CORKER NO.1

CORKER NO.1

Corker je vsestranski taburet, ki izžareva toplino, stabilnost in prilagodljivost v svoji uporabi. Kot dodatni stol ali stranska mizica je primeren za katerokoli okolje, saj se odlično prilagaja ambient. Corker je na voljo v treh velikostih in s svojim imenom in oblikovanjem pričara igrivo naravo izdelka.

Oblika plute iz steklenice vina je služila kot navdih za izdelavo pohištva, ki ga lahko skoraj obravnavamo kot pop art objekt zaradi neposredne in enostavno povečane reference na predmet iz vsakdanje kulture. Corker je bil narejen za londonski paviljon Serpentine Gallery Pavilion 2012, katerega oblikovanje je bilo skupni projekt arhitekturnega urada Herzog & de Meuron ter kitajskega umetnika, oblikovalca in arhitekta Ai Weiweija. Oblikovani objekt iz plute je bil del celotne zasnove paviljona.

Brand

ClassiCon

Classiconov izrek je, da je dobro pohištvo kot dober prijatelj: nekaj, kar imamo radi ob sebi in nas spremlja skozi življenje, kamorkoli nas to popelje. Takšno pohištvo izdelujejo že od leta 1990. Takrat je ClassiCon nastal iz tradicionalnega Vereinigte Werkstätten v Münchnu. Licence za oblikovanje slavnih oblikovalcev klasičnega modernizma, vključno z Eileen Gray, Eckart Muthesius in Otto Blümel, so tvorile temelj današnje kolekcije. Kmalu je sledilo pohištvo sodobnih oblikovalcev, kot so Sebastian Herkner, Neri & Hu, Konstantin Grcic in Jader Almeida. ClassiCon je že od samega začetka namenoma ustvaril povezovalno razmerje med klasiko in sodobnim dizajnom. Lastnik Oliver Holy je s svojo strastjo do oblikovanja, arhitekture in umetnosti že skoraj 20 let trajno vplival na družinsko podjetje. Od sredine leta 2020 skupaj z izvršno direktorico Larisso Sarjeant skupaj upravljata ClassiCon.Proizvajalčeva internetna stran

Kontaktirajte nas.

Izpolni spodnje podatke in pošlji sporočilo.

Podobni produkti

Dobrodošli v Orionu Intertrade.

Naročite se na mesečni Vodnik dizajna in v zameno vam podarimo 10% popust ob 1. nakupu*.

Kodo za popust prejmete v vaš e-poštni nabiralnik. Za Vas vsak mesec pripravljamo sveže novice o svetu oblikovanja in trendih dizajna.