logo mini 01 novosti 02 proizvajalci 03 oblikovalci odprodaja_p 05 kontakt 06 povezave

 

0 driade

DRIADE je italijansko podjetje iz Padane ustanovljeno leta 1968. Za Driade je značilna kontinuiteta in odklon od klasičnih predstav o proizvajalcu visokokavostnega pohištva in dodatkov za dom. Že pol stoletja krojijo sam vrh svetovnega oblikovanja in  narekujejo nove smernice za oblikovanje.  Podjetje je laboratorij za nenehno iskanje lepote v življenjskem prostoru ljudi. S svojimi izdelki pokrivajo širok spekter potreb po kakovostnih izdelkih. Njihov katalog novosti vsebuje izdelke za dom, vrt, javne prostore, umetniške izdelke in predmete za vsakodnevno uporabo. Driade ustvarja izdelke, ki so edinstveni, eklektnični, ekscentrični, vendar hkrati elegantni in brezčasni. Predstavljamo vam novosti podjetja vodilnih svetovnih oblikovalcev, ob katerih vam bo zastal dih. 

 

PHILIPPE STARCK

1.LUE SPEAK Philip Starck

LOU SPEAK je nov, četrti član družine Lou. Kot edini član družine ima vrtljiv podstavek iz poliranega aluminija, kjer je udobnost povzdvignejna na višjo raven. Dobavljiv je v usnjenem zgornjem delu in blagu različnih barv. »Ko se usedete na fotelj Lou Speak moraš dvigniti nivo komunikacije, če ne, bo stol izgledal bolj elegantno kot si ti sam.« Philippe Starck.

 

2. TORQUEMADA Philip Starck

TORQUEMADA je lesena masivna jedilna mizia iz hrasta v naravni barvi lesa, brušena in lakirana s prozornim mat lakom. Vsi sestavni deli so izključno iz masivnega lesa, le vezna elementa na spodnji strani sta iz nerjevečega jekla z zrcalno površino, ki daje masivni prezenci neverjetno lahkotnost. Končna obdelava stranskega dela lesene plošče je lahko tudi z ročno izrezanim reliefom.

 

3. TORQUEMADA CHAIR Philip Starck

TORQUEMADA STOL (z in brez rokonasloni, barski stol) je masivni leseni izdelek iz iste družine kot miza. Dobavljiv je v enakih obdelavah kot miza in v pestri paleti pastelnih in umirjenih zemeljskih tonov. Stol lahko dopolni Torquemada mizo ali pa  samostojno in suvereno obogati ambient v katerega je postavljen.

 

4. WOW Philip Starck

WOW je modularna sofa, katere ogrodje je narejeno iz masivnega lesa in vezanih plošč. Snemljiva obloga je dobavljiva v različnih tkaninah, medtem ko je usnjena različica v fiksni izvedbi. Philippe Starck pravi: »Neke noči sem imel sanje ali pa sem se spominjal, da sem jih imel. V spomin sem si priklical čudovite čase, ko so bile sofe še udobne in vzkliknili smo »wow«, ko smo se udobno namestili. Počutil sem se nostalgično in z mislijo na nekdanje udobje ustvaril sofo WOW. Sofo, ki vas bo objela.«

 

L + R PALOMBA

5. MOD LR Palomba

MOD je minimalistično oblikovana sofa. Konstrukcija je iz jekla na katero so vpeti elastični pasovi, ki nudijo oporo polnilu iz poliuretanske pene v različnih gostotah. Blazine so iz perja oz. sintetičnih vlaken. Sofa je dobavljiva v blagu ali v usnju. 

 

6. LIRICO L R Palomba

LIRICO je modularni sistem sofe v različnih barvnih kombinacijah in materialih. Izdelek se osredotoča na lahkotnost in lebdenje nad tlemi. S čistimi linijami sofe je ta učinek še poudarjen. Sofa je sestavljena samo z uporabo bistvenih delov in premišljenimi detajli. Sofi pripada še fotelj Lirica, ki povzema enake oblikovne in materialne zakonitosti.

 

7. REVER L R Palomba

REVER je robustni sistem oblazinjenega pohištva v blagu oz. usnju. V tem primeru sta priznana oblikovalca opustila lebdenje, ki se ga praviloma poslužujeta pri oblikovanju sedežnega pohištva in sofo prizemljila. Zanimivi so detajli stikov, ki se spogledujejo z modo oblačil. Rever je izjemno vsestranska sofa za večje dnevne sobe in idealna za sproščeno druženje. 

