CORKER NO.1 MARBLE

CORKER NO.1 MARBLE

Silhueta zamaška za šampanjec je Herzog & de Meuron navdihnila pri oblikovanju pohištva Corker, ki ga lahko uporabimo kot stolček ali stransko mizico. Razširitev priljubljene družine izdelkov z novo različico iz marmorja še bolj poudarja monolitni značaj dizajna: predmet iz barvnega naravnega kamna je v prostoru videti kot skulptura. Jacques Herzog opisuje: “Corker bi skoraj lahko videli kot predmet pop arta, saj je nastal neposredno in brez kakršnega koli pomembnega preoblikovanja iz povečave predmeta, ki obstaja v naši vsakdanji kulturi.” To pohištvo iz poliranega ali mat marmorja ni privlačno le kot estetski poudarek, ampak tudi kot taktilni: otipne lastnosti naravnega kamna vas vabijo, da se dotaknete materiala – hladna, gladka površina tvori kontrast s toplo, žametno pluto prvotnih modelov.

Brand

ClassiCon

Classiconov izrek je, da je dobro pohištvo kot dober prijatelj: nekaj, kar imamo radi ob sebi in nas spremlja skozi življenje, kamorkoli nas to popelje. Takšno pohištvo izdelujejo že od leta 1990. Takrat je ClassiCon nastal iz tradicionalnega Vereinigte Werkstätten v Münchnu. Licence za oblikovanje slavnih oblikovalcev klasičnega modernizma, vključno z Eileen Gray, Eckart Muthesius in Otto Blümel, so tvorile temelj današnje kolekcije. Kmalu je sledilo pohištvo sodobnih oblikovalcev, kot so Sebastian Herkner, Neri & Hu, Konstantin Grcic in Jader Almeida. ClassiCon je že od samega začetka namenoma ustvaril povezovalno razmerje med klasiko in sodobnim dizajnom. Lastnik Oliver Holy je s svojo strastjo do oblikovanja, arhitekture in umetnosti že skoraj 20 let trajno vplival na družinsko podjetje. Od sredine leta 2020 skupaj z izvršno direktorico Larisso Sarjeant skupaj upravljata ClassiCon.Proizvajalčeva internetna stran

Kontaktirajte nas.

Izpolni spodnje podatke in pošlji sporočilo.

Podobni produkti

Dobrodošli v Orionu Intertrade.

Naročite se na mesečni Vodnik dizajna in v zameno vam podarimo 10% popust ob 1. nakupu*.

Kodo za popust prejmete v vaš e-poštni nabiralnik. Za Vas vsak mesec pripravljamo sveže novice o svetu oblikovanja in trendih dizajna.