logo mini 01 novosti 02 proizvajalci 03 oblikovalci odprodaja_p 05 kontakt 06 povezave

 

01 front meccanica

Novosti na področju kuhinj so pri Valcucine zakoreninjene v sam nastanek podjetja, tako da tudi ne preseneča, da je Valcucine predstavili novo vrsto sistema imenovano MECCANICA, ki postavlja nov mejnik v kuhinjski industriji. Ekološko ozaveščeno podjetje, ki je kot prvo v panogi uvedlo, poživljensko garancijo (Life-long responsibility guarantee); kjer se podjetje obveže, da kuhinjo po koncu življenskega cikla, reciklira na lastne stroške (ni odpadka) je s sitemom MECCANICA na novo zarisalo pot kuhjskim elementom...

 

 

07

Sistem MECCANICA, ki ga je zasnoval Gabriele Centrazzo za Valcucine, ima osnovno idejo ekološke - multifunkcionalnosti, saj lahko sistem uporabimo v vseh prostorih stanovanj ali poslovnih prostorov.

 

05

Pri ekoloških produktih, ki najmanj onesnažujejo okolje, smo vajeni načela 3R (Reduce, Reuse, Recycle / zmanjšati, ponovno uporabiti, reciklirati).

Podjetje Valcucine je kot inovator uvedlo nov sistem, kako svet še manj obremenjevati z odpadki, ki se jih proizvede v življenskem ciklu produkta. Novo vodilo je 8R (Redistribute, Re-evaluate, Renovate, Relocate, Reduce, Reuse, Recycle, Recontextualise / prerazporediti, ovrednotiti, prenoviti, prestaviti, zmanjšati, ponovno uporabiti, reciklirati, premisliti).

 

04

Dematerializacija je osnovnen princip kako kuhinjo narediti lažjo, saj so na tekoči meter kuhinje prihranili tudi do 60% teže (primer: klasična kuhinja 9,7kg/m', sistem Meccanica 3,6kg/m'), Z zmanjšanjem potrebnega materiala so posledice na naše okolje manjše, kar je pozitivno za okolje.

 

02

Z uporabo sodobnih materialov; barvano jeklo (okvirna konstrukcija), lesa in blaga (fronte omar, predalov) in stekla (police), so dosegli da je celotna kuhinja 100% reciklira, ponovno pa se lahko uporabi 80% omenjenega sistema.

 

09

Osnovni sistem sestavljajo jekleni okvirji različnih dimenzij, z katerimi preko patentiranih spojev zgradimo kompleksen, vendar poljuben (modularen) sistem.

Sestavljanje sistema je omogočeno tudi končnemu uporabniku (ni potrebe po monterjih).

 

03

Posledično z zmanjšano maso, ter manjšimi elementi, prihranimo tudi pri prevozu, saj so paketi manjši hkrati se z njimi tudi lažje ravna.

 

06

MECCANICA, okolju prijazen sistem, brez lepil, vodo odporen, z visoko življensko dobo, ki preseneča s fleksibilnostjo...

 


DOM 

PISARNE / ŠOLE

VRT 

DODATKI

OrionIntertrade issuu logo instagram icon orioninstagram iconinstagram


Prijava na novice iz Oriona
Prejemanje
S klikom na gumb PRIJAVA soglašate, da vam občasno pošljemo informativne letake.