logo mini 01 novosti 02 proizvajalci 03 oblikovalci odprodaja_p 05 kontakt 06 povezave


00 eurocucine
Letošnji Milanski sejem se je z veliko prikazanimi novostmi in zanimivostmi uspešno zaključil. V ospredje so bile letos postavljene kuhinje, katerih proizvajalci uspešno napovedujejo inovacije in trende na tem področju, ki nam uporabnikom lajšajo in lepšajo kuhinjske procese. Po videnem si upamo trditi, da je italijansko podjetje Valcucine, vodilno pri razvoju kuhinj, letos s sloganom trajnostno usmerjene inovacije še korak bližje perfekciji...

 

Povezava med inovacijami podjetij in trajnostnim razvojem?

Vsako podjetje si izbere, kakšnim ciljem bo sledilo, hkrati pa se odloči, da bo investiralo v inovacije, ki karseda najbolje predstavljajo njegovo vizijo in poslanstvo. Trajnostni koncept je v večini le površinsko dodan k načrtom podjetja, samo da to zadovolji potrebam trga in doda željemu produktu dodano vrednost ali mankajočo privlačnost. Inovativna in etična vizija, ki izhaja iz trajnostnega koncepta se tako pogosto izgubil, ko podjetje sprejme tako ozko stališče, omejeno na možnost prodaje izdelka.

Na primer, če podjetje reklamira svoje produkte kot ekološke, to dokazuje da ne ve ničesar o resnični vrednosti trajnostnega koncepta, ter da koncept izkorišča samo za promocijo svojih izdelkov na trgu: industrijski produkt, ki bi bil popolno ekološki, na žalost ne obstaja, saj vsaka človeška dejavnost pusti na okolju nek vtis.

01 razvoj

Slika: prikaz razvojna strukture kuhinje do danes.

 

Biti trajnosten ne pomeni biti 100% ekološki, ampak da hodimo po poti konstantnega napredka.

Natanko to raziskovanje, ki prinaša inovacije nas opozarja kako trajnostni razvoj poganja inovacije.

Valcucine in njegova vizija »we have a dream, a waste free world« (imamo sanje, svet brez odpadkov) je povzročila spoštovanje vseh ekoloških načel: dematerializacija, recikliranje in ponovna uporaba, zmanjšanje strupenih emisij, s katero zagotavlja dolgo tehnično in estetsko življenje izdelka.

Bistvenega pomena je razumevanje, da popolna trajnost ne obstaja, ampak obstaja vzporedna pot katera s temeljitimi raziskavami in pozornostjo, ki vodi naproti novim inovacijam.

 

 

Evolucija ergonomije: od Logica sistema do novega Logica sistema:

Valcicine je vedno stremel k zadovoljevanju potreb uporabnikov kuhinj in skrbnemu raziskovanju tradicijonalne kuhinje. Rezultat so perfektne inovacije, ki izbolšajo interakcijo človekove uporabe kuhinje kot celotnega sistema.

02 nl

Po predstavitvi revolucionarnega sistema »Logica System« leta 1996 z 80cm globino delovnega pulta in opremljenim zadnjim delom (kanal), odstranljivimi premičnimi predali in visečimi omarami Ala in Aerius z dvižnimi vrati, sedaj predstavljajo nov sistem kjer sta opremljen kanal in viseča omara združena.

03 nl

Nastala je »New Logica System«. V omari je možno spraviti in skriti po potrebi vse kar se v kuhinji potrebuje; odcejalnik, tehtnico, manjše električne naprave, stojalo za steklenice, električne vtičnice, držalo za brisače, pipo, držala za pribor in celo kuhinjsko napo.

04 nl

 

 

Dizajn postane duša rokodelskega izdelka ter oživi tradicijo (SineTempore).

Prihodnjost izdelkov »made in Italy« potuje skozi ponovno odkrivanje tradicij in tehnik starih dni. Kuhinja SineTempore je zasnovana z izrazajočimi tradicijonalnimi vrednotami, ki jih izraža z obujenimi, starodavnimi  rokodelskimi obrtmi, kot so: pirografija, intarzija, rezbarjenje in mozaiki, katere krasijo lesene površine kuhinje, medtem ko so delovne površine pulta in hrbtišča kamnoseško obdelane.

05 st

Pomemben element trajnostnega razvoja je živjenska doba izdelka. Se pravi daljšo življensko dobo ima izdelek, bolj trajnosten je. Tradicionalne obrti so funkcionalne za estetsko trajnost, ki zaradi prilagajanja in ročnega dela ustvarijo vez z izdekom, kar omogoča, da njegovo lepoto in uporabnost cenijo dlje.

06 st

Rezultat je daljši rok uporabe in in daljši življenski krog, ki zmanšuje vpliv na okolje in povečuje okoljsko ozaveščenost. Vrata kuhinje so izdelana iz brestovega lesa, medtem ko so delovne površine iz marmorja ali porfirja. Vsa ogrodja in police so iz masivnega bresta sestavljene z lesnimi vezmi.

07 st

 

 

Lahkotnost in dematerializaija (Meccanica).

Sistem Meccanica je bil zasnovan tako, da se bo gradil z mimimalno potrebnim materialom, ki je potreben za sestavo elementov (okvirni sistem). Zasnovan le s policami in velikimi predali, ima lahkoten in hkrati moderen slog pohištva, kar se doseže s principom dematerializacije. Tudi inovativne tkanine in kovinska vrata so dematerializirana, zahvaljujoč uporabljenim materialom in zelo tankim panelom.

08 dm

Danes ne moremo več izdelovati stvari, ne da bi se ozirali na to kako bodo ti izdelki vplivali na prostor jutri. Kuhinja Meccanica je sistem z lahkim ogrodjem (paličjem), inovativnega dizajna sestavljeno iz enega samega konstrukcijskega elementa (palice), ki so med seboj povezane z mehanskim spojem.

09 dm

V elementih ni uporabljenega niti kančka lepila, kar pomeni da ne vsebuje sledi strupenega formaldehida: Meccanica je zasnovana kot 100% reciklirni izdelek in jo lahko v celoti ponovno uporabimo.

10dm

Proizvajalec Valcucine se s tako imenovano »doživljensko garancijo« zaveže uporabniku in javnosti, da bo po koncu življenske dobe artikla, le tega prišel iskat in ga ponovno uporabil...

 

Valcucine, ko trajnost in inovacije dobijo pravi pomen...

 


DOM 

PISARNE / ŠOLE

VRT 

DODATKI

OrionIntertrade issuu logo instagram icon orioninstagram iconinstagram


Prijava na novice iz Oriona
Prejemanje
S klikom na gumb PRIJAVA soglašate, da vam občasno pošljemo informativne letake.