logo mini 01 novosti 02 proizvajalci 03 oblikovalci odprodaja_p 05 kontakt 06 povezave

 

00 front

ARPER je obudil stol BOWL, znane arhitektke in oblikovalke italijanskega rodu, Line Bo Bardi. Odločili so se za izdelavo avtorske edicije v omejeni nakladi 500 stolov, kar se za tako pomembno osebo spodobi. S sodelovanjem Inštituta Line Bo Bardi "Instituto Lina Bo e P.M. Bardi", ki bedi nad arhitektkinim avtorskim delom, so prišli do spoznanja, da za stol ni izdelanih kakšnih posebnih načrtov in opisov predvidenih sestav, le par skic, ter dva prototipa iz leta 1951; v izvedbi iz umetne mase in v črnem usnju. Pri ARPERju so se tako soočili z dilemo, ali bodo stol izdelali po prvotnih skicah, ali bi ga reinterpretirali po svoje.  

 

 

Po tehtnem premisleku so prišli do zaključka, da ga reinterpretirajo v prvotni obliki (dimenzije so prilagodili 21. stoletju), za izdelavo oblazinjenja, pa so uporabili svoje znanje ter moderno tehnologijo, s katero so prišli do prvovrstnega izdelka, ki si ga je že daljnega leta 1951 zamislila oblikovalka Lina Bo Bardi.

03prototip

 

Lina Bo Bardi je arhitektka-oblikovalka, ki doštudira v Italiji, po študiju sodeluje z Gio Ponti-jem in Bruno Zevi-jem, nato pa se z možem preseli v Brazilijo, kjer ustvarja do konca svojega življenja. Ukvarjala se je predvsem s socialnim vidikom modernističnih idej. Kako nekaj kar je namenjeno peščici, približati večjim množicam ljudi. Ustvarila je mehko različico Modernizma.

 

Med njena pomembnejša dela štejemo;

 

02delo

- SESC Pompeia; Sao Paulo (Brazilija),                                          - Casa de Vidrio "Glass house"; Sao Paulo (Brazilija),

,

01delo

- Sao Paulo Museum of Art; Sao Paulo (Brazilija),                                              - de Arte Popular do Unhao; San Salvador de Bahia,  

 

V nadaljevanju si lahko ogledate NOVI BOWL chair.

05rezultat

...

 


DOM 

PISARNE / ŠOLE

VRT 

DODATKI

OrionIntertrade issuu logo instagram icon orioninstagram iconinstagram


Prijava na novice iz Oriona
Prejemanje
S klikom na gumb PRIJAVA soglašate, da vam občasno pošljemo informativne letake.