logo mini 01 novosti 02 proizvajalci 03 oblikovalci odprodaja_p 05 kontakt 06 povezave

Cassina Imm Cologne 2020 1Salone del Mobile 2022 in Fuorisalone 2022 sta ponudila bogat program dogodkov, instalacij in lansiranj. Od 7. do 12. junija 2022 je sejem obeležil svojo 60. obletnico z bogatim programom, usmerjenim v kreativnost in inovativnost. Medtem je Fuorisalone v mestu napolnil mestne palače, dvorišča, galerije in industrijske prostore s svežo ustvarjalnostjo, novimi izdelki in instalacijami. 

 

 

Obiskali smo Cassino, ki je predstavila svojo kolekcijo 2022 v prijetnem in eklektičnem okolju, od pohištva za dom do kosov pohištva za opremo vrta. Teden oblikovanja v Milanu 2022 je bil priložnost za predstavitev nekaterih inovacij za katere je značilen pristop, ki je usmerjen v trajnost. Reciklirani in biološki materiali, vzdržljivost in razstavljivost so nekatere od posebnosti Cassininih novih izdelkov.

Na ogled je Cassina razstavila Esosoft, kavč z elegantnim dizajnom, ki spominja na občutek neformalnega udobja iz šestdesetih let prejšnjega stoletja v kombinaciji s sodobnimi proizvodnimi tehnikami, ki ga je zasnoval arhitekt Antonio Citterio. Zahvaljujoč delu Cassina Lab so bili za sedežno garnituro uporabljeni zgolj reciklirani materiali.

matrec new.products.from .cassina.at .the .salone.del .mobile.2022.matrec.00

 Na sliki: Esosoft, Antonio Citterio

 

Druga predstavljena novost je bila Modular Imagination Virgila Abloha, modularni bloki, sestavljeni iz dveh konstrukcijskih elementov različnih velikosti, ki ju je mogoče kombinirati tako, da prostor prilagodite sebi. Sestavne dele je mogoče zlahka ločiti in reciklirati zahvaljujoč črtkani črti, ki označuje točko, na kateri je mogoče mehko poliuretansko oblazinjenje razrezati, tako da se loči od strukture recikliranega lesa.

foto09 fuorisalone 2022 cassina 17 1654684632

Na sliki: Modular Imagination, Virgil Abloh

 

V razstavnem prostoru Cassina smo si ogledali tudi omejeno izdajo fotelja Soriana, ikone oblikovanja. Soriana v klasično indigo modri barvi je narejena iz 100 % bombažne tkanine, od tega je 60 % certificiranega obnovljivega ekološkega izvora. Struktura fotelja je prav tako sestavljena iz trajnostnih in biološko razgradljivih materialov.

cq5dam.thumbnail.768.768

Na sliki: Soriana, Afra & Tobia Scarpa

 

Svoj poklon je Zanotta na letošnjem sejmu namenila 50. obletnici Quaderne in predstavila tri kose brez primere: klubsko mizico, delovno mizo in preprogo, poseben kos, ki posnema skico Istogramme iz arhiva Cristiana Toralda di Francia.

Zanotta Stand Salone 2022 040

Na sliki: Qaderna, Superstudio

 

Postavitev studia Calvi Brambilla s stiliziranjem Studia Salaris je interpretirala temo Re-Connecting, ki se je zgledovala po histogramski teoriji Superstudija, iz katerega izhaja Quaderna.
Stojnica Zanotta je ob vstopu v dvorano 16 izgledala kot občudovanja vredna, karirasta arhitektura, ki jo definira neskončna mreža. 

HEADER

Na sliki: Sofa in fotelj Karelia, Liisi Beckmann

 

Na Wittmannovi stojnici, ki jo je popolnoma preoblikoval in postavil umetniški direktor Luca Nichetto, je presenetila z novimi obrazi in sodelovanjem: rezultat so dizajni, s katerimi Wittmann znova uspešno ustvarja povezavo med nezmotljivim dizajnom in mojstrsko izdelavo najvišje kakovosti.

Poleg podaljškov serij Andes (dodan vrtljivi stol), Carinzia (dodan pultni stol) in Paradise Bird (oblazinjeno naslonjalo na fotelju) so predstavili nova modela, Morton in Tuky, uveljavljenih oblikovalcev Wittmanna Sebastiana Herknerja in Luce Nichetta.

IMG 20220608 141414

Na sliki: Morton, Sebastian Herkner

 

IMG 20220608 140029

Na sliki: Tuky, Luca Nichetto

 

Prvič so bili na ogled tudi nezgrešljivi dizajni iz novih sodelovanj z Neri&Hu (Blocks), Christophe Pillet (Fame) in Arthur Arbesser (Forme in Icona), prve ekskluzivne Wittmannove kolekcije tkanin in preprog skupaj z Rubellijem in CC-tapisom.

IMG 20220608 140259

Na sliki: Fame, Christophe Pillet

 

*Za več informacij o produktih in storitvah nam pišite na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. ali obiščite naša socialna omrežja Facebook in Instragram


DOM 

PISARNE / ŠOLE

VRT 

DODATKI

OrionIntertrade issuu logo instagram icon orioninstagram iconinstagram


Prijava na novice iz Oriona
Prejemanje
S klikom na gumb PRIJAVA soglašate, da vam občasno pošljemo informativne letake.