dosežena ergonomska in hkrati prelomna oblika sedeža, ki poveličuje sprostitev in udobje novih razsežnosti.

Grandtour Limited Series Armchair

  

Ste pripravljeni na testno vožnjo...

 

...

 


DOM 

PISARNE / ŠOLE

VRT 

DODATKI

OrionIntertrade issuu logo instagram icon orioninstagram iconinstagram


Prijava na novice iz Oriona
Prejemanje
S klikom na gumb PRIJAVA soglašate, da vam občasno pošljemo informativne letake.