logo mini 01 novosti 02 proizvajalci 03 oblikovalci odprodaja_p 05 kontakt 06 povezave

naslovnica

Sodobni življenjski slog oblikuje hrepenenje po individualnem izražanju. Prav ta miselnost je pred več kot pol stoletja povzročila vrsto ikoničnih klasik. Tako kot Contessa (1956), je eden prvih Wittmannovih izdelkov na mednarodnem prizorišču vzbudil resno pozornost. Leta 2020 se je ta presenetljiv samostojni fotelj prvič predstavil na razstavi pohištva v Kölnu. S svojimi natančno izvedenimi obrisi in jasnim formalnim jezikom bo pritegnil občudovanja vredne poglede bolj kot kdaj koli prej.

 

 

 

Notranjost leta 2020 je namenjena toplini in udobju. Medenina, topli les in razkošen kamen se združujejo s čutnimi materiali, kot sta žamet in usnje. Z značilnim šarmom se funkcionalnost prikriva kot pametno življenje. Pri Wittmannu to pomeni, da elementi pohištva brez truda obogatijo vsakdanje življenje ljudi s čudovitimi, a praktičnimi detajli.

Wittmann-u je v  čast sodelovati z oblikovalci, ki delijo strast do rokodelstva. Sebastian Herkner je eden takšnih primerov. Luca Nichetto, čigar oblikovanje za Wittmann izraža močan občutek individualnosti, estetike in neomejenega veselja pri ustvarjanju nečesa resnično posebnega. Sveže in nenavadno elegantno. Zbirka Paradise Bird izraža izraz odnos do življenja, ki ga imamo željo sprejeti v  letu 2020 in obdržati v letih, ki prihajajo.

 

WITTMANN PARADISE BIRD

2020

Oblikoval: Luca Nichetto

Najbolj izstopajoč izdelek v Wittmann-ovi družini je imenovan PARADISE BIRD. Rajska ptica je zbirka nenavadnih elementov pohištva, kateri izražajo odnos do življenja, vznemirljivo prepletanje svobode, umik, odprtost in pomiritev. V ravnovesju med obliko in bistvom, skozi drzno obliko, oblikovalec Luca Nicheto združi eleganco in prožnost. Rajska ptica je zakoreninjena v Dunajsko tradicijo prefinjenosti. Družina, sestavljena iz ležalnika, visokega naslonjača, ​​dvoseda in kavča z dvema sedežema, prepisuje eklekticizem raziskave, katere cilj je povečano udobje. Posebno doživetje sedenja je morda presenečenje zaradi idiosinkratskih oblik, a žepkaste vzmeti prinašajo takšno udobje sedenja, povezano s pristnim Wittmann-vim izdlekom. Brezšivno sestavljanje raznolikih materialov poudarja njihovo kakovost in dosega lahek videz, hkrati pa zagotavlja stabilnost. Kot poklon dizajnu Josefa Hoffmanna, okvir iz črne ali medeninaste kovine z navpično mrežo označuje zgradbo, ki služi kot naslonjalo za hrbet ali kot podpora stolčka. Dobrodošla okroglost oblazinjenja in velikodušna velikost sedežev omogoča, da je družina bivalnih prostorov Paradise Bird vsestranska rešitev, ustvarjanje raznolikih kombinacij, ki vedno ohranjajo topel občutek udobja. Mreža, ki poteka od podnožja, da zaobja okno oblazinjenje, ohranja svojo funkcijo podpore in naslonjala ter povezavo s prestižno dediščino ikoničnih modelov Wittmanna. Luca Nichetto je ustvaril umetniško delo, ki se prilega vsakemu.

1

Paradise Bird kolekcija oblikovalca Luce Nichetta je izjemno drzna, preprosta in elegantna.

 

WITTMANN LILIAN

2020

Oblikoval: WITTMANN design studio

Fotelj je potomec znanih staršev. Leta 1910 je Josef Hoffmann ustvaril novo zvrst pohištva, ko je ustvaril fotelj Alleegasse. Allegasse je sodoben, kompakten, samostojen fotelj lahkotnega videza. Slabih 80 let kasneje je leta 1986 Paolo Piva ustvaril fotelj Aura, ponovno uspešnico, v kategoriji katero je ustvaril g. Hoffmann. Klasiki sta še vedno v izdelavi, z razliko, da se jima je pridružil potomec v obliki Lilian.

Fotelj LILIAN svež dizajn se pokloni Alleegasse-ju Josefa Hoffmanna in Auri Paola Piva. Kakršnikoli so že kratkotrajni trendi, je razvoj fotelja zato usmerjen k načelom oblikovanja:

  • Igranje z geometrijskimi oblikami
  • Redukcija na najmanjšo potrebno dimenzijo
  • Prizadevanje arhetipske lepote

Lilian je izjemno privlačna vez med Bauhausom in organskim oblikovanjem. Kvadratna oblika telesa se preliva v ergonomsko, organsko, okroglo hrbtišče in naslonjalo za roke.  Lilian je lahka, vitka, dolgonoga in graciozna. Ponuja popolno razmerje med prostorom in udobjem.

