logo mini 01 novosti 02 proizvajalci 03 oblikovalci odprodaja_p 05 kontakt 06 povezave

Cassina Imm Cologne 2020 1

Avantgardizem, pristnost, odličnost, kombinacija tehnološke spretnosti, lokalne izdelave in strokovno znanje. Cassinina identiteta temelji na trdnih in skupnih vrednotah, ki izražajo najboljše v Italijanskem in mednarodnem oblikovanju s kohezivnim, prepoznavnim in kultiviranim pristopom.

 

 

Z besedami in dejanji Cassina uspešno združuje kulturo, obrt in industrijo ter usklajuje tradicijo z raziskovanjem. Pionirski in svobodni duh, ki je v 90 letih to podjetje s sedežem v Medi postavilo pred svoj čas, je sledilo edinstveni poti - v smislu intuicije in daljnovidnosti - skozi svet notranje opreme in arhitekture. Pravzaprav so petdeseta leta Cassino zaznamovala s prehod iz obrtne proizvodnje v industrijsko proizvodnjo. Bilo je prvo podjetje, ki je v raziskovanje učinkov in vplivov vključilo najbolj razsvetljene oblikovalce in arhitekte sodobnega oblikovanja.

Z novimi oblikami je bilo edino podjetje, ki je izvajalo inovacije na vseh področjih oblikovanja. Izpopolnjevanje novih strukturnih rešitev in predvidevanje možnih načinov življenja, ki jih navdihuje in narekuje družba: umetnost in moda s poudarkom na prihodnosti.

Zato so Cassinini projekti del stalnih zbirk najvidnejših svetovnih muzejev. Njeni izdelki so trajni in brezčasni. Sinteza lepote in pomena. Brezhibna dela v smislu kakovosti gradiva in tapetniških podrobnosti. Popolnost, ki jo je dosegla v smislu mizarskega in usnjarskega znanja. Mojstrsko oblazinjenje, lahko še danes opažamo, na primer na stolu 699 Superleggera (Gio Ponti), CAB (Mario Bellini) in sofa Maralunga (Vico Magistretti).

V nenehnem dialogu med preteklostjo, sedanjostjo in prihodnostjo Cassina ustvarja ikonične modele.  Oblikovali so jo arhitekti 20. Stoletja: Le Corbusier, Pierre Jeanneret, Charlotte Perriand, Charles Rennie Mackintosh, Gerrit Thomas Rietveld, Franco Albini, Frank Lloyd Wright in Marco Zanuso in ustvarili prave ikone.

Koncept oblikovanja je bil posodobljen z uporabo najnovejših tehnologij. Z novimi tehnologijami morajo biti tudi dela sodobnega oblikovanja večna, zato so k sodelovanju povabili nekatere vodilne svetovne oblikovalce: Ronan in Erwan Bouroullec, Rodolfo Dordoni, Piero Lissoni, Gaetano Pesce, Philippe Starck, Patricia Urquiola (umetniška direktorica Cassine) in še mnoge druge priznane oblikovalce.

Danes Cassina še naprej gleda na prihodnost oblikovanja s pogumom, strastjo, radovednostjo ter odprtim in holističnim pristopom. S potrditvijo svoje ekskluzivne sposobnosti popolne opremljenosti dnevnih prostorov, jedilnic in spalnic, je sedaj podjetje z novo kolekcijo Outdoor razširilo obzorja svoje filozofije oblikovanja tudi na zunanje prostore doma

Cassin-ina kolekcija NA PROSTEM je koncept, informiran in futurističen pojem, širok in podroben z obzorjem konfiguracij, v katerih so najbolj inovativni izdelki kombinirani z ikonami. Moderna zasnova za ustvarjanje pristnih, prijetnih in osebnih atmosfer. Zunanja perspektiva Cassine OUTDOOR združuje kolekcije (LC) Le Corbusierja, Pierrea Jeanneretta in Charlotte Perriand, revidirano v smislu vodoodpornih materialov in še dveh novih kosov.

Za sodobno oblikovanje vrtnih elementov so poskrbeli trije sodobni oblikovalci: Philippe Starck, Rodolfo Dordoni in Patricia Urquiola.

