logo mini 01 novosti 02 proizvajalci 03 oblikovalci odprodaja_p 05 kontakt 06 povezave

Cassina Imm Cologne 2020 1Močni in vzdržljivi - leseni stoli izdelani iz masivnega lesa niso le estetsko lepi, temveč so tudi izjemno trpežni. Z lahkoto prenesejo obrabo pri vsakodnevni uporabi in ostanejo funkcionalni zelo dolgo časa. Njihova povečana vzdržljivost odpravlja tudi potrebo po hitri zamenjavi.

 

Les, na otip prijazen material ponuja edinstveno kombinacijo estetske privlačnosti in neprekosljive strukturne celovitosti, ki je drugi materiali ne morejo odražati. Zaradi svoje trpežnosti predstavlja tudi odlično možnost za trajnost in je tako ekološko neoporečen način opremljanja doma.

So enostavni za vzdrževanje in čiščenje, pravilni premazi na njih pa jih bodo zaščitili pred napadi gliv, termitov in pred zunanjimi vplivi in s tem zagotovo ostali funkcionalni in lepi na izgled še dolgo časa. Občutljivost lesenih stolov je odvisna od trdote lesa. Med trd les štejemo hrast, jesen, akacijo, med mehke lesove pa štejemo smreko - težji les je gostejši od mehkega lesa. Ne glede na to, ali se odločite za trdi ali mehki les, je dobro izdelan leseni stol zanesljiv in stabilen. Ta vzdržljivost zagotavlja, da leseno pohištvo nudi odlično razmerje med ceno in kakovostjo – lepo ohranjen stol ohrani svojo vrednost skozi leta.

V našem razstavnem salonu si lahko ogledate širok nabor lesenih stolov na voljo v različnih velikostih, vrstah lesa, oblikah in obdelavah. To vam omogoča enostavno iskanje tistih, ki so idealni za vaše potrebe. Leseni stoli se z lahkoto ujemajo z notranjostjo vašega doma, ne glede na to, ali imate sodoben ali bolj tradicionalen stil interierja. Les lahko spremeni razpoloženje sobe ali celotne hiše ter ustvari domačnost, prijeten in 'organski' občutek. Prav tako ni le modna muha – uporablja se za izdelavo pohištva že generacije in kot tak ponuja brezčasno kakovost, ki je ni mogoče ponoviti.

Vsekakor vsestranski in klasičen leseni kos je stol Laclasica vrhunskega proizvajalca pohištva Stua, ki združuje tradicionalno estetiko klasičnih lesenih stolov s čistim, sodobnim dizajnom. Precizna tehnika izdelave, uporabljena za ta stol, ga naredi unikatnega, saj sledi in posnema figuro človeškega telesa. Je odraz estetsko brezčasnega, minimalističnega in svežega dizajna. Sedišče in naslonjalo se zlijeta z lesenimi nogami, aluminijast del pod sediščem pa še dodatno okrepi strukturo. Laclasica izdelana iz lesa jesena se zlahka prilega vsakemu slogu, saj lahko izbirate med različnimi obdelavami (obarvano v hrastu, orehu).

1

 

Stol Fenis, ki ga je Carlo Mollina prvotno zasnoval za svoj atelje, je izdelan z idejo, da reprezentira skulpturo, ki ni samo kos pohištva ampak služu tudi kot umetnina. Fenis CM je prvi projekt mojstra oblikovanja, za katerega se je Zanotta odločila izdelati leta 1981. Bila je drzna, avantgardna izbira, ki je presegla meje oblikovanja v pohištvu. Stol je izdelan iz masivnega javorjevega lesa, naravnega ali črno barvanega. Naslonjalo se naslanja na podnožje in ustvarja igro elegantnih spojev v kontinuiteti oblik.

 zanotta 2051 fenis gallery 1 zoom

 

Ta elegantna klasika iz upognjenega lesa je mojstrovina v svoji konstrukciji in izdelavi: struktura, ki tvori tako naslonjalo kot opirali za roke, je v celoti ukrivljena iz enega kosa masivnega bukovega lesa, stol pa je sestavljen samo iz šestih delov. Zaradi svoje estetske redukcije v kombinaciji z organsko obliko izgleda skoraj kot skulptura. Švicarski arhitekt Le Corbusier je bil nad stolom Thonet 209 navdušen in ga je uporabljal v številnih svojih zgradbah -  nekoč je pripomnil, da ta stol "premore plemenitost".

r

 

 V stolu Mixis se vezan in masivni les v hrastu ali jesenu - naravnem ali lakiranem v različnih barvah - stikata v popolnih spojih in ustvarjata stol s prelivajočimi se svetlimi linijami. Sedišče in naslonjalo sta lahko dobavljena tudi v oblazinjeni izvedbi. Ni le izredno sodoben v dizajnu, ampak je tudi priročen, saj ga je možno naložiti drug na drugega, zato je njegov transport izjemno enostaven. 

Crassevig Mixis 4

 

Leseni stol Superleggera, ki ga Cassina izdeluje od leta 1957, je redka kombinacija arhitektovega (Gio Ponti) inovativnega prizadevanja in vrhunskega eksperimentiranja podjetja Meda. Stol je postal nesporna ikona in mojstrovina sodobnosti in ekstremne obrtniške elegance. Oporniki, ki tvorijo okvir stola, so izdelani iz lahkega in stabilnega jesenovega lesa, naravnega, črno ali belo lakiranega s sediščem iz naravnega tkanega indijskega trsa, ki so združeni z uporabo Pontijevega lastnega iznajdljivega sistema. Neverjetno lahek in eleganten stol se poda k vsaki jedilni mizi.

zzz

 

 

Nix je ikonična oblika, ki združuje masivno leseno obdelavo in 3D sferično geometrijo ukrivljene vezane plošče. Podnožje stola je izdelano iz masivnega bukovega lesa, naslonjalo in sedišče pa iz ukrivljene bukove vezane plošče. Na voljo v naravni in črni barvi, po želji z oblazinjenim sediščem. Nix je za Capdell oblikoval Patrick Norguet, katerega dizajn združuje udobje, vsestranskost in eleganco.Stol je primeren tako za osebno uporabo kot tudi za javne prostore.
index

 

 

 

 

Ukrivljen stol Aava 3910 je funkcionalen kos, ki ga odlikujejo tekoče krivulje in svetle barve. Izdelan iz furniranega vezanega lesa s štirimi nogami je na voljo v naravnem ali obarvanem brezovem lesu v štirih različnih obdelavah. Sedišče in podnožje je mogoče naročiti v enaki obdelavi ali pa v kombinaciji z različnima obdelavama. V primeru oblazinjenega sedišča je le-ta v usnju ali umetnem usnju, katera prevleka je nepremočljiva in jo je možno tudi odstraniti. Noge so zavarovane z drsniki iz klobučevine za lesena tla in so na voljo na zahtevo. Je idealno dopolnilo tako skandinavski notranjosti kot drugim, subtilnim slogom.

Arper Aava 3910 Stuhl 1465x1465 ID1296803 dcae964bcb6adc6fc786ce437a056885

 

 

 

 

 

 Vljudno vabljeni na ogled stolov in drugega nabora pohištva v naš razstavni salon Orion intertrade na Celovški cesti 149b in si zagotovite svoj kos pohištva, ki bo navdušil - saj veste razlika je v detajlih.


DOM 

PISARNE / ŠOLE

VRT 

DODATKI

OrionIntertrade issuu logo instagram icon orioninstagram iconinstagram


Prijava na novice iz Oriona
Prejemanje
S klikom na gumb PRIJAVA soglašate, da vam občasno pošljemo informativne letake.