logo mini 01 novosti 02 proizvajalci 03 oblikovalci odprodaja_p 05 kontakt 06 povezave

SLIKA 0

WITTMANN (1896) je avstrijsko družinsko podjetje z več kot 120-letno tradicijo s proizvodnjo v Etsdofru pri Dunaju. V podjetju prisegajo na brezčasnost in ročno izdelavo, kar jih že več kot stoletje uvršča v sam vrh evropskega in svetovnega oblikovanja. Znanje in izkušnje se že štiri generacije prenašajo iz roda v rod, kar se kaže v njihovih brezhibnih izdelkih najvišje kakovosti. »Dolgo časa potrebuješ, da postaneš mlad« je nekoč izrekel Pablo Picasso. Enako velja za podjetje Wittmann, ki v digitalni dobi, zasičenosti trga in množični robotizirani brezosebni proizvodnji na trgu ponuja obrtniške izdelke  ročne izdelave in to z enako filozofijo in pristopom kot na začetku svoje poti. Vsak izdelek iz njihove delavnice je kakovosten, trajen, unikaten in hkrati sodoben. V sebi nosi duh časa in čaka, da bo kot njegovi predhodniki,  postal brezčasen.

 

 SLIKA 3

SLIKA: prva delavnica podjetja Wittmann v kraju Etsdorf, kjer proizvodnja stoji še danes.

Skrbno izbrane, visoko kakovostne materiale v premišljenih kombinacijah, obdelavah, barvah in detajlih je podjetje prelevilo v brezčasne izdelke v sodelovanju s priznanimi arhitekti in oblikovalci: Jean NouvelMarie Rahm & Monica SingerMatteo ThunNasrallah & HornerJorg BonerMarco DessiEdward TuttlePaolo PivaMartin BallendatAdolf KrischanitzJosef HoffmannFriedrich Kiesler in Hannes Wettstein. Ob 120 letnem jubileju je podjetje Wittmann k sodelovanju povabilo priznanega mladega španskega umetnika in oblikovalca Jaimea Hayona (Madrid, 1974), nastala je kolekcija Wittmann Hayon Workshop.

SLIKA 4

SLIKA: Jamie Hayon z ostalimi oblikovalci in arhitekti podjetja Wittmann.

Jaime Hayon je, fasciniran nad kultnimi Wittmannovimi izdelki legendarnega oblikovalca Josefa Hoffmanna, s strastjo oblikoval novo linijo izdelkov, kateri je dodal svoj avtorski izraz. Uravnotežil je udobje, materiale in obliko, ter vse skupaj nadgradil z unikatnimi proizvajalčevimi detajli in natančno ročno izdelavo. V kolekciji W.H.W je oblikoval deset različnih artiklov pohištva, ki jih je med seboj poenotil z uporabo ukrivljenosti robov, geometrijo in ponavljanjem detajlov. Poenoteno geometrijo izpostavlja kot rdečo nit kolekcije, saj trdi, da je le-ta ključnega pomena, tako za oblikovanje izdelkov, kot tudi pri arhitekturi. Izdelki lahko posamično suvereno obogatijo vsak prostor, še bolj pa pridejo do izraza v kombinaciji z ostalimi izdelki iste kolekciji, saj se med seboj dopolnjujejo in pridejo tako še bolj do izraza. 

slika 01

SLIKA: kolekcija Wittmann Hayon Workshop.

slika 2

SLIKA: vsi izdelki kolekcije Wittmann Hayon Workshop.

SLIKA 5 Header Sessel

SLIKA: interier sestavljen iz vulveta sofevuelta 80 foteljavuelta 72 in dd mize

SLIKA 6

SLIKA: interier sestavljen iz vulveta sofevuelta 80 foteljavuelta 72 in dd mize.

SLIKA 7

SLIKA: interier sestavljen iz vulveta sofevuelta 80 foteljavuelta 72 in dd mize.

SLIKA 8 wings bed

SLIKA: pojstelja Wings

SLIKA 9

SLIKA: fotelj vuelta 72 in mizica dd.

SLIKA 10 vulveta highbacked

 SLIKA: vuelta highback chair

slika 11

 SLIKA: grain cut table

 slika 12 lether side table

 SLIKA: lether side table

 

...


DOM 

PISARNE / ŠOLE

VRT 

DODATKI

OrionIntertrade issuu logo instagram icon orioninstagram iconinstagram


Prijava na novice iz Oriona
Prejemanje
S klikom na gumb PRIJAVA soglašate, da vam občasno pošljemo informativne letake.