logo mini 01 novosti 02 proizvajalci 03 oblikovalci odprodaja_p 05 kontakt 06 povezave

 

SLIKA 1 patricia urquiola profile picture 250 140

PATRICIA URQUIOLA je vsestranska oblikovalka in arhitektka španskega rodu (1961, Oviedu, Španija). Arhitekturo je študirala na Faculdad de Arquitectura v Madridu in nadaljevala študij na Politecnico di Milano ter diplomirala pri Achillu Castiglioniu leta 1989. Od leta 2001 vodi svoj  oblikovalski studio, kjer snuje oblikovalske presežke za najbolj prestižna italijanska in mednarodna podjetja, med njimi tudi za podjetje Cassina, kjer deluje kot kreativna direktorica. Njeni produkti so razstavljeni v števlnih muzejih in zbirkah za katera je prejela številna priznanja in nagrade, med katerimi bi izpostavili zlato medaljo za likovno umetnost španske vlade. Več priznanih revij ji je pripisalo tudi laskavi naziv oblikovalke leta in celo desetletja.

CASSINA je letos praznovala častitljivo 90. obletnico in je ob tej priložnosti Patricii Urquioli  zaupala prenovo historičnega objekta v Medi, ki je locirana v  Brianzi v Lombardiji. Področje pod vznožjem alp med Milanom in jezerom Como je že od nekdaj pomemben center za proizvodnjo, prodajo in vodenje podjetja. Prenove se je lotila premišljeno in v historični objekt dodala sodobne materiale, ki z barvami izstopajo, so del današnjega časa, narekujejo prihodnosti in poudarjajo industrijski karakter objekta.

SLIKA 2 MEDA HQ

FONDAZIONE GIANGIACOMO FELTRINELLI je gostila osrednji dogodek: Cassina 9.0 ob obletnici podjetja. Patricia Urquiola je oblikovala inštalacijo v duhu raziskovanja napredka in evolucije, kar je glavno vodilo podjetja Cassina, ki s svojimi izdelki povezuje preteklost s sedanjostjo in suvereno narekuje prihodost. Arhitektka je za podjetje oblikovala tudi nekatere izredno atraktivne produkte.

SLIKA 3

550 BEAM SOFA SYSTEM sestavljajo tri sofe, ki jih je moč uporabiti tudi posamično in modularne oblazinjene elemente: dvodelne ali trodelne enote z levim ali desnim naslonom za roko, dvosedežnimi sedišči, kotnimi enotami, tabureji, vmesnimi ali končnimi nizkimi mizami. Sistem omogoča ustvarjanje različnih postavitev na enotni kovinski bazi. Kombiniramo lahko oblazinjene centralne ali kotne elemente, med katere lahko vstavimo tudi mizico in dodamo tabure. Izdelek se osredotoča na praktičnost in udobje, skupaj s pozornostjo do detajlov.

SLIKA 4 550beam sofa

551 SUPER BEAM SOFA SYSTEM (NOVO 2017) je povečana različica sistema Beam, ki krasi modularnost, eleganca, visoka kakovost, prefinjeni detajli in seveda vrhunsko udobje. Štiri modularni oblazinjeni elementi  ustvarjajo preprosto razporeditev v različnih kompozicijah. Elementi so oblikovani z večjo globino in debelejšim oblazinjenim delom za večje udobje. Sistem dopolnjuje chaise longue in več različnih stranskih mizic.

SLIKA 5 551 super beam sofa

FLOE INSEL SOFA  je mehak plavajoč otok, ki izraža željo po odkrivanju prostora, zahvaljujoč organski obliki. Mehka, večstranska struktura obsega različne geometrijske oblike, ki izražajo nepravilne mase ledu. Razgibano maso zaobljenih robov, povezujejo reliefni diagonalni šivi, ki določajo prevladujočo geometrijo, kateri sledi tudi stik med različnimi elementi.

SLIKA 6

570 GENDER je edinstven fotelj, ki ga lahko kombinirate s taburejem. Izdelek je na voljo v pestrih različicah barv in materialov, ki poudarijo njegovo unikatnost. S svojo obliko objame uporabnika in mu s svojo oblazinjeno notranjostjo nudi udobje in ga varuje pred zunanjim svetom. Obroba iz barvnega usnja poudarja prepoznavno obliko in loči mehko notranjost od stroge zunanjosti. Dobavljiv je v sedmih različnih barvnih kombinacijah oblazinjenja.

SLIKA 7 GENDER

 

...


DOM 

PISARNE / ŠOLE

VRT 

DODATKI

OrionIntertrade issuu logo instagram icon orioninstagram iconinstagram


Prijava na novice iz Oriona
Prejemanje
S klikom na gumb PRIJAVA soglašate, da vam občasno pošljemo informativne letake.