BIO-MBO

BIO-MBO

Oblikovana kot zasebni raj v spalnici, postelja Bio-mbo preoblikuje koncept intimnosti s svojim prepoznavnim in udobnim oblazinjenim vzglavjem, ki je vodoravno prešito. Na voljo je tudi v stenski različici, s samostojno posteljno podlago na kolesih in dvema premičnima stranskima kriloma z žepi za shranjevanje in usnjenimi ročaji – vse to ustvari zavetje za nočni mir. Na podlagi raziskav, izvedenih v Cassina LAB-u, je postelja opremljena z wellness funkcijami, ki zagotavljajo čiščenje zraka brez emisij ter absorbiranje zvoka za spodbujanje pravilnega počitka. Za čiščenje zraka uporablja tehnologijo Breath®, prvo patentirano tehnologijo za čiščenje zraka brez emisij, ki zajame in razgradi onesnaževalce, spodbuja naravno kroženje čistega zraka; za absorbiranje zvoka pa uporablja zvočno-absorbirajoče panele Soundfil®, recikliran, higienski in netoksičen material, ki zmanjšuje vibracijske zvočne frekvence. Model Bio-mbo je prilagodljiv za vse vrste sob: visok ali nizek vzglavnik je na voljo tudi s prešitim hrbtnim delom (za postavitev v središču sobe), ali brez prešitja ali žepov za shranjevanje ter brez stranskih kril, skupno osem različic. Posteljo dopolnjuje neobvezna luč, Bio-mbo nočna omarica s stransko strukturo iz ukrivljenega kovine in eno podporo, ter omarica Rondos v dveh velikostih.

Brand

Cassina

Cassina, ki sta jo leta 1927 ustanovila Cesare in Umberto Cassina v Medi v Italiji, je v petdesetih letih 20. stoletja začela industrijsko oblikovanje v Italiji, ki temelji na popolnoma inovativnem pristopu, ki je zaznamoval prehod od obrtne proizvodnje k množični proizvodnji. Z miselnostjo, osredotočeno na raziskave in inovacije, Cassina združuje tehnologijo in dolgoletno rokodelsko izdelavo. Prvič so bili vključeni in vzpodbujeni pomembni arhitekti in oblikovalci, da so si zamislili nove dizajne, ki jih je bilo treba preoblikovati v projekte, kar je značilnost, ki še vedno odlikuje podjetje. Danes Cassina še naprej predstavlja nove načine bivanja, ki ustvarjajo najboljše postavitve iz sodobnega oblikovanja. Cassina je specializirana predvsem za ročno izdelavo in proizvodnjo oblazinjenih foteljev in sedežnih garnitur. Vsi izdelki so zdaj označeni z logotipom MedaMade, ki je jamstvo za kakovost in edinstvenost lokalno izdelanih izdelkov. Blagovna znamka Cassina je prejela štiri nagrade Compasso d'Oro za posamezne izdelke, vključno s sedežno garnituro Maralunga - Vica Magistrettija leta 1979 in leta 1991 kot priznanje za "inovativno vlogo podjetja in predhodni mednarodni pristop v italijanskem kulturnem in proizvodnem sektorju". Leta 1964 je znamka Cassina “I Maestri” začela s pridobitvijo ekskluzivnih svetovnih pravic za serijsko proizvodnjo štirih modelov, ki so jih oblikovali Le Corbusier (ki je bil takrat živ), Pierre Jeanneret in Charlotte Perriand. V naslednjih letih je ta zbirka združila nekaj najbolj ikoničnega pohištva največjih arhitektov moderne klasike 20. stoletja (Gerrit T. Rietveld, Charles R. Mackintosh, E. Gunnar Asplund, Frank Lloyd Wright, Charlotte Perriand, Franco Albini, Marco Zanuso) z namenom širjenja njihovih kulturnih vrednot. Te ponovne izdaje so verodostojne in natančne rekonstrukcije, preučene tako, da spoštujejo izvirne modele. Za uresničitev tega Cassina zato tesno sodeluje z avtorjevimi dediči in uradnimi fundacijami. Številni priznani italijanski in mednarodni oblikovalci in arhitekti so sodelovali in še naprej sodelujejo pri zbirki Cassina I Contemporanei, vključno z: Vico Magistretti, Gio Ponti, Mario Bellini, Rodolfo Dordoni, Konstantin Grcic, Jaime Hayon, Piero Lissoni, Gaetano Pesce in Philippe Starck. Leta 2015 je bila španska arhitektka in oblikovalka Patricia Urquiola imenovana za umetniško direktorico Cassine.Proizvajalčeva internetna stran

Kontaktirajte nas.

Izpolni spodnje podatke in pošlji sporočilo.

Podobni produkti

Dobrodošli v Orionu Intertrade.

Naročite se na mesečni Vodnik dizajna in v zameno vam podarimo 10% popust ob 1. nakupu*.

Kodo za popust prejmete v vaš e-poštni nabiralnik. Za Vas vsak mesec pripravljamo sveže novice o svetu oblikovanja in trendih dizajna.