Sedišče fotelja vsebuje klasične Wittmann-ove žepne vzmeti, katere ponujajo izjemne in trajno udobje sedenja. Lilian je na voljo tudi kot jedilni stol v visoki različici.

2

Predstavitev fotelja LILIAN (spodaj levo) v družbi fotelja in sofe iz Wittmann-ove kolekcije Vuelta 

 

WITTMANN CONTESSA 

1956

Oblikovalec neznan

‘’Nihanje domačega udobja’’, se je glasil slogan iz 50-ih let prejšnjega stoletja.  Izviral je iz optimističnega stališča, katerem se odraža tudi njegova zasnova.  Izvirni fotelj so našli v skladišču, katerega so čistili za pripravo prenove. Z današnjo tehnologijo, so ga skenirali in naredili kopijo stola za katerega niso vedeli da obstaja. Izvirni model je prvi povojni kos pohištva, katerega je izdelal Wittmann. Za Wittmann-a je to predstavljalo odlično priložnost, da vdahne sveže življenje v klasiko: sodoben naslonjač s krilom. ‘’športni kos’’ se je močno zasukal nazaj in trdno oblazinjen kot sedež dirkalnih avtomobilov. Čeprav so krila in nasloni rok oblikovani na najmanjšo možno mero, fotelj še vedno izžareva udobje, za razliko od katerekoli Bauhaus klasike.  Medtem stožčaste poševne noge dajo stolu značaj in dodajo nekaj spretnosti. Vse od izkušnje, ki jih je proizvajalec nabral v zadnjih desetletij. Še nikoli prej ni bila klasika iz petdesetih let tako udobna: sedežno udobje fotelja se detaljno spušča v integrirano ultra-ravno žepno vzmetiščno sedišče, ki sedi na vrhu prekrižanih elastičnih trakov in ergonomsko oblikovano vzmetnih cevastih okvirjev, ki je svetlobna leta pred svojimi predhodniki izpred 60 let. Zahtevni standardi ročne izdelave so razvidni iz različnih podrobnosti, vključno z uporabo različnih tehnik šivanja. Duh "dobrih starih dni" je navdih, kaj bi lahko bila izbira fotelja za mikrostanovanja prihodnosti.

9

Contessa fotelj iz 50-ih letih prejšnjega stoletja, je minimalističen prav v vseh pogledih

WITTMANN PLAYTIME

2020

Oblikoval: Soda design - Nasrallah & Horner

It’s time for Playtime – čas je za igro

Povpraševanje po klasični eleganci je večje kot kdaj koli prej in Playtime vsebuje to. Na voljo je v neštetih primerih, različicah oblikovanja in množici stilov. Sedežna garnitura in njeni elementi so na voljo v običajnem oblazinjenju, za najzahtevnejše pa ponujajo tudi ročno prešite obloge. Svoboda kombiniranja naredi vsako različico sedežne garniture živahno in svežo in kar je najbolj pomembno, naredi jo osebno.  

Višina sedežne garniture je ohranjena na minimalno možno višino konstrukcije. Konstrukcija vsebuje elastično podlogo, žepne vzmeti in previdno izbrane visoko kakovostne pene in ostale materiale. Wittmann – ovo doživetje sedenja, ni niti mehko niti trdo, temveč prijetno čvrsto. Kratke in tanke jeklene nogice se tesno prilegajo v pokrit okvir, kar daje izjemno lahkoten videz.

Dainty dodatki in pladnji s posebnimi obdelavami predstavijo sedežno garnituro, kot še bolj atraktivno območje sproščanja. Pladnji so lahko prekriti z usnjem ali redkega lesa (brest ali mavrijski hrast) lahko jih uporabljate tudi za pladenj knjig.

11

Playtime sedežni sestav je velik, eleganten in udoben. 

 

Pri Wittmann-u so se odločili, da bodo njihovi novi člani pohištva od 2020 bolj drzni kot so bili do sedaj. Wittmann dokazuje, da je lahko vsako oblaznijeno pohištvo odličnega izgleda in pri tem ne izgublja na kvaliteti sedenja, počivanja ali ležanja. 


DOM 

PISARNE / ŠOLE

VRT 

DODATKI

OrionIntertrade issuu logo instagram icon orioninstagram iconinstagram


Prijava na novice iz Oriona
Prejemanje
S klikom na gumb PRIJAVA soglašate, da vam občasno pošljemo informativne letake.