logo mini 01 novosti 02 proizvajalci 03 oblikovalci odprodaja_p 05 kontakt 06 povezave


00 front architectural bienale venezia
Letošnje poletje se v naši bližini, točneje v vedno čarobnih Benetkah, odvija že 14. arhitekturni bienale, katerega z letošnjo taktirko vodi, svetovna ikona arhitekture Rem Koolhaas, ki je za letošnjo temo bienala izbral temo: Temelje ˝Fundamentals˝ v arhitekturi. Letošnji bienale je na ogled od 7. junija do 23. novembra 2014, z razstavami v Arsenale, Giardini in ostalih delih Benetk...

 

Bienale kot si ga zamisli Rem Koolhaas je prvovrstna izkušnja – raziskava ter izobraževanje khrati, ki popelje skozi zgodovino elementov arhitekture, ki so se oblikovno spreminjali a do danes še vedno ostali nepogrešljv del arhitekturnega – oblikovalskega jezika.

 

Kurator je letos bienale razdelil na tri glavne dele:

korea 1

SLIKA: Korejski paviljon, ki teži k povezovanju severne in južne sosede, kateri sta predolgo ločeni.

 

Prvi del bienala so nacionalni paviljoni, ki jih je letos v razširjenem obsegu že 65. Pavilioni, katerim je bila dodeljene podtema bienala ˝Absorbing Modernity 1914-2014˝, so se prvič oblikovali z enotno temo in 65-imi različnimi pristopi.  Pavilioni so letos razpršeni po vrtovih ˝Giardiani˝ v Arsenalu in po drugih koncih Benetk. Omenim naj paviljon Koreje, za katerega je kurator Minsok Cho prejel Beneškega zlatega leva za najboljši paviljon. Omenimo tudi Slovenski paviljon, ki ga je zasnovala ekipa KSEVT-a z naslovom ˝Problem vožnje po vesolju˝.

 

rem-koolhaas-frames-monditalia-entrance-with-swarovski-la-dolce-vita-illuminato-designboom-05

SLIKA: Vhod v Monditalia, ki ga je zasnoval O.M.A. s podjetjem Swarovsky.

 

Drugi del je osrednja razstava v Arsenale, ki jo je kuriral Rem Koolhaas sam. Pod naslovm Monditalia nam predstavi italijo kot fotokopijo sveta. Tudi tukaj je lepa novost, da so združili vse ostale veje Beneških bienalov in festivalov. Tako da na  Monditalii sodelujejo zraven arhitekture še Ples, Glasba, Gledališče in Film, vse pod eno streho.

 

windows

SLIKA: Soba z razstavljenim temeljnim elementom arhitekture: okno.

 

Tretji del pa je razstava Elementi Arhitekture ˝Elements of Architecture˝ ki se nahaja v osrednjem paviljonu vrtov ˝Giardiani˝, ki je plod dvoletne raziskave Harvardske šole za oblikovanje, ki so sodelovali z industrijskimi strokovnjaki in akademiki. Inovativno razčlenjeni elementi, ki jih mora poznati staro in mlado.

 

Izredno zanimiva in pronicljiv triptih, ki se med seboj dopolnjuje in raziskuje v globine, hkrati pa širšo javnost izobražuje o temeljnih raziskavah, ki povezujejo arhitekturo s svetom.

 

Več informacij o obisku dobite na strani LA BIENNALE

 

Venice-Italy-landscape

p.s. Čez vikend v Benetke na izobraževanje v čarobno mesto...

 

 


DOM 

PISARNE / ŠOLE

VRT 

DODATKI

OrionIntertrade issuu logo instagram icon orioninstagram iconinstagram


Prijava na novice iz Oriona
Prejemanje
S klikom na gumb PRIJAVA soglašate, da vam občasno pošljemo informativne letake.