logo mini 01 novosti 02 proizvajalci 03 oblikovalci odprodaja_p 05 kontakt 06 povezave


00 front lammhults14
Ko beseda nanese na skandinavsko oblikovanje, najprej pomislimo na izčiščene linije, ki so tako zelo značilne za skndinavsko oblikovanje. Prav je tako vendar to ni vse. Skadinavsko oblikovanje je zasnovano na principu, čistega – dobrega oblikovanja, ko je izdelek oblikovan brez odvečnega balasta, z velikim povdarkom na funkcionalnost izdelka, kvaliteti in udobnosti. V švedskem podjetju Lammhults, se tega načela držijo že od samega začetka, kar dokazuje izjemna kolekcija izdelkov pohištva, ki jih proizvajajo še danes...

 

Kot vsako leto, so tudi letos pripravili unikatne in inovativne novosti, izmed katerih bomo predstavili sofo CAJAL, oblikovalke Gunille Allard, večnamenski stol GRADE, oblikovalcev Johannes Foersom & Peter Hiort Lorenzen, ter zelo zanimivo sedišče – barski stol ADD, oblikovalke Anye Sebton.

 

CAJAL:

Lammhults42267 Cajal

Sofo CAJAL, je oblikovalka Gunilla Allard zasnovala, na tankem ogrodju, ki nosi oblazinjeno masivno sedišče sofe.  Navdih tankega okvirja je oblikovalka dobila pri kozmetičnem svinčniku »eyeliner« ali drugače »kajal«, ki povdari ženske oči.

 

Cajal 2593

Tanke linije ogrodja tako objemajo sofo po robovih rokonaslonov in hrbtišču, ki povdarjajo lebdečo sofo. Vitka, moderna in udobna sofa je namenjena poslovnim prostorom, restavracijam in čakalnicam, zelo dobro pa se znajde v manjših stanovanjih. 

 

Cajal 2634

Sofa je sestavljena iz jeklenega ogrodja in sediščne školjke, ki je izdelana iz poliuretana, ojačanega s steklenimi vlakni, prekrita z mehko peno in oblazinjena v blagu ali naravnem skandinavskem usnju. Na voljo so fotelj, dvosed in trosed, različnih globin, da je udobje popolno.

 

 

GRADE:

Grade 3275

Kolekcija stolov GRADE, oblikovalcev Johannes Foersom & Pieter Hiort Lorenzen je oblikovana iz večnamenskega stola s konceptom. Koncept  je zgrajen okoli organsko oblikovane sediščne školjke z reliefnim vzorcem, ki sledi krivuljam sedišča in hrbtišča.

 

Grade 3548

Reliefni vzorec je zelo subtilen in ne vpliva na udobje sedenja, ampak daje stolu GRADE močan izraz in jasno identiteto. Školjka je na voljo v treh različnih barvah, z opcijo  fiksne sediščne blazine. Blazina je skoraj homogeni del školjke, tanka vendar ponuja dodatno udobje sedenja. Jekleno podnožje je lahko prašno barvano v isti barvi kot školjka, ali pa je kromirano (za večji kontrastni učinek).

 

Grade 3378

S tremi različnimi podnožji, ki so na voljo lahko stol postavimo kamorkoli, zelo lepo pa izpade v večjih količinah (konferenčne dvorane, sejne sobe...). Stol sam je vizualni subjekt, ki zagotavlja funkcijo, esetiko in udobje. V večji količini pa stoli delujejo kot ena velika celota, reliefni vzorci stolov pa postanejo del živahnega ansambla.

 

 

ADD:

Lammhults42439 AddStools

Barski stol, stol brez hrbtišča ADD, oblikovalke Anye Sebton je rezultat študije sodobnih delovnih prostorov. Ugotovitve študije so pokazale, da potreba po aktivnejšem sedenju narašča. Danes hočemo biti aktivni na sestankih, hočemo hitro vstati ali se vsesti, mora nam biti omogočen lahek prehod iz sedenja v stoječ položaj. 

 

Add Stool 131211 27379

Tako je nastal »stand-and-sit« (stoj in sedi) stol ADD. Švedsko minimalističen, izdelan iz jeklenih cevi, z mehkim sediščem, katero je postavljeno pod naklonom, omogoča idealno ergonomsko pozicijo sedenja. Taka pozicija skrbi za boljšo cirkulacijo krvi in posledično za boljšo koncentracijo na delovnem mestu.

 

Add Stool 131211 27411

Stoli treh različnih višin imajo vsak svoj naklon sedišča, saj se ta z višino ergonomsko spreminja. Za estetski izraz stola je značilna, brezčasna grafična linija cevi, ki z odprto obliko stola nagovarja funkcijonalnost stola.

 

Lammhults-ov moto »We will be always modern, our design always essential« (Vedno bomo moderni, naš dizaj pa vedno bistven), vedno preseneča in prepriča...

 


DOM 

PISARNE / ŠOLE

VRT 

DODATKI

OrionIntertrade issuu logo instagram icon orioninstagram iconinstagram


Prijava na novice iz Oriona
Prejemanje
S klikom na gumb PRIJAVA soglašate, da vam občasno pošljemo informativne letake.