Sodelovanje v skladu s kodeksom formalne občutljivosti, trdnosti in kulturne avtoritete, empatičnih sistemov, ki se prilagajajo različnim zahtevam in življenjskemu slogu. So utelešenje štirih zunanjih okolij, štirih zasebnih nastavitev:

 - sodobno na prostem

-  tropsko zatočišče

-  mali zasebni raj,

-  velemestna terasa

v katerih je uživanje v popolni harmoniji z naravo. Zahvala do kakovostnega pohištva, oblikovanega do najmanjših podrobnosti in dimenzij, dopolnjenega z novo zunanjo razsvetljavo, preprogami in dodatki. Eklektičnost in vsestranskost Cassinih dizajnov za zunanji življenjski prostor so prikazani z nekonvencionalnim, izrazitim in močnim leksikonom, ki izraža izraz oprijemljive kakovosti posameznih delov, ki presegajo trende.

 

 

CASSINA FENC-E NATURE 

Sofa FENC-E

2020

Oblikovanje: Philippe Starck

Philippe Starck je opredelil linijo vrtnega pohištva kot ‘’Lifestyle kolekcijo’’ sproščene elegance. Cassina in oblikovalec nadaljujete svojo misijo revolucioniziranja kolekcije koncepta klasičnih sof, z uporabo vrhunskih in naravnih materialov.  Dvo ali trosed ima organske oblike okvirja (iz litega aluminija) in teksturne elemente, ki slavijo njegovo naklonjenost okolju, kot je naravni videz trdnega tikovega naslona za roke z brušenim zaključkom. Vsak naslon z okvirjem je na voljo v ročno tkani vrvi v ekskluzivno oblikovani ali naravno neobdelani vrbi, ki se prvič pojavi v Cassinih kosih. Izjemno udobje kavča zagotavlja velikodušne sedežne blazine in naslonjalo z oblazinjenjem Naslonjalo, lahko nastavite v dva različna položaja zahvaljujoč priročnemu mehanizmu, navdihnjena po azijski arhitekturi (nosilna tikova palica, obdelana v videzu veje)

f

 

Miza FENC-E

2020

Oblikovanje: Philippe Starck

Kavna miza FENC-E NATURE je na voljo v eni velikosti in dveh različnih višinah. Masivne lesene tikove letve predstavljajo FENC-E (ograjo) in NATURE (naravo) v enem. Da ostane les na ograji zaščiten mu je v pomoč kovinska podkonstrukcija iz litega aluminija, ki se dopolnjujeta in tvorita elegantno klubsko mizico.

FENC-E NATURE fotelj,dvo ali trosed, skupaj z mizico predstavljajo košček vašega naravnega vrta, v katerem boste presedeli tople večere ob dobri družbi in kozarcu naravne pijače – da ne bo odstopanja od filozofije biti naraven.

g

 2

 

CASSIN-ine KLASIKE 

 

 

LC1

1928 / 2020

Oblikovanje: Le Corbusier, Pierre Jeanneret, Charlotte Perriand

Lahkoten, kompakten stol, zasnovan in predstavljen na salonu 1929 d'Automne skupaj z drugimi pomembnimi modeli, kot sta LC2 in Fotelji LC3, miza LC6 in ležalniki LC4. Kot za vsa dela Le Corbusierja, LC1 izhaja iz poglobljene študije človeškega telesa - Modulor. V tem konkretnem primeru naj bi bil stol sproščujoč prostor in mesto za potek dolgih pogovorov. Stol izkazuje popolno kompozicijsko preprostost, ki jo je mogoče prilagoditi za uporabo v različnih kontekstih. LC 1 je sedaj na voljo v zunanji različici. Ogrodje je obdelano s posebno teksturirano barvo, ki je odporna na zunanje razmere. Sedišče in naslonjalo je iz posebno oblikovane tkanine namenjeno kolekciji.

 lc1outdoor 2

 

LC3

1928 / 2020

Oblikovanje: Le Corbusier, Pierre Jeanneret, Charlotte Perriand

Fotelj LC3 je naznanil ločitev kovinskega okvirja od oblaznijenja, zato LC 3 izraža modernistično arhitekturno teorijo Le Corbusier-ja (Villa Savoye). Da preidemo na fotelj. Jeklene nožice služijo kot opora, ki dvigne bistvo, v našem primeru je to oblazinjenje. Podnožje je barvano z barvo odporno na vremenske razmere. Sedišče je oblečeno v vodoodbojno platno, ki zagotavlja večjo vzdržljivost in zanesljivost ne glede na razmere.

 lc3outdoor 1

 

LC6

1928 / 2020

Oblikovanje: Le Corbusier, Pierre Jeanneret, Charlotte Perriand

Zamisel mize LC6 je nastala z mislijo, kaj je podprto in kaj je podpora. Z drugimi besedami, namizna plošča in podstavek plošče. Ločenost obeh delov je dodatno poudarjena s štirimi vmesnimi členi, kateri uravnavajo višino in hkrati služijo za vzdrževanje strukture. Arhitekturno dodelana miza pri kateri je jasno določeno kje je kateri strukturi mesto.

