logo mini 01 novosti 02 proizvajalci 03 oblikovalci odprodaja_p 05 kontakt 06 povezave

Cassina Imm Cologne 2020 1

Inteligenca rok in lepota ročnega dela sta združeni z industrijsko natančnostjo, kar tej družini visokokakovostnih izdelkov daje še več čustev in jim omogoča, da poživijo svojo okolico, tako stanovanjsko kot poslovno.

 

 

 

Je blagovna znamka katero oblikuje vrhunsko oblikovanje in moda. Po letih fantaziranja o uresničitvi tega ambicioznega projekta je lastnik Robert Arcouri združil dve veliki personi iz kreativne industrije, ki ju povezujeta ista strast in odločnost: oblikovalca Luco Nichetta, umetniškega direktorja La Manufacture in modno svetovalko Mileno Laquale, vodjo modne kolekcije.

 

noah 11 

(oblikovalec Luca Nichetto)

 

Pri prvi kolekciji La Manufacture so sodelovali predstavniki mednarodne oblikovalske scene, ko so Oki Sato, ustanovitelj oblikovalskega studia Nendo, Ben Gorham, ustanovitelj podjetja Byredo, Patrick Norguet, Sebastian Herkner, Emma Boomkamp, Todd Bracher, Marco Dessí in Elena Salmistraro. Ta prefinjena in sodobna kolekcija, ki meji med oblikovanjem in umetnostjo, nakazuje na filozofijo nenehnega iskanja najboljših, edinstvenih in izrazitih produktov.

 

 7f2b872e0f2d83455bb87c2bfd8abbd6

 

Eden izmed produktov prve kolekcije je stol Gardian, ki ga je zasnoval Patrick Norguet; njegov koncept sedenja je zreduciran na pretirano minimalen izraz z namenom dosega preprostosti. Premični kos pohištva, namenjen za občasno uporabo v vseh kotekstih: na delovnem mestu ali ob postelji, v jedilnem prostoru ob mizi ali pisalni mizi. Po navdihu Afriških totemskih opiral za glavo je tukaj omejen na svojo najbolj osnovno funkcijo: podpira telo v sedečem položaju.


DSCF4166 WEB 500x650

 

 

Luizet je modularni sistem sedežne garniture, ki vabi k združevanju različnih elementov z značilno geometrijo. Na voljo kot ovalen zaključni in/ali osrednji kvadratni element z mizo, omogoča različne konfiguracije. Podpira ga diskreten in eleganten kovinski okvir, tri module pa je med seboj mogoče kombinirati in mešati z dodatkom valjastih in pravokotnih blazin za naslon rok in hrbta.

Z drugo kolekcijo La Manufacture se začenja novo poglavje "oblikovalskega manifesta". S tem se Robertu in Luci pridruži raznolika ustvarjalna ekipa, izbrana zaradi svojih eklektičnih kulturnih ozadij, močnih osebnosti in naklonjenosti podjetju: Francoz Noé Duchaufour-Lawrance, švedski oblikovalski studio Front, Sebastian Herkner iz Nemčije - že drugič -, kitajski duo Neri&Hu, švicarski atelje OÏ, Marc Thorpe iz ZDA in britanski oblikovalec Michael Young iz Hongkonga.

Druga zbirka napoveduje svetlo poletje po lanski pomladi in prinaša bolj senzibilno in kontrastno podobo mladostne kričeče debitantske kolekcije. Dialog se nadaljuje z vrsto modelov, ki prispevajo k doslednosti in povezanosti blagovne znamke. Medtem, ko je prva zbirka želela upodabljati, želi druga v njej prebivati. Rezultat je bolj zaokrožen in toplejši ambient s kosi, namenjenimi za stanovanjska in poslovna okolja, tako notranja kot zunanja.

 

 

gggg

 

Del druge kolekcije je Liaison -  zgodba o drzni obliki, sediščni školjki zasnovani kot zavetje, ki nudi udobno in mehko sedenje. S prefinjenimi dimenzijami in vabljivim izgledom, lahko Liaison računa na podporo dobro definirane, natančno oblikovane in razločno ukrivljene zunanje ˝ovojnice˝. Zgrajen iz tanke kovinske osnove, njegov dizajn brez podnožja navdihuje nove načine sprostitve in sedenja v stanovanjskih in gostinskih objektih. Kot gnezdo, ki obdaja uporabnika s svojo toplino, njegova oblika poudarja udobje s široko paleto tkanin in  usnja.

 

b APRIL La Manufacture 547990 rel631ee5df

 

April, ime za četrti mesec v letu, izhaja iz latinske besede  »aperire«, kar pomeni "odpreti". Nov začetek. Od starega k novemu, nova perspektiva in novo razumevanje tipologije, podedovane od davnih časov. Stol iz masivnega lesa oblikovalskega studia Neri&Hu se opira na starodavne tehnike obdelave lesa obrtnikov iz La Manufacture in s svojo skrivnostno strukturo nog iz štirih cevi, ter osvežujočo izbiro barv prevzema poživljajočo energijo pomladnega meseca.

Prefinjeni in sodobni kolekciji zaznamujeta izrazito minimalističen slog in popolni proporci. Vsak izdelek ima svojo edinstveno identiteto in dopolnjuje družino, ki jo povezuje skupna zgodba.

Paleta barv in uporabljeni materiali, ki so izbrani z največjo skrbnostjo iz tradicionalnih tonov francoske in italijanske kulturne dediščine - prefinjeno ravnovesje med "francoskim dotikom" in "izdelano v Italiji – Made in Italy".

La Manufacture je kraj, kjer se izdelujejo oblikovalski kosi po meri in kjer ti prednost pred industrijskim procesom. Vsak kos definira njegova funkcija, vsi vidiki njegovega oblikovanja so skrbno premišljeni, njegovo izkušnjo oblikuje izbira skrbno izbranih in visoko specializiranih obdelav, kar vse odraža filozofijo blagovne znamke, ki nenehno išče najboljše, najbolj edinstvene in najbolj navdihujoče rešitve.

Francoska blagovna znamka je v nasprotju z uveljavljenimi normami: njena ambicija ni odzivati se na modne muhe, temveč razviti celovito umetnost bivanja. Brezčasne kreacije, ki so odtujene trendov, vendar še vedno temeljijo na duhu časa in posebnih navadah sodobnih meščanov, ki hrepenijo po eleganci in praktičnosti.

 

*Za več informacij o produktih in storitvah nam pišite na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. ali obiščite naša socialna omrežja Facebook in Instragram


DOM 

PISARNE / ŠOLE

VRT 

DODATKI

OrionIntertrade issuu logo instagram icon orioninstagram iconinstagram


Prijava na novice iz Oriona
Prejemanje
S klikom na gumb PRIJAVA soglašate, da vam občasno pošljemo informativne letake.