logo mini 01 novosti 02 proizvajalci 03 oblikovalci odprodaja_p 05 kontakt 06 povezave

SLIKA 0 stingray frederica

Stingray je dinamični gugalnik svežega in privlačnega videza. Nenavadna organska oblika je povzeta iz favne in predstavlja odgovor na zahteve današnjega časa po multifunkcionalni opremi. Gugalnik omogoča ležanje, sedenje ali slonenje na levi in desni strani. Lahko bi ga opredelili tudi kot zibajoči počivalnik ali pa kot zibajoči chaise lounge.

SLIKA 1 3 thomas pederson

Gugalnik Stingray si je zamislil danski oblikovalec Thomas Pedersen, ki mu narava predstavlja pomemben vir navdiha. Gugalnik je zasnoval za svojo diplomo na Arhaus School of Architecture, obliko pa je povzel iz mante (morski bič, skat). 

SLIKA 1 2 stingray frederica

Pederson vodi studio SPARK Design Studio od leta 2004, kjer dajejo poudarek na  skandinavski tradiciji oblikovanja z uporabo visokokakovostnih materialov. 

SLIKA 1 stingray frederica

Sodelovanje s podjetjem Frederica se je začelo na pohištvenem sejmu v Kobenhavnu leta 2002, kjer so bili navdušeni nad kakovostja in neobičajno obliko Pedersonovega Stingraya. Leta 2008 so skupaj predstavili leseno različico gugalnika in osvojili številna priznanja in nagrade (Bobedres Klassikerpris 2010, The Danish Design Prize 2008/2009, Red dot design award 2008, Interior innovation award »Best of the best« Cologne 2008, Boligmagasinets designpris »best design« 2008). 

SLIKA 2 stingray frederica

Stingray je kompleksen in enostaven hkrati. Lupina je narejena iz enega kosa in povezema obliko morskega vala in mante. Na lupini ni vidnih šivov ali spojev s čimer je še bolj poudarjen plavajoč izgled gugalnika. Stingray vabi uporabnika, da sedi in se sprosti na različnih ergonomskih položajih. Oblikovanje je drzno in nenavadno z uporabo sodobnih materialov kot so steklena vlakna, ki so zaznamovala petdeseta leta prejšnjega stoletja. Kombinacija vpliva iz preteklosti in privlačnih naravnih oblik naredi gugalnik Stingray vsestranskega, tako da nadgradi praktično vsak prostor, neglede na dekorativni slog.

SLIKA 4 stingray frederica

Stingray s podnožjem iz nerjavečega jekla lahko uporabljate tudi na prostem. Guglanik danes zasledimo v zasebnih domovih, hotelskih sobah, salonih in počitniških hišah po vsem svetu. SLIKA 5 stingray frederica

Eklektično kombinacijo z belo školjko, vzglavjem v rjavem usnju in pregrinjalo iz kože si lahko ogledate v našem salonu.

SLIKA 6 stingray frederica

 Vedno elegantna črna barvna kombinacija školjke, vzglavja in kože.

SLIKA 7 stingray frederica

 Gugalnik Stingray je na voljo tudi samo v beli školjki katero lahko nadgradite po lastnem okusu. 

 

 


DOM 

PISARNE / ŠOLE

VRT 

DODATKI

OrionIntertrade issuu logo instagram icon orioninstagram iconinstagram


Prijava na novice iz Oriona
Prejemanje
S klikom na gumb PRIJAVA soglašate, da vam občasno pošljemo informativne letake.