logo mini 01 novosti 02 proizvajalci 03 oblikovalci odprodaja_p 05 kontakt 06 povezave

Cassina Imm Cologne 2020 1Zanotta je eno najbolj znanih Italijanskih podjetij na svetu, ki se ponaša z bogato in heterogeno zbirko oblikovalskih izdelkov, od sedežnih garnitur do postelj, od stolov do miz, do dodatkov za dom, zato smo se odločili, da leto 2021 obeležimo z 21% popustom na celoten asortiman Zanotte, ki traja do konca decembra.

Ustanovljena leta 1954 v mestu Nova Milanese, je takoj osvojila mednarodno oblikovalsko sceno, zahvaljujoč svojemu ustanovitelju Aureliu Zanotti. Zanotta je uveljavila in ponudila trgu ikone v oblikovanju, ki so hkrati tudi tehnološko inovativne. Zahvaljujoč sodelovanju z nekaterimi najslavnejšimi mojstri oblikovanja je nekaj Zanottinega pohištva razstavljenega v številnih muzejih po vsem svetu in je danes tudi del zgodovine italijanskega oblikovanja.

Nekateri Zanottini kosi so prejeli številne nagrade in priznanja: izbor Compasso d'Oro leta 1991 za knjižno omaro Joy avtorja Achille Castiglionija, zlato medaljo MIA leta 1971 za mizo Quaderna skupine Superstudio in izbor Compasso d'Oro leta 1970 in nagrado BIO 5 Ljubljana, leta 1973 za ikonični naslanjač Sacco avtorja Gatti-Paolini-Teodoro. 

V 60 letih obstoja se Zanotta lahko pohvali s proizvodnjo več kot 500 izdelkov, zasnovanih in narejenih z namenom trajanja, da zdržijo preizkus časa.  Zanotta skrb in pozornost namenja novim tehnologijam in novim materialom ter vzpostavlja sodelovanje z vrhunskimi oblikovalci. V sedemdesetih letih so se po zaslugi sodelovanja z očetom italijanskega racionalizma Giuseppejem Terragnijem rodili predmeti, kot so fotelj Sant'Elia, stol Lariana in Follia, ki so že leta ikone znamke.V Zanottinem katalogu so še vedno aktualni predmeti iz preteklosti, zgodovinski kosi, ki so postali del italijanskega oblikovanja. 
V naši dobi, ko ima vsak predmet zelo kratko življenjsko dobo in se hitro menjava pohištva, so predmeti, kot so Mezzadro, Sciangai, Quaderna, Tonietta, Leonardo toliko bolj aktualni in večni.

Rojstvo Zanottinega pohištva je sestavljeno iz različnih faz, ki potekajo od ideje do izdelave prototipa, čemur sledi razprava in preverjanje vsake podrobnosti, vse v tesnem sodelovanju z oblikovalcem.

Joy je modularna regalna enota z vrtljivimi policami katere okvir je sestavljen iz 5 ali 7 polic iz vlaknene plošče srednje gostote z notranjo ojačitvijo, ki je odporna na praske. Zasnoval jo je Achille Castiglioni za Zanotto z idejo, da oblikuje preprost, a inovativen kos pohištva. Pri oblikovanju Joyja je Castiglioni uresničil idejo tehnološkega in formalnega uničenja. Posebnost Joyja je v gibanju vrtljivih polic, ki je realizirano z izjemno preprostostjo: vodoravne police se prosto vrtijo okoli navpičnega stebra iz jeklenih cevi. Joy je »predmet izuma« enega najvplivnejših mojstrov italijanskega oblikovanja. Na voljo v beli, črni ali bordo barvi.  

zanotta 712 joy gallery 6 zoom

 