Od letošnjega leta naprej, je na voljo vrtna miza LC6 OITDOOR, katero bodo lahko videli vsi sosedje in vam zavidali minimalistično in modernistično mizo. Skratka pravo klasiko.

 lc6outdoor 4 

 

LC7

1927 / 2020

Oblikovanje: Le Corbusier, Pierre Jeanneret, Charlotte Perriand

Ikonični stol z vsestransko in funkcionalno zasnovo je bil oblikovan leta 1927 za stanovanje Charlotte Perriand v Parizu. Stol je bil prvič predstavljen na Salonu des Artistes v letu 1928. Zunanja različica vrtljivega stola je iz nerjavnega jeklenega okvirja. Barvan je s prašnimi barvami za zunanjo uporabo. Sedišče je na voljo v petih teksturiranih barvah in posebnih tkaninah in iz poliesterskega ovitka, ki ponazarja estetiko notranjih modelov.

 lc7outdoor 4

 

LC8

1927 / 2020

Oblikovanje: Le Corbusier, Pierre Jeanneret, Charlotte Perriand

Stol LC8 bi bolje poimenovali stolček. Navdih za stolček je Charlotte Perriand črpala iz ideje, kako opremiti svoje stanovanje v Parizu leta 1927. Ikonična in vsestranska oblika izhaja iz potrebe po racionalizaciji serijske izvedbe. Hkrati je linija LC prva izvedba modernističnih stolov v kromirani izvedbi, s katero je Charlotte želela poudariti konstrukcijo in lahkotnost minimalističnega stola.

Zunanji stol je oblečen v nepremočljivo in trpežno platno. Večnamenski stol za vsakogar in za vsako priložnost, da gostite udoben piknik na vašem vrtu.

 lc8outdoor 2

 

LC10

1928 / 2020

Oblikovanje: Le Corbusier, Pierre Jeanneret, Charlotte Perriand

Dizajn mize iz leta 1928, je bil prvotno predstavljen kot pisalna miza. V letu 1984 je Cassina znova predstavila mizo in jo obudila v novo življenje. V letu 2020 pa je prišel čas, ko so se v podjetju odločili, da bodo predstavili zunanjo mizo, ki je sestavljena marmorne namizne plošče, katero nosi konstrukcija iz nerjavnega cevastega jekla, prašno barvana po Corbusier-jevi barvni paleti. Na voljo so visoke ali nizke mize in ovalne ali kvadratne oblike.  

lc10outdoor 2

 

DORON HOTEL OUTDOOR

1947 / 2020

Oblikovanje: Charlotte Perriand

Leta 1947 je Charlotte Perriand za zimsko športno letovišče Méribel Les Allues in hotel Doron oblikovala stol za pravega navdušenca gora. Charlotte je pravzaprav ena prvih raziskovalk na področju odnosa med človekom in okolico (naravo). Iskala je naravne materiale, ki so udobni, teksturni in prijetni na dotik. Preprost stol iz tikovine in nepremočljivega platna sta posodobila omenjen stol in ga hkrati ustvarila, da lahko v naravi uživamo njene lepote.

14 

 

TABLE À PLATEAU INTÉRCHANGEABLE OUTDOOR

1937 / 2020

Oblikovanje: Charlotte Perriand

Prvi zgodovinski model je bil ustvarjen leta 1937 za Charlottino delavnico v Montparnasseu. Osnovo mize sestavljajo tri noge, ki so med seboj povezane. Povezava podpira namizno ploščo. Že ime nam pove, da je namizna zamenljiva. Mizo lahko najdemo v veliko Charlottinih projektih. Zunanja miza s tikovinino strukturo, zamenljivo ploščo v Carraro marmorju, je na voljo v nizki in visoki izvedbi.

