logo mini 01 novosti 02 proizvajalci 03 oblikovalci odprodaja_p 05 kontakt 06 povezave

Cassina Imm Cologne 2020 1

ClassiCon je nemško podjetje s sedežem v Münchnu, ki je specializirano za oblikovanje in trženje visokokakovostnega pohištva. Njegov slogan, Classic Contemporary Design, popolnoma povzema vizijo podjetja o ponujanju klasičnega dizajna s sodobnim stilom.
 

 

Corker od Herzog & de Meuron je nastal v paviljonu galerije Serpentine v Londonu leta 2012. Z dodatkom k zbirki ClassiCon sta bili dve izvirni različici Corkerja dopolnjeni s tretjo velikostjo. Izvaja trajnostno zasnovo in ga je mogoče stoodstotno reciklirati.

Topel, prizemljen, stabilen in prilagodljiv Corker je eden tistih univerzalnih elementov, ki preprosto izgleda dobro v vsakem prostoru kot dodaten sedež ali stranska mizica. Corker se poigrava s svojo naravo; ne samo v imenu, ampak tudi v dizajnu. Kot navdih je služila silhueta zamaška za vinsko steklenico. Ta element pohištva lahko zaradi neposrednega sklicevanja na predmet, vzet iz vsakdanje kulture, skorajda obravnavamo kot pop art objekt.

noah 11  

Klubska mizica Bow št. 6 je zdaj del uspešne serije klubskih in stranskih mizic brazilskega oblikovalca in arhitekta Guilhmerja Torresa. S svojo udobno višino je harmoničen dodatek kvadratnim oblikam in razširja raznolike možnosti kombiniranja s izdelki iste serije kot tudi z drugimi pohištvenimi elementi.

 

7f2b872e0f2d83455bb87c2bfd8abbd6

 

Tube light oblikovalke Eileen Gray je talna svetilka, ki je zmanjšana na njen minimum ter je radikalno moderna in se diskretno integrira v vsako okolje. Osnova je vitka kromirana jeklena palica in svetlobna cev, ki se zlijeta v eno. Zaradi razmeroma velike površine zagotavlja široko razpršitev svetlobe ter jo mehko in enakomerno oddaja v okolje. ClassiCon jo je ponovno predstavil v novi mat črni različici, ki popolnoma simbolizira harmonijo, ki jo je želela Eileen ustvariti.

 

DSCF4166 WEB 500x650

 

Individualen in neskladen dizajn s kančkom humorja je dizajn, značilen za Eileen Gray. Ta dizajn se še posebej vidi pri talni svetilki Roattino. Oblika spominja na krotilca kač, ki je poskrbel, da se je kabel dvignil in glava svetilke upognila. Upognjena jeklena cev v obliki črke S vodi kabel, ki se drži okrogle podlage, vrtljiv senčnik iz tkanine zatemni svetlobo in naredi iz Roattina zelo prijeten vir svetlobe.

 

    ClassiCon shia vase violet materia side table materia long table roattino floor lamp photo kain 6a88bb1a

 

Paillo je oblikovala Eileen Gray za svojo vilo E1027 na Azurni obali - arhitekturna mojstrovina, iz katere so nastali nekateri njeni najpomembnejši elementi pohištva. Stenska svetilka Pailla je omejena na vtičnico in žarnico ter nameščena neposredno na steno, tako kot mnoge inštalacije, zložljivi mehanizmi ali dekorji v vili E1027, ki spominjajo na notranjost oceanskih ladji. Sedaj v črni mat različici, je Pailla še bolj vsestransko uporabna in se odlično poda s črnimi klasičnimi izdelki kolekcije Eileen Gray.

 

    

 

Re-design klasičnih elementov pohištva je več kot dobrodošel, saj se dizajn glede na obdobje spreminja. Pohištvo prostoru ne dodaja le funkcionalnosti in praktičnosti, temveč tudi slog in osebnost.

 

*Za več informacij o produktih in storitvah nam pišite na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. ali obiščite naša socialna omrežja Facebook in Instragram


DOM 

PISARNE / ŠOLE

VRT 

DODATKI

OrionIntertrade issuu logo instagram icon orioninstagram iconinstagram


Prijava na novice iz Oriona
Prejemanje
S klikom na gumb PRIJAVA soglašate, da vam občasno pošljemo informativne letake.