logo mini 01 novosti 02 proizvajalci 03 oblikovalci odprodaja_p 05 kontakt 06 povezave

 

logo 25let 02

Minilo je že 25 let, odkar smo pričeli orati ledino z visoko kvalitetnim oblikovalskim pohištvom na našem tržišču, tako pri opremljanju prostorov, kot tudi pri približevanju visoko kakovostnega pohištva ljudem. Ob obletnici smo pripravili dogodek na katerem smo predstavili del kolekcije IKONE, ki nas spremljajo že od vsega začetka do danes in nas bodo razvajale tudi v bodoče. Za dodatno popestritev smo poskrbeli s kiparsko razstavo INDIVIDUUM, ki je dala dodano vrednost dogajanju v razstavnem salonu in ga napolnila z dodatnim pozitivnim nabojem…

 

Dogajanja v devetdesetih in z njimi nove možnosti poslovanja so nam dali idejo, da bi slovenskemu kupcu pokazali pohištvo, ki predstavlja najvišjo raven svetovnega oblikovanja in proizvodnje izdelkov za opremo bivalnih in poslovnih interierov. Nova zakonodaja je sprostila uvoz in s tem omogočila kupcem in širokemu krogu ljudi, ki so se ukvarjali s proizvodnjo pohištva, vpogled v tekoča dogajanja na področju oblikovanja in proizvodnje elementov opreme interierov ter uporabe novih materialov. Tako smo se spomladi 1991  pojavili na trgu s firmo ORION intertrade d.o.o. na sejmu Dom na Gospodarskem razstavišču in takoj za tem v salonu pohištva na Celovški 149b.

DSC01379SLIKA: Salon pripravljen na razstavo.

 

Proizvodi, ki smo jih tržili, so bili atraktivni. Bili so v visokem evropskem cenovnem razredu in seveda za kupce težko dosegljivi. Želeli smo jim pomagati. Z brezplačnim svetovanjem smo poizkušali dvigniti kulturo opremljanja interierov. Kot prvi v Sloveniji smo v ceno izdelka vključili prevoz in postavitev proizvoda na mesto uporabe ter njegovo strokovno montažo. Poznavalci so bili zadovoljni. Končno so lahko »doma« videli in preizkusili izdelke prvih kreatorjev sodobnega oblikovanja J. Hoffmanna, Le Corbusiera, C. Mackintosha, F.L. Wrighta, Mies Van der Rohea. Naši prvi kupci so bili ljudje, ki so dizajn poznali in ga cenili. To nas je opogumilo. Nadaljevali smo svoje poslanstvo z vzpostavljanjem novih poslovnih kontaktov z eminentnimi proizvajalci z bogato tradicijo, ki so sodelovali z najboljšimi in najuglednejšimi oblikovalci tega časa.

DSC01369SLIKA: Množica (kipcev), ujeta v stekleni ogradi, ki stremi proti INDIVIDUUM-u (1.del kiparske razstave).

 

Ime ORION nismo izbrali naključno. Ozvezdje Orion je že globoko v antiki predstavljalo simbol lepote na jasnem nočnem nebu. V dolgih zimskih nočeh je popotnikom služil kot orientir za prostor in čas. Odločili smo se zanj, ker smo njegovo poslanstvo videli v tem, da bomo v njem tudi mi pomagali tako stroki, arhitektom, oblikovalcem in kupcem urejati sodobne bivalne in poslovne interiere po vrhunskih merilih sodobnega oblikovanja.

DSC01374SLIKA: Brez dobrih kanapéjev seveda ni šlo, by restavracija BREJK. 

 

Lepo nam je bilo teh 25 let delati v salonu, kjer se gibljemo med čudovitimi izdelki pohištva. Občudujemo jih, spoštujemo in vsak dan znova na njih odkrivamo nekaj lepega. V veliko veselje nam je bilo srečevati in spoznavati ljudi, ki nas obiščejo, ker so podobnih misli in prihajajo, ker jih ambient sprošča in napolni s pozitivnimi idejami in mislimi.

DSC01396SLIKA: Druženje, ki ga je povezovala izvrstna penina No.1, by penine ISTENIČ.

 

Vsako leto, ko se udeležujemo najpomembnejših sejmov pohištva (Köln, Milano, Stockholm) se navdušujemo nad novimi izdelki naših dobaviteljev, ki jih z vedno novimi izzivi vzpodbujajo vrhunski oblikovalci, s katerimi nas prepričujejo. To so proizvodi, s katerimi si bomo še opremljali bivalne in poslovne prostore. To so izdelki na katerih nam bo pogled zastajal, ki jih bomo občudovali. Pripovedovali nam bodo zgodbo o proizvajalcu, o oblikovalcu, o estetiki, o emocijah….

Vzljubili jih bomo, ne le zato ker so naši, ampak ker nam pripovedujejo nekaj lepega.

DSC01399SLIKA: Imeli smo si povedati veliko lepega.

 

DSC01395

SLIKA: Ko INDIVIDUUM pogleduje v množico (2.del kiparske razstave).

 

DSC01426

SLIKA: Množica in posameznik INDIVIDUUM  (kiparska razstava v celoti).

 

DSC01451

SLIKA: postavitev pred dogodkom (prireditev INDIVIDUUM in IKONE).

 

DSC01466

SLIKA: postavitev pred dogodkom (prireditev INDIVIDUUM in IKONE).

 

DSC01474

SLIKA: postavitev pred dogodkom (prireditev INDIVIDUUM in IKONE).

Zaključna misel:

Opremite si svoj interier vsaj z enim kosom opreme, ki ga boste imeli res radi, ki vas bo nekoč poosebljal in ne bo šel nikoli »iz hiše«...

 

P.S. Vabljeni v ORION intertrade, kjer gremo proti polovici stoletja .)

...


DOM / HOME

PISARNE / OFFICE

VRT / OUTDOOR

DODATKI / ACCSESSORIES

OrionIntertrade issuu logo