logo mini 01 novosti 02 proizvajalci 03 oblikovalci odprodaja_p 05 kontakt 06 povezave

Cassina Imm Cologne 2020 1Najti popolno ravnovesje udobja, funkcionalnosti in estetike je glavna naloga pri opremljanju domače pisarne. In zmožnost zagotavljanja tega ravnovesja znotraj željenega stila interierja je dobrodošla novica v letu 2022.

Delo od doma je eden najbolj aktualnih trendov zadnjega desetletja. Odsotnost potrebe po najemu prostorov in možnost, da si zagotovite najudobnejše delovne pogoje, postaneta odločilna argumenta tako za lastnike lastnega podjetja kot za tiste, ki delajo drugod. Tudi pandemija je povzročila povečanje opravljanja dela od doma in tako je domača pisarna postala del številnih prebivalcev. Povečana količina dela na daljavo zaradi pandemije v kombinaciji s splošnim dolgoročnim trendom v načinu našega dela bo verjetno zmanjšala količino dela, opravljenega v pisarnah v tradicionalnih pogojih.

Če delate od doma, to pomeni, da potrebujete delovni prostor, prilagojen vašim željam. Glede na to, da boste tukaj preživeli večino svojega časa, mora biti to okolje produktivno in ni lažjega načina za dosego tega nivoja kot z ustrezno notranjo opremo. Tako kot pri drugih prostorih se mora tudi ta vključiti v notranjo zasnovo stanovanja in slediti aktualnim trendom za eleganten rezultat. Trenutni trendi nakazujejo na funkcionalen pristop pri opremljanju domače pisarne, ki danes postaja eno najpomembnejših področij doma.

Funkcionalnost je torej eno glavnih načel pri opremljanju domače pisarne. Upoštevajte ta vidik pri izbiri mize, ki naj ustreza vašemu standardu udobja, biti mora prilagodljiva in nuditi dovolj delovne površine. Ena izmed takšnih je zagotovo miza Nuur, ki jo je za Arper zasnoval Simon Pengelly. Zaradi njene univerzalnosti je izjemno prilagodljiva in se brez truda integrira v vsako okolje. Pravokotne oblike iz barvnega laminata ali lesenega furnirja, Nuur širi svoj vizualni besednjak z dodatkom štirih novih barv Fenixa: črne, bele, sive in roza. 

8280 n Arper NUUR V12 F01 0817 0811 0822 0808 70033

Miza Nuur, Arper

 

Element, ki je prav tako bistven za opremo domače pisarne je delovni stol, na katerem preživite največ časa. S primerno izbiro zagotovite telesu, da mu nudi ustrezno, ergonomsko podporo. ON na novo definira pisarniške stole. V središču koncepta je tridimenzionalna mehanika, ki sledi naravnemu gibanju vaše medenice, kolkov in kolenskih sklepov. Tridimenzionalni gibi aktivirajo celoten hrbet, ne da bi utrudili telo, opcijsko pa je mogoče spreminjati tudi opirala za roke, višino naslonjala in globino sedeža. Ergonomski stol On omogoča sinhrono, dinamično sedenje, ki je pomemben del pravilne drže za delovno mizo. 

wilkhahn wilkhahn on 174 7 office chair middle hei

ON, Wilkhahn

 

Priporočamo, da pri oblikovanju domačih pisarn posvetite čim več pozornosti tudi vzdušje sobe, ki mora biti ugodno za produktivno delo, brez morebitnih motenj. Obilje zraka, svetlobe in miru so skoraj nepogrešljivi pogoji za plodno in uspešno delo. Za popolno integracijo naštetega v vašo domačo pisarno je potrebno upoštevati naslednje vidike:

Pri opremljanju uporabite naravne materiale, kot so les, steklo in kovina, katere je enostavno vzdrževati in jih kombinirati z ostalimi pohištvenimi elementi. Poslužujte se barv, ki jih navdihuje narava. Udarne barve zamenjajte z nevtralnimi, da ne bi preobremenili notranje opreme in bi služile kot motnja. Naravni odtenki, kot so zelena, rjava, bež, bela, vnesejo v prostor sveže vzdušje in s tem zagotovijo umirjenost delovnega mesta.

home office sola chair martela 960x960px

 Sola, Pinta II Martela

 

Razsvetljava ima prav tako pomembno vlogo. Odločite se za ustrezno osvetlitev za učinkovito delo. Upoštevati je treba, da vsako območje te sobe zahteva posebno osvetlitev. Namizna svetilka naj osvetljuje delovno površino, glava pa naj bo prilagodljiva, da se snop luči po potrebi usmeri v željeno točko. Svetilko Giravolta sestavlja difuzor, ki se lahko zavrti za 360 stopinj, kar pomeni, da imate popoln nadzor nad smerjo svetlobe, magnet (opcijsko) v podstavku pa lahko uporabite za pritrditev svetilke na kovinske površine. 

giravolta table lamp in several colours

Giravolta, Pedrali


DOM 

PISARNE / ŠOLE

VRT 

DODATKI

OrionIntertrade issuu logo instagram icon orioninstagram iconinstagram


Prijava na novice iz Oriona
Prejemanje
S klikom na gumb PRIJAVA soglašate, da vam občasno pošljemo informativne letake.