4 CASSINA imm cologne 2020 Fenc e Nature Philippe Starck Cassina Outdoor Collection Stylepark

 

SAIL OUT

2020

Oblikovanje: Rodolfo Dordoni

Rodolfo Dordoni je navdih za oblikovanje Sail Out modularne sofe dobil po duhu obmorskih letovišč v 50-ih letih prejšnjega stoletja. Sedežna garniture z mehkimi oblikami, se ponaša s satoralnimi detajli. Modularna sofa je vsestranska in ponuja skoraj neomejeno število kombinacij. Moduli so na voljo s 5,6 ali 7 pasovi in tremi dodatnimi elementi (bočna mizica, naslonjalo in naslon za roke). Podnožje sofe je jekleno vendar skoraj neopazno zaradi tikovininega pokrivala.

Poleg sofe je na voljo tudi Pouf izvedba, ki bo obogatila prostor. Sestavljenje iz segmentov, ki si približujejo majhni skriti luknji v središču in je namenjena odvajanju vode. Sredinska blazina se lahko uporablja kot naslon za roka, naslonjalo ali pa kot prostor za odlaganje vaše najljubše poletne pijače.

4 CASSINA imm cologne 2020 Fenc e Nature Philippe Starck Cassina Outdoor Collection Stylepark 3

 

SAIL OUT TABLE

2020

Oblikovanje: Rodolfo Dordoni

Nizka klubska mizica iz kolekcije Sail Out je na voljo v poletnih barvah (rumena / bela / zelena) in materialih (beli terrazzo / cement) in je podprt s tremi masivnimi tikovimi kosi. Elegantna in minimalistična miza za preživljanje toplih dni ob dobri pijači in lahkimi prigrizki.

1

 

DINE OUT

2020

Oblikovanje: Rodolfo Dordoni

Stol izpopolnjen s preprostimi detajli, ki naredijo razliko. Konstrukcija popolnoma narejena iz tikovine, ima okoli naslonjala prepleteno ročno tkano polipropilensko vrv.  Za udobnost sedišča skrbi polnjena blazina v milni obliki, prekrita z nepremočljivim platnom in prijaznimi vzorci.

 c

 

DINE OUT TABLE

2020

Oblikovanje: Rodolfo Dordoni

Dine Out miza izstopa po svoji prefinjenosti. Osnova mize je sestavljena iz cementnega stožca z cementno ali tikovo namizno ploščo. Namizna plošča je na voljo v okrogli in kvadratni obliki. Tikova možnost je še posebej privlačna, saj so tikove plošče položene v heksagon in se bližajo proti sredini.

d

 

TRAMPOLINE

2020

Oblikovanje: Patricia Urquiola

Oblikovalka Patricia Urquiola in oblikovna vodja Cassine je navdih za zunanji počivalnik Trampolin, dobila na Grenlandiji, kjer najdemo majhne trampoline na vrtovih domov. Trampolin, presenetljiva in elegantna ljubezenska postelja, kakor so jo poimenovali v Cassini. Sestavljena je iz prašno barvanega nerjavnega jekla mehkih in igrivih oblik. Udobne in mehke blazine so oblečene v nepremočljivo platno. Za večjo zasebnost, je na voljo tudi povišana izvedba.

7

 

BOWY OUTDOOR

2020

Oblikovanje: Patricia Urquiola

Bowy klubska miza je okrogle oblike, ravno tako kot sofa iz leta 2018. Elegantna in minimalistična mizica je na voljo v dveh višinah. Sestava mizice je povsem preprosta. Aluminjasta podnožna struktura drži namizno ploščo, katera je na voljo v reciklirani plastiki z ojačitvami iz steklenih vlaken. Zaradi preproste zasnove, se lahko z več mizicami poigravate in sestavite zanimive kompozicije.

a

 

 

BOLLICOSA NAUTILUS

2020

Bollicosa Nautilus svetilka iz pihane steklene krogle z značilno mehurčno površino, ki jo povzroča obrtnik. Zaradi naravnih nepravilnosti je material hrapav in mat, kar ga prežema s 3D kakovostjo, ki mu daje fosiliziran videz kamna. Zunanja svetilka, je ovita z nevtralno obarvano vrvjo iz polipropilenske mreže z vpetimi vozli in kontrastnimi barvami spominja na ročno tkanje.  Novi primerki pohištva v zbirki Cassine na prostem so na voljo v dveh velikostih, Ø 30 cm ali Ø 50 cm.