 

8. MODY L R Palomba

MODY je kubusni fotelj v zanimivih kombinacijah blaga in usnja. Udobje zagotavlja poliuretanska pena različnih gostot, stabilnost pa struktura iz masivnega lesa. 

 

9. EASEL

EASEL je izstopajoča in elegantna miza idelana za vsak prostor. Na voljo je v treh različnih dolžinah (220, 240 in 270 cm). Horizontalna ploskev je izredno tanka, na voljo v steklu, marmorju in v lesu oreha. Posebnost mize sta dva podstavka, ki posnemata slikarsko stojalo. Podstavka sprostita obod, ki je ponavadi pri mizah definiran z nogami v kotih. 

 

10. SISSI LR palomba

SISSI je kiparski, zelo vsestranski, samocentričen in sodoben stol. Spogleduje se z oblikovanjem v krivljenem lesu Thonetovih arhetipskih stolov na začetku 20. stoletja. Dematerializiran stol, ki je zelo prefinjen in samozavesten. Na voljo je v šestih umirjenih barvnih tonih in je namenjen tako za zunanjo kot notranjo uporabo. Naložljiv iz enega kosa polipropilena ojacanega s steklenimi vlakni.  

 

11. CARMINA L R Palomba

CARMINA je družina kovinskih klubskih mizic z detajlom zavite noge, ki sega nad rob plošče. Poteza naredi mizico edinstveno in prefinjeno. Zanka je očarljiva poetična gesta, ki da mizici dodano vrednost in spodbuja domišljijo. 

 

DRIADE LAB

14. ERCOLE E AFRODITE Driade Lab

ERCOLE E AFRODITE je prvi izdelek laboratoria Driade, ki predstavlja raziskovalni center in ustvarjalno jedro podjetja. Ercole e afrodite je komoda s štirimi enotami za shranjevanje z antropomorfnimi linijami z močnimi vizualnim učinkom. Nepričakovana kombinacija dekorativne umetnosti in zgodovinskega jezika naredi izdelek edinstven. Moduli, ki stojijo na leseni bazi, prikazujejo drobce človeškega telesa z očitnim posnemanjem klasicnih antičnih kipov. 

 

15. ZIGGURAT Driade Lab

 

ZIGGURAT je odgovor na vprašanje kakšna naj bi bila današnja komoda za shranjevanje. Komoda je sestavljena iz različnih polj, ki jih je mogoče sestavljati v različne oblike. Sistem je konstruktiven v vseh pogledih, saj ga je mogoče sestavljati v treh različnih velikostih, odvisno od razpoložljivega prostora. Oblikovalska ekipa je navdih črpala iz starodavne egipčanske piramide po kateri so komodo tudi poimenovali. 

 

KONSTANTIN GRCIC

12. MINGX WOODEN Konstantin Grčič

MINGX WOODEN je masivna lesena miza na voljo v dveh različicah barve hrasta. Miza je robustna in lahkotna hkrati. S premišljenim detajlom je poudarjen vogalni stik plošče, okvirja in nog. Razširjen vrhnji del nog nudi mizi dodatno stabilnosti in jo naredi bolj stabilno. 

 

LIEVORE ALTHERR

13.FRANCOIS Lievore Altherr

FRANCOIS je masivna lesena miza z nekovencionalno postavitvijo nog kar jo naredi edistveno. Nesimetrično postavljene noge sobivajo z zaobljeno zgornjo površino in skupaj definirajo izredno lahkotno in fluidno jedilno mizo. Noge so iz masivnega macesna medtem, ko je plošča na voljo v kaljenemu steklu, lesu in marmorju.

 

FABIO NOVEMBRE

16. VENUS Fabio Novembre

VENUS je lesen knjižni regal z vgrajenim antičnim kipom boginje Venere iz marmorja.  Oblikovalec je črpal navdih iz lesenih zabojev, ki jih muzeji uporabljajo za transport kipov. Lesene police pokrivajo najbolj zasebne dele ženskega telesa. Venus je hkrati regal in umetniški izdelek. 

 


DOM 

PISARNE / ŠOLE

VRT 

DODATKI

OrionIntertrade issuu logo instagram icon orioninstagram iconinstagram


Prijava na novice iz Oriona
Prejemanje
S klikom na gumb PRIJAVA soglašate, da vam občasno pošljemo informativne letake.