209

209

Ta elegantna klasika iz upognjenega lesa je mojstrovina konstrukcije in izdelave: podaljšan lok, ki tvori naslonjalo za hrbet in roke, je upognjen iz enega samega kosa masivnega bukovega lesa. Tako kot originalni model upognjenih stolov, model št. 214, je tudi 209 sestavljen iz samo šestih delov. Zaradi njegove estetske zmanjšanosti v kombinaciji z organsko obliko je videti skoraj kot skulptura. Švicarski arhitekt Le Corbusier je bil oboževalec in ga je uporabil v številnih svojih stavbah, vključno s posestvom Weißenhof iz leta 1927 v Stuttgartu. Potrdil je, da ima ta stol »žlahtnost«.

Leta 1900 je firma Gebruder Thonet na Dunaju predstavila kavarniški stol  209, v svetu poznan kot »Winner stuhl«, ki ga je oblikoval August Thonet (1829 – 1910). Tudi ta Thonetov stol je še vedno ena največjih ikon oblikovanja. Legenda arhitekture in oblikovanja Le Corbusier je zanj izjavil, da je ta sool princ med stoli in da je to najboljši stol, ki je bil do tedaj izdelan. Pogosto ga je vključeval v arhitekturne projekte in ga tudi uporabljal v svojem studiu.

Brand

Thonet

Leta 1819 ustanovljeno podjetje ima v prihodnost usmerjeno oblikovanje pohištva. Zaposleni v njihovem proizvodnem obratu imajo visoko raven strokovnega znanja, ki so ga pridobili skozi dolgoletno zgodovino podjetja in ga nenehno optimizirajo in širijo. Danes, tako kot v preteklosti, ustvarjajo inovativne izdelke, zasnovane za vzdržljivost: odlikujeta jih najvišja kakovost in brezčasen formalni jezik. Za vsakim izdelkom Thoneta stoji dobro zasnovan koncept in več proizvodnih korakov – od obdelave lesa ali jeklenih cevi do barvanja in oblazinjenja. Vsak element pohištva ima svojo zgodovino že preden zapusti njihovo tovarno. V čem je Thonet še posebej dober? Oblikovanje popolnega prostora za komunikacijo. Ne glede na to, ali gre za dolg večer ali hiter klepet, spontan ali dolgo načrtovan, za jedilno mizo, v hotelu ali na sestanku: pohištvo Thonet je mogoče najti povsod, kjer se ljudje srečajo, kjer izmenjujejo ideje, si vzamejo hiter odmor ali delajo mobilno – doma, v čakalnicah in salonih, v pisarnah ali v kavarni. Citat: ''Pohištvo za dom in pogodbene segmente izdelujemo že dve stoletji: v naši tovarni v Frankenbergu s strastjo do materialov in izjemno natančnostjo izdelujemo oblikovalske ikone upognjenega lesa in jeklenih cevi ter sodobno pohištvo priznanih oblikovalcev. Kombinacija najsodobnejših proizvodnih tehnologij in tradicionalne izdelave uvršča Thonet med najuspešnejša pohištvena podjetja na svetu.'Proizvajalčeva internetna stran

Kontaktirajte nas.

Izpolni spodnje podatke in pošlji sporočilo.

Podobni produkti

Dobrodošli v Orionu Intertrade.

Naročite se na mesečni Vodnik dizajna in v zameno vam podarimo 10% popust ob 1. nakupu*.

Kodo za popust prejmete v vaš e-poštni nabiralnik. Za Vas vsak mesec pripravljamo sveže novice o svetu oblikovanja in trendih dizajna.