logo mini 01 novosti 02 proizvajalci 03 oblikovalci odprodaja_p 05 kontakt 06 povezave

Cassina Imm Cologne 2020 1Zanotta S.p.A. predstavi novosti 2020

Zaradi trenutnih razmer in odpovedanega Salone del mobile v Milanu in ostalih sejmov po svetu. Proizvajalci niso imeli predstaviti svojih novosti, kakor so bili navajeni skozi leta in so se znašli po svoje. Večina je tako izdelke predstavila virtualno in v svojih razstavnih prostorih.

 

Za ogled novosti, smo se zapeljali v Lombardijsko metropolo - Milano in si na lastne oči ogledali novosti, ki jih je Zanotta pripravila v letu 2020. Zanottin razstavni salon je nikjer drugje, kot na trgu Garibaldi – vrati v osrčje Milana.

Stavbi in vhodna vrata v neoklasičnem stilu so bile zgrajene davnega leta 1825 v spomin obiska Frančiška I. Avstrijskega.  Med letoma 1826 in 1828, jih mestna vrata Milana rekonstruiral Giacomo Moraglia in jih nato posvetil Giussepeju Garibaldiju, slavnemu italijanskemu generalu. Mestna vrata so zgrajena v dorskem slogu, z dvema portaloma in pogledom na ulico. Stranski stavbi – carinarnici sta bili dodani 1836. V eni izmed starinarnic je bilo od leta 1942 tudi gledališče Smeraldo, ki pa so ga zaprli ob slovesnem odprtju podzemnega parkirišča.

Sedaj sta v carinarnici nastanjeni pohištvena prizvajalca Tecno in zgoraj omenjena Zanotta.

Veličastna stavba skriva  vse Zanottine oblikovalske klasike in seveda tudi novosti. Letos so predstavili sedem novih izdelkov , ki so resnično posebni.

 

20201007 143952

 

Zanotta DAN 2057-2058 in DAN 2059

Patrick Norguet

Za prvo sodelovanje z Zanotto je Patrick Norguet zasnoval vizionarski in tehnično inovativen izdelek.

Stol popolnoma pooseblja oblikovalca z njegovim okusom po lepoti mehanskih komponent, sestav in funkcionalnosti, kot tudi zavrnitev kakršnih koli okrasnih elementov. Radikalen v iskanju čistosti, je Patrick Norguet poetičen v občutljivosti do izdelkov in natančen v občutku za podrobnosti. Zanj je v današnjem času standardizacije in za njegove projekte pomembno, da se vrne k temu, kar je očitno, preprosto in edinstveno.

Koncept stola DAN je več kot le koncept, ki se nenehno razvija. Navdih jemlje pri vseh strokah in jih poskuša vključiti. Minimalistična konstrukcija je narejena iz cevastega jekla in je med seboj varjena. Z varjeno konstrukcijo se je oblikovalec izognil nepotrebnim vijakom, ki bi lahko iznakazili izgled stola, tako stol DAN pooseblja iskanje bistvenega – tanko upognjeno strukturo jeklene cevi.

Najpomembnejši del vsakega stola je sedišče. V najradikalnejši obliki je sedišče iz elastičnih prožnih pasov, katerih navdih je prispevek avtomobilske industrije. Trakovi so vzdržljivi, funkcionalni in udobni elementi, ki se prilagodijo vsakomur. Za popolno edinstvenost izdelka, Zanotta ponuja tudi možnost osebnih sporočil in grafik na sediščne trakove. Če pa prisegate na klasično sedišče, je na voljo tudi zelo udobno  popolnoma usnjeno sedišče.

 DAN gruppo 1600x12000

Zanotta DOVE

Ludovica+Roberto Palomba

Ludovica in Roberto Palomba, slavni par italijanskega dizajna, ki že vrsto let navdušujeta z izdelki. Letos sta za Zanotto oblikovala sedežno garnituro DOVE, katera povezuje udobje, prefinjenost, dovršene zaključke in kakovostne materiale.

Sedežna garnitura je po sestavi izjemno preprosta, saj je sestavljena iz podstavka in blazin. Ozka konstrukcija iz aluminijeve zlitine daje sedežni garnituri zračen in eleganten videz. Na konstrukcijo je položena blazina z globokim mehkim sedežem kot otok in rahlo nagnjenim naslonom za roke in hrbet. Udobno sedišče se spremeni v ʺgnezdoʺ, v katerega se zatečete počivati, brati, sproščati  oziroma si ga delite in preživite dan v njem kot ʺgolobčkiʺ.

Ali kot opiše zakonski par Palomba: "Blazina povzema najino idejo o preprosti vsakodnevni dobrodošlici, ki je spremljevalec sprostitve, poležavanja, zatočišče oz. vsakdanji par excellence. Z Doveom je bil cilj vnesti empatijo in čustva v vsakdanjem življenju ljudi. "

 

20201007 144329

 

Zanotta RIDER

Ludovica+Roberto Palomba

Še en kos tandema Ludovica in Roberto Palomba, ki sta pri oblikovanju počivalnika RIDER ponovno razmišljala o arhetipskem gugalnem stolu. Gugalni ležalnik je minimalističen in prefinjen. Konstrukcija počivalnika je iz toge poliuretanske strukture, prekrito s kakovostnim kravjim usnjem in prešito po tradicionalni ročni tehniki. Konstrukcija je tudi oblazinjena za boljše udobje. 

