logo mini 01 novosti 02 proizvajalci 03 oblikovalci odprodaja_p 05 kontakt 06 povezave

 

SLIKA 0 ALIAS okome bed by Nendo

Postelja OKOME je subtilno oblikovano ležišče japonskega studia NENDO iz Tokya, ki ima svojo pisarno tudi v Milanu. Okome je kolekcija pod katero spada tudi sistem sof enakih zaobljenih oblik. Italijansko podjetje ALIAS, ki prisega na tehnološko dovršenost, vsestranskost in inovativnost je v sodelovanju z japonskim oblikovalcem izdelalo oblazinjeno serijo izdelkov in jo poimenovala OKOME.

SLIKA 1 ALIAS okome

OKOME je japonsko ime za riž in predstavlja inspiracijo pri oblikovanju kolekcije. Oblikovalec Oki Sato je riževo zrno vzel za izhodišče in ustvaril edinstveno kolekcijo mehkih krivulj, tehnološke dovršenosti, izjemnega udobja in modularne zasnove.

SLIKA 2 ALIAS okome

Izjemna formalna doslednost oblazinjenih elementov omogoča, da so sofe resnično edinstvene, saj se lahko prilagajajo najbolj raznolikim razmeram. Sofa je primerna za optimalno uporabo v velikih in majhnih prostorih.

SLIKA 3 ALIAS okome

Oblika sofe in postelje ni zgolj formalistična temveč imajo zaobljene oblike dobro premišljeno funkcijo. Sedežna ploskev je ravna, medtem ko je horizontalni del sedišča proti tlom rahlo zaobljen. Detajl preprečuje umazanijo zaradi neposrednega stika s čevlji, kadar se sofa uporablja na javnih prostorih kot so saloni in lobiji. Horizontalne in vertikalne dele je mogoče med seboj različno spajati v kombinacijah, ki so uporabniku najbolj blizu.  

SLIKA 4 ALIAS okome

Sistem sof je bil predstavljen tudi na vodilnem sejmu za trende v pisarnah in domovih ORGATEC v Kölnu. Sistem sof sestavlja skupaj kar dvajset različnih sestavnih delov, katere je mogoče med seboj različno kombinirati. Sedeži, naslonjala za roke in hrbtišča so izdelana iz sorodnih oblik in materialov tako, da je celoten sistem mogoče med seboj smiselno povezovati in pri tem ohraniti vizualno enotnost. Vertikalni del sofe je mogoče uporabljati tudi za absorbcijo zvoka, kar je izredno primerno za večje prostore kot so lobiji.  

SLIKA 6 ALIAS okome

Postelja predstavlja estetsko dragoceno in funkcionalno rešitev. Na voljo je v treh dimenzijah (187 x 214, 217 x 214 in 227 x 214cm). Notranji nosilni del postelje je iz vezane plošče, medtem ko je oblazinjeni del na voljo v treh različicah usnja in v blagu pestrih barvnih odtenkov. Oblogo oblazinjenega dela je v celotni kolekcijo možno sneti, kar je izredno pomembno za vzdrževanje in tudi kombiniranje različic materiala. 

SLIKA 5 ALIAS okome


DOM 

PISARNE / ŠOLE

VRT 

DODATKI

OrionIntertrade issuu logo instagram icon orioninstagram iconinstagram


Prijava na novice iz Oriona
Prejemanje
S klikom na gumb PRIJAVA soglašate, da vam občasno pošljemo informativne letake.