logo mini 01 novosti 02 proizvajalci 03 oblikovalci odprodaja_p 05 kontakt 06 povezave

 

SLIKA 0

Ludovica in Robert Palomba sta vsestranska italijanska oblikovalca in arhitekta. Leta 1994 sta v Milanu ustanovila studio Palomba Serafini Associati (ps+a) in do danes za svoje delo prejela vrsto prestižnih nagrad, kot so Red Dot, Design Plus, German Design Award, Elle Decoration International Award in številne druge. Prepoznaven znak dueta je izredno visoka kakovost in brezčasnost izdelkov. Nekateri izmed njih so bili lansirani na trg ob ustanovitvi podjetja in so v proizvodnji še danes.  Cilj biroja je oblikovanje pragmatičnih in kakovostnih izdelkov, ki imajo svojo lastno zgodbo in jih ni možno dati na skupni imenovalec. Oblikujeta vse od nakita do stanovanjskih naselij. Bolj kot na prejete nagrade prisegata na veliko število zadovoljnih strank, ki so jima do sedaj zaupale. Sodelujeta z najbolj prestižnimi svetovnimi podjetji kot so Cassina, Zanotta, Driade, Crassevig, Flos in drugi. Za vas smo izbrali nekaj njunih izdelkov, ki so bili oblikovani za vodilne svetovne znamke iz naše ponudbe.

SLIKA 1 alis crasevig

Linija stolov Alis R/4L za CRASSEVIG. Še vedno aktualni stoli oblikovani leta 2001 v izvedbi z in brez rokonaslonov in kot počivalnik. Na kovinsko podnožje v krom, beli in črni barvi, je postavljena udobno oblikovana školjka iz vezane plošče v različnih izvedbah in številnih materialih. 

 

SLIKA 2 anna chair crassevig

Kolekcija  Anna je letos praznovala častitljivih 22 let. Že dobri dve desetletji je prepoznaven znak proizvajalca CRASSEVIG in oblikovalskega studia ps+a. Ob okroglem jubileju so izdali katalog posvečen izključno liniji Anna, kjer so izpostavili svoje vrednote in pristope pri oblikovanju kakovostnih izdelkov. Stol Anna je plod dolgoletnih izkušenj proizvajalca in genialnosti oblikovalcev. Tradicionalen material, v tem primeru les, so oblikovali do ekstremne vitkosti in tako ustvarili brezčasen stol, ki je zreduciran do bistva. 

 

SLIKA 2 lama zanotta

Fotelj/počivalnik Lama, ZANOTTA. Je organsko in hkrati do zadnjega detajla premišljeno ergonomsko oblikovan izdelek, ki v vsak prostor vnese dinamiko. Na fotelju se lahko udobno usedete ali pa uležete. Večplastna uporabnost se spogleduje s funkcijo sofe, vendar še vedno spada v kategorijo foteljev.  Kovinsko, v sivo grafitni barvi lakirano, jekleno podnožje nudi zadostno stabilnost snemljivemu zgornjemu delu, ki je lahko usnjen, iz tkanine ali prepleten z elastičnimi vrvmi.  

 

SLIKA 3 zanotta maserati

Studio ps+a je za ZANOTTO in prestižno avtomobilsko znamko MASERATI oblikoval fotelj, ki ga velja izpostaviti. To je fotelj Grandtour, karerega oblika je dobila navdih v istoimenskem avtomobilu podjetja Maserati. Na lahkotnem kovinskem podnožju je perfekcionistično oblikovana školjka v usnju, ki kar kliče po udobju. Fotelju pripada še tabure za večje užitke.

 

SLIKA 5 zanotta scott

SCOTT, ki je bil prav tako oblikovan za proizvajalca ZANOTTA,  je ambiciozna sestavljiva sofa , ki kot dodatek ponuja stranske mizice, ki se lahko uporabljajo za odlaganje ali kot knjižni regal. Sofa se lahko razstavi do osnovnega gradnika in postane fotelj. Možno jo je sestaviti v linijo, v obliko črke L ali U, postavi se jo lahko ob steno ali na sredino prostora. S svojo elganco in prefinjenim nevsiljivim oblikovanjem lahko postane center vsakega prostora. Sofa je nevpadljiva in dominantna hkrati. 

 

SLIKA 6 driade leeon

Postelja Leeon za DRIADE je eleganten oblikovalski izdelek, ki se spogleduje z barokom in klasicizmom iz 17. stoletja. Stilizirane oblike  baroka niso namenjenu okrasu, temveč udobju in eleganci. Poudarjeni in zaobljeni osnovni elementi (ležišče, hrbtišče, noge) so oblikovani do te mere, da naredijo posteljo sodobno in v koraku s časom.

 

SLIKA 7 driade sunrise

DRIADE-jev Sunrise je kolekcija vrtnega pohištva izdelanega iz aluminja v beli barvi. Že samo ime narekuje rdečo nit pri oblikovanju. Avtorska interpretacija žarkov sončnega vzhoda je uporabljena za naslone stolov in klopi. Horizontalne površine miz v treh dimenizajh so dematerializirane s perforacijo, ki nadaljuje prepoznavni vzorec sončnih žarkov. Vrtno pohištvo je lahko, trpežno in za dodatno udobnost sta sedežnim elementom dodala mehko sediščno blazino.

 

SLIKA 8 fosarini tartan

Tartan je viseča svetilka, oblikovana za proizvajalca FOSCARINI v sivi oz. beli barvi. Karirast vzorec opne posnema škotske kilte in naredi svetilo izredno elegantno in lahkotno. Dolžina svetilke je 190 cm, obseg senčila pa 40 cm. Svetilka je narejena iz pihanega in kislinsko jedkanega stekla z reliefom.

 

SLIKA 9 fosarini gregg outdoor

Gregg je kolekcija svetil za FOSCARINI, ki posnema obliko svetlečih se kamnov. Kolekcija vsebuje stenske, talne, viseče, prostostoječe, namizne in zunanje svetilke. Vsem svetilkam je skupna organska oblika, ki v prostor ali na vrt vnašajo igrivost. Svetila so nevtralna in kot taka primerna za širok spekter opremljanja stanovanjskih in poslovnih prostorov. 

 

 


DOM 

PISARNE / ŠOLE

VRT 

DODATKI

OrionIntertrade issuu logo instagram icon orioninstagram iconinstagram


Prijava na novice iz Oriona
Prejemanje
S klikom na gumb PRIJAVA soglašate, da vam občasno pošljemo informativne letake.