logo mini 01 novosti 02 proizvajalci 03 oblikovalci odprodaja_p 05 kontakt 06 povezave


00 zanotta60
Ko je leta 1954 podjetje Zanotta, naredilo svoje prve korake, zahvaljujoč ambicioznemu talentu in podjetniškem pogumu ustanovitelja Aurelia Zanotte, nihče ni vedel, da se je začelo potovanje podjetja, ki bo s spremljajočimi izumi, korenito spremenilo bivalne navade ljudi...

 

V Zanottinem rudniku idej in intuicije, ki je velikokrat pred časom, se je vse skupaj začelo s proizvodnjo oblazinjenih elementov dnevnih sob, sledile so jedilne mize, stoli, dodatki, postelje, knjižne police in ostalo pohištvo, katero je predstavljalo Zanottino prepoznavno identiteto. V njej so združene fleksibilnost, eksperimentiranje in dober dizajn.

Želja spremeniti dizanj v najbolj razpoznavno komponento pohištva je Zanottina značilnost že od samega začetka, takrat ko je le malokdo verjel, da lahko dizajn preoblikuje prostore in spremeni način življenja.

Zgodba izzivov, tehničnih inovacij ter nespornih kvalitet, omogoča izjemen pogled v prihodnost.

280 3IP01

slika: SACCO, oblikovali Gatti, Paolini, Teodoro; 1968 (originalna oblika in izvedba sedalne vreče)

 

V teh šestdestih letih so se v Zanottini produkciji zvrstili najboljši predstavniki Italjanskega in mednarodnega oblikovanja, kot sta brata Castiglioni, Gae Aulenti, Ettore Sottsass, Alessandro Mendini, Ilmari Tapiovara, Carlo Mollino, Marco Zanuso, Enzo Mari, DePas-D'Urbino e Lomazzi, Joe Colombo, Superstudio, Ross Lovegrove in drugi. Ter sedanji protagonisti modernega oblikovanja, kot so Damian Williamson, Ludovica+Roberto Palomba, Gabriele Rosa, Alfredo Häberli, Louise Campbell, Ora Ito, ki so vplivna in željna ekipa oblikovalcev, katera podaja nove dimenzije načina življenja.

2690 1IG01

slika: miza CAVOUR, oblikoval Carlo Molino; 1949

 

Zanotta je skupaj z oblikovalsko industrijo, živela v tesnem in nenehnem dialogu skozi burna šestedeta in sedemdeseta leta. V letih, ko so italijanski oblikovalci ponesli izdelke »Made in Italy« na vodilno mesto mednarodne oblikovalske scene. Biti v ospredju v osemdesetih in devetdesetih letih ter na prehodu v novo tisočletje je za podjetje pomenilo, da ne izgubi izvrstne oblikovalske filozofije, ampak hkrati doda v svojo kolekcijo funkcionalne elemente, ki zadovoljijo nove potrebe strank.

2086 4IG01

slika: stol LIA, oblikoval Roberto Barbieri; 1998

 

Izdan je bi poseben katalog v katerem so bili zbrani zelo različni si kosi. Nekaj klasičnih in funkcionalnih, nekaj radikalnih in vizijonarskih, ter drugi, katere združuje umetnost in mojstrska izdelava. Zanotta je bila ena izmed prvih dizajnerskih podjetij, ki je začela proizvajati zgodovinske »re-edition« kose in izdelke, ki so narejeni po naročilu.

7090 1IG01

slika:miza RAW, oblikoval Garth Roberts; 2006

 

Združenost dveh duš; tehnološkega raziskovanja in eksperimentalnih, unikatnih, majhnih serij živi še danes. Raziskave materialov, od tekstila do jeklenih konstrukcij, novih kompozitov na osnovi umetnih smol, tehnik digitalne dekoracije, tečejo dalje.

V tem času je veliko »Art&Design« muzejev po svetu gostilo produkte blagovne znamke Zanotta, velikokrat pa so jih umestili v stalne zbirke.

300 5IG01

slika: obešalnik SCIANGAI, oblikovali De Pas, D'Urbino, Lomazzi; 1973

 

Pa še nekaj znimivih izdelkov iz šestdesete kolekcije proizvajalca, predstavljene na Milanskem pohištvenem sejmu:

 

1340 5 IG Undercover Sofa

slika: sofa UNDERCOVER, oblikovala Anna von Schewen; 2014

 

2287 2 IG Twist Stool

slika: stol TWIST, oblikoval Emilio Nanni; 2014

 

245 3 IP Nuno Stool

slika: stol - shranjevalnik revij NUNO, oblikoval Kensaku Oshiro; 2014

 

Maseraty by Zanotta Capsule collection 1

slika: kolekcija CAPSULE (fotelj GRANDTOUR, miza MAESTRALE, stol CORINA), oblikovala Ludovica+Roberto Palomba; 2014 (Zanotta for Maserati)

 

872 1 IG Arom Armchair

slika: fotelj AROM, oblikoval Noe Duchaufour Lawrance; 2014

 

1235 3 IG Scott Sofa

slika: sofa SCOTT, oblikovala Ludovica+Roberto Palomba; 2014

...

 


DOM 

PISARNE / ŠOLE

VRT 

DODATKI

OrionIntertrade issuu logo instagram icon orioninstagram iconinstagram


Prijava na novice iz Oriona
Prejemanje
S klikom na gumb PRIJAVA soglašate, da vam občasno pošljemo informativne letake.