logo mini 01 novosti 02 proizvajalci 03 oblikovalci odprodaja_p 05 kontakt 06 povezave

Cassina Imm Cologne 2020 1

Luca Nichetto se je rodil leta 1976 v Benetkah, natančneje na otoku Murano, ki je znano po svoji stoletni stekleni obrti. Že od otroštva se je navduševal nad obrtjo in z njo povezanimi spretnostmi. Tako se je odločil za študij Univerzitetnega inštituta za arhitekturo v Benetkah (IUAV), kjer je leta 1998 uspešno diplomiral iz industrijskega oblikovanja

 

 

Poklicno kariero je pričel leta 1999 z oblikovanjem njegovih prvih projektov iz muranskega stekla za Salviati.  Kasneje v tem letu je začel sodelovati tudi s Foscarinijem, za katerega pa ni oblikoval le izdelkov, temveč je bil tudi svetovalec za raziskave novih materialov in razvoj izdelkov (2001-2003).

V letu 2006, se je odločil odpreti svoj oblikovalski studio Nichetto & Partners, ki je specializirano na področju industrijskega oblikovanja. V letu 2011 je odprl še strokovno pisarno v Stockholmu na Švedskem, kjer tudi  živi in ustvarja.

Oblike izdelkov Luce nam pripovedujejo zgodbe, vsebujejo tako čutno globino kot igrivo lahkotnost. Sposobnost oblikovalca, da izvede ravnotežje, je zapisana v njegovih genih. Rojen v Benetkah in danes ustvarja v Stockholmu. Kulturno zelo različna svetova in vsi kontrasti italijanske ekstravagantnosti oblikovanja Muranske steklene obrti in skandinavske funkcialnosti  se vtisnejo v njegova oblikovna dela.

Sodeluje s številnimi slovitimi proizvajalci in je bil v svoji tedanji karieri za svoja dela nagrajen s številnimi mednarodnimi nagradami, njegovi izdelki pa so razstavljeni po vsem svetu.

Med študijem arhitekture v Benetkah, je obiskoval tudi predavanja arhitekta in oblikovalca Paola Pive, ki je ravno v  tistem obdobju sodeloval  s podjetjem Wittmann. Na njegovem predavanju je tudi prvič slišal za dunajsko družinsko podjetje, ki so že več kot 120 let sinonim za natančnost in neprimerljivo ročno izdelavo. 

izbenetkdodunaja

Z naslovom kolekcije iz Benetk do Dunaja je oblikovalec želel izpostaviti in predstaviti oblikovalski skupnosti, da ne obstajata le Milano in Pariz, temveč da sta iz stališča oblikovanja in obrtništva zelo pomembna tudi Dunaj in Benetke za celotno industrijo. Mesti  sta si med seboj zelo podobni. Poleg bogate zgodovine, umetnosti, življenskega sloga in glasbe imamo tu še obrtništvo, v katerem imata obe mesti bogato zgodovino.

Danes je povpraševanje po posebnih izdelkih pohištva večje kot kdajkoli poprej. Še posebej sedaj, ko zaradi svetovne pandemije in s tem povezanih zapor, večino časa preživimo za štirimi stenami. Stanovanje postane prostor za umik in zaščito, vendar naj bo tudi kraj, kjer lahko uživate v družbi za kakovostno preživljanje časa.

Naloga ki jo je Wittmann naložil Luci Nichettu je bila oblikovati modularno sofo, katero lahko postavimo v vsak dom. Skupaj so preučevali potrebe različnih držav in kultur ter jih kombinirali, da lahko kolekcijo postavimo v tokijska mala stanovanja ali v razkošne vile Los Angelesa.  Po dveh letih trdega dela so končno lahko predstavili trgu odlično kolekcijo Andes. Navdih za kolekcijo je prihajal iz del arhitekta Josefa Hoffmanna , predvsem pa je želel s s svojim oblikovanjem kolekcije izpostaviti obrtniške spretnosti podjetja.