 bollicosa nautilus 2

SINGAPORE SLING OUTDOOR

2020

Singapur Sling ponovno vzbuja atmosfero zgodnjega 20. stoletja orientalno porisane sobe. Prenosljiva lanterna je navdahnjena sočnem eksotičnem sadju. Svetilka narejena iz pihanega stekla s finim diamantnim vzorcem. LED sijalka je mešanica tradicije in inovativnosti. Za prenašanje skrbi lesen ročaj. Lep element za popestritev ambienta povsod, kjer jo postavite.

 singapore sling outdoor 1

FICUPALA OUTDOOR

2020

Ficupala Outdoor je vsestranska in funkcionalna svetilka. S svojim eklektičnim slogom, nekje med postmoderno in art decojem, spominja na naravo. Z občutljivimi krivuljami pihanega stekla,  značilno teksturno površino, je svetilko mogoče postaviti kamorkoli v prostoru.

 ficupala outdoor 0

 

PODOR, MATAM, MBORO

2020

 Cassinina ponudba izdelkov za opremo in bivanje na prostem prostore dopolnjujejo zunanji dodatki. Košare so navdihnjene z oblikami in živahnimi barvami pletenih košar. Izdelane izpod rok afriških obrtnkov, so ustvarjeni z inovativnimi materiali in tehnikami (Hi-tech polipropilenska preja, ročno tkana in zašita) zagotavljajo UV obstojnost barv. Vsestranskost in odpornost košar so tudi spoštljive do zdravja ljudi in so 100-odstotno reciklirane. Na voljo so ponudili visoke (Podor), srednje velike košare (Matam), in podloge (Mboro).

 

h

 

PREPROGE

2020

 

ALHAMBRA

Preproga navdihnjena z motivi Arabeske in dekorjem »čipke« fasad in vrat palače Alhambra v Granadi, Andaluzija. Del arhitekture, ki je skozi stoletja zapeljeval in navduševal pisce in umetnike kalibra kot so: Washington Irving, Alexandre Dumas, Honoré Daumier in Eugène Delacroix itd. Kot takšen grafični projekt Alhambra predstavlja srečanje vzhodne kulture in zahodne geometrije skozi različne barve kombinacije. Preproga je pletena iz recikliranega polietilen tereftalata (PET).

alhambra grigio blu

TANTRA OUTDOOR

Preproga Tantra je izdelana z uporabo ročne statve. Preproga vsebuje vse postopke ročne izvedbe. Njen geometrijski vzorec je pridobljen s pomočjo nenehnega ponavljanja preproste zasnove, ki se tkalcu vtisne v spomin.  Natančni okraski preproge kakršne najdemo v številnih  Indijskih templjih, so pridobljeni s formalno uporabo barve. Preproga je pletena iz konoplje in tehnične poliestrske preje, ki je vsestransko odporen material in zagotavlja tudi UV obstojnost barv.

tantra outdoor corda

CIRKUS

Cirkus preproge se zgledujejo po očarljivih in fantastičnih svetovih velikega vrha in tarče, ki jih izvajalci in akrobati uporabljajo v njihovih predstavah. Koncentrični pasovi različnih barv, od najmehkejših do najbolj živahnih in ustvari očarljiv barvni učinek, s katerim se pogovarjajo tako jedilna kot dnevna oprema.

circus

SPIDER

Spider je tkana preproga treh različnih barv prej, ki so predelane z avtomatičnimi statvi iz polipropilena v tkanino. Vlakna so visokotehnološka, ​​vsestranska in odporna. Zagotavljajo UV stabilnost barv, spoštujejo zdravje ljudi in so 100% reciklirna z majhnim vplivom na okolje. Preproga ustvarja diskreten in eleganten tartan, ki popestri kakršnokoli razporeditev pohištva.

 spider

 

 

lc3 outdoor ambientata 2 1


DOM 

PISARNE / ŠOLE

VRT 

DODATKI

OrionIntertrade issuu logo instagram icon orioninstagram iconinstagram


Prijava na novice iz Oriona
Prejemanje
S klikom na gumb PRIJAVA soglašate, da vam občasno pošljemo informativne letake.