Čista in vitka struktura s svojo ukrivljeno silhueto postane prostorska skulptura. Ukrivljene in ergonomske oblike Riderja se popolnoma prilagajajo obliki telesa, ki omogoča, da se na počivalniku popolnoma sprostite.

Oblikovalca Ludovica in Roberto Palomba o Riderju: “Oblikovala sva zibalni ležalni stol, ki ustvarja posebno povezavo s svojim uporabnikom, ki lahko s preprostim premikanjem noge najde svoj položaj in se ziba. Znamenit, smešen, dinamičen predmet, ki zagotavlja velik občutek svobode ".

 

Rider 800x1200 plus1

 

Zanotta NENA

Lanzavecchia + Wai

Fotelj Nena je zasnoval Studio Lanzavecchia + Wai, ki ga sestavljata oblikovalca Francesca Lanzavecchia in Hunn Wai. Ta ustvarjalni duet, s studiem v Singapurju sta v preteklih letih prejela številne nagrade, med drugim tudi prestižno mednarodno oblikovalsko nagrado Elle Décor 2014 v kategoriji ʺTalent leta za mlade oblikovalceʺ. Zanotta ju je najela za oblikovanje jedilnega stola. Pri oblikovanju nista odstopala od lastnega stila, ki je elegantno vitek, s poudarjenostjo nekaterih elementov.

Stol NENA je udoben jedilni stol, ki vas objame z obema rokama. Minimalno vitko jekleno konstrukcijo, zaobjame velikodušno mehko oblazinjeno sedišče in naslonjalo s snemljivo prevleko. Udoben, kompakten in izjemno eleganten jedilni stol lahko postavimo kamorkoli želimo, saj se povsod počuti odlično.  

 

Nena 1600x1200 gallery

 

Zanotta RICORDI

Spalvieri & Del Ciotto

Poiščite empatijo in zaupanje med predmetom in tistimi, ki ga uporabljajo, nazaj v čas, ko so stvari trajale in spremljale lepoto življenja skozi leta.

Spalvieri & Del Ciotto oblikovni studio, se je za oblikovanje nove Zanottine postelje odločil za drugačno filozofijo oblikovanja.  Razmišljala sta o preprosti, pristni obliki nujnega intimnega predmeta  Oblikovalca sta se odločila, da bodo spomini iz otroštva oblikovali posteljo:

  • posteljnina se je obesila na soncu
  • božanje vetra, ki spomladi prihaja skozi okna
  • užitek zaspati z vašo najljubšo pesmijo
  • spalnica starih staršev
  • čas, ko so bile stvari preproste

Spomini preteklih obdobij so oblikovale stil, ki je hkrati pristen, preprost in eleganten za posteljo RICORDI. Harmonično združuje naravni les z vrhunsko tkanino in dodatki kovine. Vse to je ustvarilo posteljo s preprosto strukturo in brezhibnimi detajli. Konstrukcija postelje je kovinska in oblečena v tkanino. Pri vzglavju lesene hrastove noge podpirajo kovinsko črno prečno letev, na katero je obešeno oblazinjeno vzglavje.

Ricordi je elegantna in preprosta postelja, ki združuje kakovostne materiale in brezhibne zaključke.

 

Ricordi 1600x1200 profilo

 

Zanotta TUCANO

Monica Förster

Dandanes se v naše domove vračajo manjše pisarniške mizice. Zanotta je takšno nalogo dodelila švedski oblikovalki Monici Förster. Slednja je z izjemnim občutkom ustvarila izdelek, ki ima klasičen, brezčasen dotik, hkrati pa surovo in sodobno dimenzijo.

Miza razgalja svojo kiparsko konstrukcijo, ki raziskuje pojem ravnovesja. Cevasta struktura iz črnega jekla služi kot podpora za tanek vrh, ki je prekrit s kravjim usnjem, prešitim po tradicionalni ročni tehniki. Razkošno in mehko usnje ponuja čutni pridih pisalni mizici. Oblikovalka je posebno pozornost namenila detajlom, kot so vidne zakovice nameščene na vogalnih spojih in pri obdelavi usnja, ki vključuje zmanjšanje debeline, da se ustvari vdolbina, ki se razteza po celotnem obodu vrha površine.

Usnje pušča jekleno ogrodje nepokrito in silhueti mize doda vizualno lahkotnost, ki nam vzbuja občutek negotovega ravnovesja – iluzije.

 

Tucano 800x1200 front

 

 


DOM 

PISARNE / ŠOLE

VRT 

DODATKI

OrionIntertrade issuu logo instagram icon orioninstagram iconinstagram


Prijava na novice iz Oriona
Prejemanje
S klikom na gumb PRIJAVA soglašate, da vam občasno pošljemo informativne letake.