Andes sedežni sestav

Andes je nova zbirka pohištva, ki spretno združuje razkošje klasicizma in prefinjeno eleganco dunajskega modernizma ter ohranja pravšnje ravnovesje med lahkotnostjo in udobjem. Neprimerljiva kakovost materialov in neizmerno bogastvo podrobnosti vsakega izmed elementov pripovedujeta nedvoumno zgodbo o izdelavi, na katero vplivajo Benetke in Dunaj.

Acacia Guanchestn Murano verde Andes DicktracyGrigio VelvetAnthra lr5

Posamezne elemente sedežne garniture ANDES lahko po potrebi postavimo v skoraj neskončne možnosti  postavitve, saj se garnitura prilagaja svoji okolici, tako da ponudi primerno konfiguracijo, ne glede na to kateremu od svetovnih kulturnih krogov je predstavljena. Nežna kovinska struktura, je na voljo v dveh višinah in predstavlja videz lebdenja organsko oblikovanih sedežnih blazin. Linije konstrukcije, ki jih izriše cevovod, so popolnoma ročno izdelane in se podpisujejo pod mojstrstvo izdelave Wittmanna Möbelwerkstättena. Največje udobje sedenja prihaja iz občutka nežne podpore, ki jo nudi Wittmannova inteligentna uporaba žepkasto vzmetenega jedra.

ANDES je idealen za igrive kombinacije postavitve, saj ponuja  različne velikosti elementov, višine sedenja, nizka in visoka naslonjala za hrbet ter barvne sedežne blazine. Podnožje sedežne garniture in klubska mizica ANDES so med seboj združljive in jih lahko postavljate neodvisno eno ob drugo. Kar  zadeva možnosti tekstur, raznolikost materialov in barv, ustvarja nove in zelo individualistične vtise - podčrtane z detajli oblikovanja, ki jih lahko ustvari samo resnično obrtništvo.

Andes BormioWhite Velvet Antrazit PB CoriandoliGrandeBlack PB Sofa MessingRubelliZecchinBrown Antilles blu lr

 

Antilles klubska miza

Na prelomu med 19. in 20. stoletjem v času dunajskega razcveta, je Josef Hoffmann oblikoval vrsto drznih brošk. Te nenavadne, barvite, čudovite broške so služile Luci Nichettu pri navdihu oblikovanja nenavadne klubske mizice. Mize so ustvarjene z uporabo tradicionalnih obrti.

V zbirki sedežne garniture ANDES lahko najdete ujemajoče se mize ANDES. Podstavki so na voljo v enaki izvedbi kot sedežne garniture. Namizne plošče so na voljo v krožni obliki ali kvadratni obliki z zaobljenimi vogali in so na voljo v različnih materialih.

Podnožje okrogle ali eliptične oblike ima zaobljeno namizno površino v različnih materialih. Od furnirja bezga, naravnega oreha do različnih vrst marmorja.

Andes Gruppe Antilles Tische

 

Accacia stranska miza

Stranska mizica združuje vse, kar nam veli naslov od Benetk do Dunaja. Mizica v uradnem jeziku navaja klasično dunajsko eleganco. Navdih za  bazo mize je izhajal iz vaze, ki jo je nekoč zasnoval Josef Hoffmann. Stekleno vazo si je predstavljal kot podnožje mize. In ker oblikovalec prihaja Iz beneškega Murana – prestolnice umetnosti stekla, je bilo jasno kakšno podnožje bo stranska mizica imela. Skupaj z Wittmannovimi mojstri, ki so usvarili v usnje oblečeno namizno ploščo in jekleno konstrukcijo v črnem kromu, je kristalno jasno, da dobimo edinstven izdelek, ki izžareva pojem obrtništva Benetk in Dunaja.

Rubelli AndesSOEFabthirty CLMatoracotto AcaciaClear


DOM 

PISARNE / ŠOLE

VRT 

DODATKI

OrionIntertrade issuu logo instagram icon orioninstagram iconinstagram


Prijava na novice iz Oriona
Prejemanje
S klikom na gumb PRIJAVA soglašate, da vam občasno pošljemo informativne letake.