CASSIS

CASSIS

Eileen Gray ni le ustvarila nekaj najbolj ikoničnih kosov pohištva 20. stoletja, ampak je tudi vodila studio, kjer so po njenih načrtih izdelovali preproge. Nekaj njenih najlepših modelov je del naše zbirke preprog. Barvna shema te preproge, ki je poimenovana po slikovitem obalnem mestu Cassis v regiji Provansa-Alpe-Azurna obala v južni Franciji, kjer je Eileen Gray preživela pomembna obdobja svojega življenja, spominja na istoimenski sadež črnega ribeza. Preproga je izdelana iz 100-odstotno ročno spredene novozelandske deviške volne in združuje globoko terakoto ter svežo jagodno rdečo z geometrijskimi belimi in temno rjavimi površinami.

Brand

ClassiCon

Classiconov izrek je, da je dobro pohištvo kot dober prijatelj: nekaj, kar imamo radi ob sebi in nas spremlja skozi življenje, kamorkoli nas to popelje. Takšno pohištvo izdelujejo že od leta 1990. Takrat je ClassiCon nastal iz tradicionalnega Vereinigte Werkstätten v Münchnu. Licence za oblikovanje slavnih oblikovalcev klasičnega modernizma, vključno z Eileen Gray, Eckart Muthesius in Otto Blümel, so tvorile temelj današnje kolekcije. Kmalu je sledilo pohištvo sodobnih oblikovalcev, kot so Sebastian Herkner, Neri & Hu, Konstantin Grcic in Jader Almeida. ClassiCon je že od samega začetka namenoma ustvaril povezovalno razmerje med klasiko in sodobnim dizajnom. Lastnik Oliver Holy je s svojo strastjo do oblikovanja, arhitekture in umetnosti že skoraj 20 let trajno vplival na družinsko podjetje. Od sredine leta 2020 skupaj z izvršno direktorico Larisso Sarjeant skupaj upravljata ClassiCon.Proizvajalčeva internetna stran

Kontaktirajte nas.

Izpolni spodnje podatke in pošlji sporočilo.

Podobni produkti

Dobrodošli v Orionu Intertrade.

Naročite se na mesečni Vodnik dizajna in v zameno vam podarimo 10% popust ob 1. nakupu*.

Kodo za popust prejmete v vaš e-poštni nabiralnik. Za Vas vsak mesec pripravljamo sveže novice o svetu oblikovanja in trendih dizajna.