logo mini 01 novosti 02 proizvajalci 03 oblikovalci odprodaja_p 05 kontakt 06 povezave

 

00 front

V začetku meseca se je v nam bljižnih Benetkah odprla 55. mednarodna razstava umetnosti "International Art Exhibition"  ki bo potekala do vključno 24. novembra 2013. Razstave se bodo odvijale  v GIARDINI (vrtovih), kjer se nahajajo pavilijoni posameznih držav, v ARSENALE  (Kompleks historičnega pomena) velikosti 50.000m2, ter po različnih dogodkih v Benetkah samih. Letošnji kurator razstave je Massimiliano Gioni, umetniški direktor Nicola Trussardi Foundation in razstavni direktor New York's New Museum. Celoten dogodek letos poteka pod naslovom Palača Enciklopedije "The Encyclopedic Palace",  skladno z idejo italijansko-ameriškega umetnika Marino Auriti-ja, ki je v prejšnji polovici stoletja sanjal o muzeju, v katerem bi bilo shranjeno znanje celotnega sveta.

 

 

Poleg razstav v GIARDINI in ARSENALE, vam predstavljamo 3. zanimive razstave vredne ogleda, ki so na ogledu v različnih koncih Benetk:

 

04 Venice-Biennale Aiweiwei

1. SACRED, Ai Weiwei, Chiesa di Sant'Antonin

 Vrhunec dogodkov letošnjega Biennala je razstava kitajskega umetnika Waiweia v Beneški cerkvi Saint'Antonin. V prostor je postavil 6 jeklenih kubusev, v katerih umetnik prikaže svoje 81. dnevno življenje v kitajskem zaporu. Obiskovalci preko majhnih rež skrivoma opazujejo scene robotskih paznikov, umazanih kopalnic in slabe prehnrane.

 

48 Venice-Biennale Marc Quinn 2

2. SAMOSTOJNA RAZSTAVA, Marc Quinn, Fondazione Giorgio Cini

Kdor se razgleda po beneški zeleni leguni, ne more zgrešiti gromozanske variante ikonične "Alison Lapper Pregnant", ki dominira na robu otoka San Giorgio. Velikanska Skulptura, izdelana iz dvoslojnega polyestra, povabi k ogledu 15 novih del britanskega umetnika, ki so predstavljene skupaj v 50 delnem opusu umetnika.

 

56 Venice-Biennale Palazzo Grassi

3. SAMOSTOJNA RAZSTAVA, Rudolf Stingel, Palazzo Grassi

V italiji rojen, ter v New Yorku delujoč umetnik Rudolf Stingel, je vsak kvadratni milimeter, 5.000m2 velike palače Grassi prevlekel z digitaliziranimi printi perzijskih preprog. Rahlo motni vzorci preprog, ustvarjajo dramatično podlago za več kot 30 slikarskih del, ki sta jih ustvarila umetnik sam in Francois Pinault.

 

 

Vabljenu na počitniški ogled prelepih razstav v vedno inspiracijskem mestu na vodi...

 

...

 


DOM 

PISARNE / ŠOLE

VRT 

DODATKI

OrionIntertrade issuu logo instagram icon orioninstagram iconinstagram


Prijava na novice iz Oriona
Prejemanje
S klikom na gumb PRIJAVA soglašate, da vam občasno pošljemo informativne letake.