Miza Quaderna dizajn Superstudia za Zanotto je po celotni površini prevlečena z belim plastičnim printom s črnimi 3 cm kvadrati s sitotisk tehniko. Za mizo so značilne preproste in natančne oblike. 
Mizo brez prekinitve Zanotta proizvaja že od leta 1970. Za Quaderno je značilna redukcija do bistva: podnožje in mizna plošča se zlijeta v eno in skupaj tvorita celoto. Grafični vzorec popolnoma prekriva mizo in ji daje retro in sodoben videz hkrati. Quaderno lahko uporabljate tako kot jedilno mizo kot tudi delovno mizo in konzolno mizo. Okvir je izdelan iz vezanega lesa na voljo v pravokotni in kvadratni izvedbi v različnih dimenzijah. Je kultni predmet razstavljen v številnih muzejih po svetu in produkt stila Radical Design, ki se je začelo v Toskani in se kasneje v šestdesetih in sedemdesetih letih razširilo na mednarodni ravni.

olssongerthel butik flos zanotta

 

Fotelj Sacco, simbol italijanskega dizajna je eden izmed kosov, ki so spremenili zgodovino oblikovanja. Predmet, ki je še vedno atraktiven, na voljo v številnih različicah ima v sebi inovativno moč, zaradi katere je eden najbolj genialnih produktov oblikovanja in tudi eden najbolj reprezentativnih italijanskega oblikovanja. Ideja je bila preprosta, a ne trivialna: ustvariti fotelj, ki ne bo imel natančno določene oblike, a bi se lahko oprijel telesa in mu sledil v njegovih gibih. Zato so si trije torinski oblikovalci Cesare Paolini, Franco Teodoro, Piero Gatti zamislili "vrečo" v pravem pomenu besede, napolnjeno z majhnimi polistirenskimi kroglicami. 

zanotta 278 279 280 sacco gallery 1 preview 1216761385

 

 

Kavč Dove je produkt, ki je nastal v letu 2020 avtorjev Ludovice+Roberta Palombe. Sestavljen je iz lesenega sedežnega okvirja z elastičnimi trakovi in oblazinjenjem iz graduiranih poliuretanskih/toplotno vezanih poliestrskih vlaken. Izstopajoči detajli, ki jih najdemo v Dove, so dvojni šivi in zaobljene krivulje, ki tvorijo obliko blazin in naslonjala za roke, prilagojene za počitek vratu in hrbta. Dove je sedežna garnitura, sestavljena le iz nekaj komponent: podnožja, dveh nog in mehkih blazin iz odstranljive tkanine ali usnja za ustvarjanje udobja in prijetnega občutka. Kavč je kos pohištva, ki opremlja, dopolnjuje in krasi - Dove je vse to. Je fiksna ali modularna sedežna garnitura s sodobnim in posebnim dizajnom kolekcije, ki jo predlaga blagovna znamka Zanotta. 

zanotta 1333 flamingo preview

 

June je stol, ki nosi vso lahkotnost nordijskega dizajna, prevedenega v geometrijske oblike in mehke fasete. Izbira materiala je tehtno premišljena - vezana plošča iz lesa bukve, v različnih debelinah z oblazinjenim najlonom, prevlečenim s tkanino ali usnjem. Toda resnično bistvo stola June je stičišče med naslonjalom in sedežem, ki je izdelano brez vidnih vijakov z odlično tehniko in umetnostjo, ki kritično točko spremenita v element velike odpornosti, zato je sedež primeren tudi za večje obremenitve. V znak kontinuitete projekta je oblikovalec Frank Rettenbacher ponovno zavzel uporabo jeklenih palic v podnožju sedežev, ki sta bili značilni za mizo Emil 2014 in mizo Santiago.

zanotta 2055 2056 june gallery 9 preview

 

 

 

 

 

DOM 

PISARNE / ŠOLE

VRT 

DODATKI

OrionIntertrade issuu logo instagram icon orioninstagram iconinstagram


Prijava na novice iz Oriona
Prejemanje
S klikom na gumb PRIJAVA soglašate, da vam občasno pošljemo informativne letake.