logo mini 01 novosti 02 proizvajalci 03 oblikovalci odprodaja_p 05 kontakt 06 povezave

Cassina Imm Cologne 2020 1V mesecu septembru smo obiskali proizvodnjo Wittmann in si natančenje ogledali proces izdelave njihovih produktov ter obiskali showroom na Dunaju, kjer imajo razstavljene kose luksuznega pohištva, vmeščene v različne ambiente, ki ponujajo ideje in rešitev za zasnovo domačega ali pa javnega interierja.

Neprimerljiva izdelava ter natančen izbor in obdelava kakovostnih materialov so osnova za izvajanje novih idej in oblik pri podjetju Wittmann. Da jih pripeljejo
do življenja redno sodelujejo z največjimi imeni svojega časa. Rezultat tega je dolgoročno sodelovanje, med drugim s sodelavci: Johannes Spalt, Jean Nouvel, Matteo Thun in Paolo Piva, ki so postavili smer, sedaj pa so jo brez težav prevzeli oblikovalci kot so Jaime Hayon, Sebastian Herkner in Luca Nichetto in jo tako popeljali v novo obdobje.

IMG 7214 

Na sliki: Miles sedežna garnitura, taburet (spodaj desno) in klubska mizica (na sredini), ter stol Merwyn (rumene barve) brez rokonaslonov delo oblikovalca Sebastian Herknerja v showroomu na Dunaju.

 

Številni modeli pohištvenih kosov se na različne načine poklonijo zapuščini velikega oblikovalca Josefa Hoffmanna, čigar uvrstitvene dele Wittmann še danes ponuja kot ponovne izdaje in ki ostajajo v središču zbirke Wittmann. Prilagodljivi in usmerjeni k rešitvam, Wittmann ne proizvaja samo samostojnih kosov za vrhunske javne in zasebne notranjosti, temveč izdelujejo kose pohištva tudi po naročilu/po meri, kjer sta ekskluzivnost in neprimerljiva izdelava najpomembnejša.

IMG 5475

Na sliki: naslanjač in paravan Alleegasse, oblikovalca Josef Hoffmanna. Kos je na ogled razstavljen v showroomu na Dunaju.

 

Podjetje je bilo od ustanovitve leta 1896 (ukvarjali so se s sedljarstvom) vedno družinsko, proizvodnja pa poteka izključno na sedežu v ​​Etsdorfu v Spodnji Avstriji.
Wittmann se je v petdesetih letih začel uveljavljati kot mednarodno cenjen proizvajalec oblazinjenega pohištva. Stoli, zofe, postelje in žimnice so še danes ročno izdelani po istih strogih standardih in temeljijo na edinstvenem znanju, ki se prenaša iz roda v rod. Ta zaveza tradiciji in izdelavi predstavlja temelj za prihodnost podjetja.

Wittmann ima dolgoletno tradicijo izdelave visokokakovostnih žimnic. Vsak posamezen kos je skrbno ročno izdelan. Izbrani materiali se previdno namestijo po plasteh s posebno pozornostjo do detajlov. Dodajanje stabilnosti jedru vzmetnice s skrbno postavljenimi šivi kliče po potrpljenju in izkušnjah. Vsaka vzmetnica je opremljena z luksuzno nalepko, na kateri je ime modela ter mesec in leto, ko je bila izdelana. Na zahtevo lahko nalepko prilagodite tako, da vsebuje monogram, ime ali majhno sporočilo. Vzmetnice Wittmann so izdelane z varno prišitimi ročaji, ki olajšajo obračanje in prezračevanje. Wittmann na zahtevo ponuja tudi dimenzije in trdoto žimnic po meri. Na voljo sta dve vrsti vmetnic - z žepno vzmetnim jedrom (v treh debelinah - sandman pocket 3, sandman deluxe pocket, sandman imerial pocket) in vmetnica iz naravnega kavčuka

IMG 5433

Na sliki: prikaz polnila vzmetnic v prerezu (iz leve proti desni) - sandman pocket 3, vzmetnica iz naravnega kavčuka s konjsko žimo, sandman deluxe pocket, sandman imperial pocket.

 

Wittmann ponuja tudi postelje na voljo v treh kategorijah - dizajnerka linija kompletnih postelj, klasična linija kompletnih postelj in napredne modularne kompletne postelje. Vse tri linije imajo eno skupno stvar: nepogrešljiv dizajn in mojstrsko izdelavo - kot običajno v najvišji kakovosti Wittmanna.

IMG 5404

Na sliki: vzglavje Bryan, ki spada pod linijo modularnih postelj. Postelja je razstavljena v showroomu na Dunaju.

 

IMG 5409

Na sliki: postelja Paradise bird, ki jo je za Wittmann oblikoval Luca Nichetto. Slednja spada v dizajnersko linijo kompletnih postelj. Razstavljena v showroomu na Dunaju.

 

Wittmann se ponaša tudi s precizno izdelavo in dizajnerskim naborom sedežnih garnitur. Ena izmed teh je sedežna garnitura Vuelta, španskega oblikovalca in umetnika Jaimeja Hayona.  Eklektičen, vznemirljiv, sredozemski barok - in vendar čudovito brezčasen. To so značilnosti, ki opredeljujejo privlačen slog Vuelte. Na obisku Wittmanove proizvodnje smo si ogledali proces izdelave le-te. Različni modeli Vuelte ter celotna kolekcija tkanin in usnja Wittmann so na voljo po meri kupca.

IMG 7211 

Na sliki: leseno ogrodje iz vezane plošče ležalnika Vuelta.

 

IMG 20210915 114612 2

Na sliki: leseno ogrodje naslonjala in sedišča iz vezane plošče s kovinskimi podporniki sedežne garniture Vuelta.

 

IMG 7213

Na sliki: oblazinjenje naslonjala Vuelte z različnimi vrstami in trdotami pen. 

 

Obisk Wittmana in ogled delovnega procesa nam je pokazal kako poteka najsodobnejša in visokotehnološka proizvodnja, ki pod strogim nadzorom ustvarja le najbolj izvrstne produkte. Uspeh Wittmana se kaže tudi z delovnim in poslovnim kadrom, ki šteje kar 120 ljudi. Vsako leto iz delavnic pride okoli 15.000 visokokakovostnih ročno izdelanih kosov pohištva. Izvoz predstavlja 70% prodaje, pohištvo pa je naprodaj v več kot 50 državah. Poleg Evrope, ZDA in Avstralije se je že davno preselila na nove trge, vključno s Kitajsko, Korejo in Tajvanom. Wittmann ima vodilne trgovine na Dunaju, v Hamburgu in v Seonu v Švici.


DOM 

PISARNE / ŠOLE

VRT 

DODATKI

OrionIntertrade issuu logo instagram icon orioninstagram iconinstagram


Prijava na novice iz Oriona
Prejemanje
S klikom na gumb PRIJAVA soglašate, da vam občasno pošljemo informativne letake.