logo mini 01 novosti 02 proizvajalci 03 oblikovalci odprodaja_p 05 kontakt 06 povezave

Cassina Imm Cologne 2020 1Izdelki v seriji Quaderna so rezultat visoko industrializiranega procesa in - hkrati - brezhibnih obrtniških veščin.

 

 

Miza Quaderna proizvajalca Zanotta, ikona Radical Designa, pod katero se podpisuje skupina Superstudio, letos praznuje petdeseto obletnico s tremi novimi različicami: pisalno mizo, konzolno mizo in preprogo.

Miza Quaderna, zasnovana med letoma 1969 in 1972 za potujočo razstavo "L’invenzione della superficie neutra", temelji na pravilnih geometrijskih oblikah v kvadratnem belem laminatu, prevleko, za katero je značilna stroga, preprosta in popolna mreža, izdelana z digitalnim tiskom.
Sedemdeseta so bila leta prehoda in novega razmišljanja, a tudi vizionarske utopije, ki je revolucionirala sloge. Quaderna, miza s svojo zgodbo predstavlja utopijo tistih let. Radikalno gibanje je skušalo "preseči disciplinarni vidik oblikovanja, to je preoblikovanje protislovij na formalni ravni, ki uniči ... običajno podobo izdelka". Rezultat je bil avangardni slog, ki je na eni strani provociral in na drugi strani ustvarjal spodbude za sodobni svet. "Radikalno oblikovanje" je ovrglo ne le status oblikovanja, ampak celoten družbeni kontekst, v katerem so oblikovalci ustvarjali. 

Kolekcija Quaderna zdaj obsega osem 'arhitekturnih oblik': dve mizi (kvadratno in pravokotno), pisalno mizo, konzolno in klubsko mizo, ki so dopolnjeni z novi vnosi: in sicer pisalno mizo s predalom, klubsko mizico in preprogo.

Pisalna miza Quaderna - novost 2022

Pisalna miza izstopa po skritem izvlečnem predalu iz črno barvanega lesa, odpornega na praske. Notranji predal ima dva stranska prostora za pisala in svinčnike. V prostoren predal lahko shranite prenosni računalnik in A3 liste papirja. Predal ima vlečni mehanizem, ki zagotavlja popolno zapiranje, in vdolbino na spodnji strani sredine predala, ki zagotavlja enostavno odpiranje.

 

Klubska mizica Quaderna - novost 2022

Kvadratna mizna plošča, podprta z dvema stranskima ploščama, ki tvorita neprekinjeno ortogonalno strukturo mostu. Na sprednji strani so profili stranskih plošč skupaj z debelino zgornjega dela prekriti z enim samim kosom laminata - tako so spoji vidni le na vogalih.

 

Preproga Quaderna - novost 2022

Preproga je izdelana iz 100% volnene preje visoke 0,9 cm z žametnim občutkom. Obodni rob je ročno zaključen s črno volneno nitjo na vseh šestih straneh. Zasnova zvesto posnema skico, ki jo je zagotovil arhiv Cristiana Toraldo di Francia, z belim ozadjem ter sivo-črnimi črtami, ki prikazujejo izometrično aksonometrično projekcijo.

*Za več informacij o produktih in storitvah nam pišite na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. ali obiščite naša socialna omrežja Facebook in Instragram


DOM 

PISARNE / ŠOLE

VRT 

DODATKI

OrionIntertrade issuu logo instagram icon orioninstagram iconinstagram


Prijava na novice iz Oriona
Prejemanje
S klikom na gumb PRIJAVA soglašate, da vam občasno pošljemo informativne letake.