logo mini 01 novosti 02 proizvajalci 03 oblikovalci odprodaja_p 05 kontakt 06 povezave

 

01 the magazine

V začetku meseca se je v Londonu, natančneje v novem prizidku galerije Serpentine Sackler odprla restavracija The Magazine.  Prizidek in notranjo opremo galerije ter restavracije je oblikoval svetovno znana Pritzkerjeva nagrajenka ZAHA HADID, ki je z omenjenim projektom postavila mejnik, saj je to njen prvi izveden projekt v središču Britanskega Londona...

 

 

Serpentine-Sackler-Gallery001

Prizidek v katerem se nahajajo prostori restavracije je eksplozija moderne arhitekture, ki se navezuje na 200 let staro opečnato stavbo, katera je bila uporabljana kot skladišče smodnika, sedaj pa gosti prostore galerije Serpentine Sackler.

 

Serpentine-Sackler-Gallery 003

Restavracija ˝The Magazine˝ je oblikovana v minimalistično moderni maniri. S klasičnim  ˝ZAHA HADID˝ povdarkom na pretočnosti (fluidity) prostora, ki ga ustvari celotna arhitektura.

 

Serpentine-Sackler-Gallery inside 003

V glavnem prostoru prizidka, so okrog skulpturalnih stebrov, ki so podaljški ovalnih, strešnih svetlobnikov razporejene jedilne mize ter izbrani stoli ˝ELLE˝ ki jih je oblikoval Eugeni Quitllet za podjetje Alias.

 

Serpentine-Sackler-Gallery inside 005

Stoli omogočajo udobno-kvalitetno sedenje, hkrati pa s svojo prefinjeno obliko nadgradijo, organsko arhitekturo by ZAHA HADID.

 

Serpentine-Sackler-Gallery inside 001

Na čelu restavracije in bara ˝The Magazine˝ je rojen Berlinčan, priznani kuharski šef Oliver Lange, eden najbolj  zanimivih modernih kuharjev in v preteklosti glavni kuhar ˝Pret A Diner˝ dogodkov v Londonu podjetja Kofler&Kompanie.

 

Vabljeni na vizualno ter okuševalsko eksplozijo v London...

 

Stol ELLE, oblikoval Eugeni Quitllet (Alias) , na voljo v salonu ORION intertrede...

 


DOM 

PISARNE / ŠOLE

VRT 

DODATKI

OrionIntertrade issuu logo instagram icon orioninstagram iconinstagram


Prijava na novice iz Oriona
Prejemanje
S klikom na gumb PRIJAVA soglašate, da vam občasno pošljemo informativne letake.