logo mini 01 novosti 02 proizvajalci 03 oblikovalci odprodaja_p 05 kontakt 06 povezave

 

01 front

ZAHA HADID Architects, so izbrali podjetje CASSINA za izdelavo njihove nove sofe - skulpture

THE ZEPHYR.

Vizionarska kreativnost Zahe Hadid kombinirana z izkušnjami in znanjem Cassina Contract oddelka je pripeljala do realizacije nove sofe ZEPHYR. Oblikovalci so dobili navdih za futuristične oblike sofe v eroziji kamna, ki ga kamnu povzroča veter ali voda. Zaradi zahtevne oblike je Cassina uporabila najsodobnejše tehnične postopke pri izdelavi dotične sofe. Izdelana iz lakiranih steklenih vlaken, v enem kosu, predstavlja nov koncept sof, katera se s svojo zanimivo obliko lahko postavi v vrsto različnih kompozicij.

 

zephyr gallery02

ZEPHYR je zanimiv produkt oddeleka Cassine Contract, podjetja CASSINA. Zahteven projekt, ki omogoča Cassini Contract, da ponovno predstavi svoje vodilno svetovno znanje in izkušnje pri izpolnjevanju najtežjih tehnoloških izzivov, ter dokaz da zaposlujejo obrtnike s katerimi tvorijo dolgoletno tradicijo in odličnost proizvodnje.

Pri tem projektu je bil zelo pomemben podroben proces razvoja, od prototipa do inženirske in proizvodnje faze, da bi v kalup spravili s steklenimi vlakni kompleksno geometrijo, s katero je oblikovan Zephyr.

Tudi zaključna faza je zahtevala največjo možno natančnost: enakomerno lakiranje na sofi, krepi njeno obliko in je izvrstna podlaga za oblazinjenje, ki še podrobneje opredeljuje njeno kompleksnost formalnega jezika.

 zephyr gallery01

 ...

 

.

 


DOM 

PISARNE / ŠOLE

VRT 

DODATKI

OrionIntertrade issuu logo instagram icon orioninstagram iconinstagram


Prijava na novice iz Oriona
Prejemanje
S klikom na gumb PRIJAVA soglašate, da vam občasno pošljemo informativne letake.