logo mini 01 novosti 02 proizvajalci 03 oblikovalci odprodaja_p 05 kontakt 06 povezave

 

00 driade front

Kolekcija proizvodov nemškega podjetja ClassiCon, se lahko pohvali z brezčasnimi mojstrovinami svetovno znanih oblikovalcev, katere z vrhunskimi materiali in mojstrskim procesom obdelave dobijo ključen pečat. Izmed teh produktov so »moderne klasike« izdelki, ki se obravnavajo kot »masterpiece« kosi preteklosti in prihodnjosti. Oblikovalci, ki jih oblikujejo so zvezde, ki preprosto vidijo več. Ena izmed teh je oblikovalka Elieen Gray, katero vam predstavljamo v nadaljevanju...

 

seelen-bibendum-roquebrune-e1027-tube-light

S: fotelj BIBENDUM, klubska dvižna miza E 1027, preproga ROQUEBRUNE, svetilka TUBE LIGHT

 

Elieen Gray, oblikovalka irskega rodu, rojena v Enniscothu, je preživela svoje otroštvo v Londonu in je bila med prvimi ženskimi, ki so jih sprejeli na »Slade School of Art«, kjer je študirala slikarstvo (1898). Po šolanju odide na pripravništvo v lakirno delavnico, kjer si pridobi začetniške izkušnje. Zatem se preseli v Paris (1902) in se zelo hitro uveljavi kot vodilna oblikovalka lakiranih in dekorativnih panelov – predelnih sten.

 

seelen-tube-light-occasional-table-day-bed-bonaparte-e1027

S: svetilka TUBE LIGHT, klubska miza OCCASIONAL TABLE, klubska dvižna miza E 1027, sofa DAY BED, fotelj BONAPARTE 

 

Med dvajsetimi in tridesetimi leti prejšnjega stoletja postane ena izmed vodilnih zastopnikov, nove revolucionarne teorije o dizajnu in konstrukciji, hkrati pa tesno sodeluje z bolj izrazitimi člani modernega gibanja, vključno z Le Corbusier-jem in JJP Oud-om. V ospredje se je postavila z razstavljanjem izdelkov obdelanih z kromom, iz jeklenih cevi in steklenega pohišva že leta 1925, istega leta kot Mies van der Rohe in Marcel Breuer, ter krepko pred Le Corbusier-jem. Njen dodatni prispevek k oblikovanju je v arhitekturi. Spodbuda, ki sta ji jo dala Le Corbusier in JJP Oud, se odraža v dveh zasnovanih hišah v alpah Maritimes, prva v Roquebrune (zgrajena 1927-29), ter druga v Castellar (zgrajena 1932-34).

 

seelen-brick-screen-lota-occasional-table-rivoli

S: paravanska stena BRICK SCREEN, sofa LOTA, zložljiva čajna miza RIVOLIklubska miza OCCASIONAL TABLE

 

Po vojni vse do svoje smrti, nadaljuje delo oblikovalke, ki se udejstvuje na večjih projektih kot so Kulturni in socialni center (1946-47) in številčnejšimi manjšimi pohištvenimi dizajni. Leta 1972 je bila s strani Royal Society of Art, London; imenovana v »Royal Designer to Industry«. Naslednje leto pa je z Aram Design, London, podpisala pogodbo, ki ponese njene dizajn produkte prvič v proizvodnjo. Muzej moderne umetnosti (MoMA) leta 1978, doda k stalni kolekciji njeno legendarno dvižno klubsko mizo E 1027.

 

Izdelki podjetja ClassiCon na voljo v ORION intertrade...

 

 

 


DOM 

PISARNE / ŠOLE

VRT 

DODATKI

OrionIntertrade issuu logo instagram icon orioninstagram iconinstagram


Prijava na novice iz Oriona
Prejemanje
S klikom na gumb PRIJAVA soglašate, da vam občasno pošljemo informativne letake.