DOLL

DOLL

Prvotno naročen kot prvi dizajn Emilia Nannija za Billiani, leseni stol Doll izžareva bistvenost s svojo milino in mehkobo. Vitke, zožene noge in ukrivljeni prameni omogočajo lahkotnost sedeža, ne da bi ogrozili trdnost ali udobje. Skozi čas se je razvil v popolno kolekcijo, ki vključuje barske stole, naslonjala za roke, ležalnike ter kavne in jedilne mize. Doll je pravi kameleon med stoli, saj lahko prilagodi slog glede na spreminjajoče se okoliščine, zahvaljujoč široki paleti barvnih in oblazinjenih možnosti.

Brand

Billiani

Podjetje Billiani je bilo ustanovljeno leta 1911 za proizvodnjo stolov iz ukrivljenega lesa. Družinsko vodena tovarna se je nahajala v osrčju mesta, ki naj bi po drugi svetovni vojni postalo okrožje stolov: bratje Ottone, Orlando, Lino in Bruno Billiani so bili protagonisti podjetja v letih gospodarskega razcveta. Leta 1986 je v podjetje vstopila tretja generacija in Billiani je postal sinonim za velika naročila, zlasti pri projektih v tujini. Proti koncu devetdesetih let prejšnjega stoletja se je Luigi Billiani, po izobrazbi arhitekt, odločil, da bo v repertoar podjetja vključil znane oblikovalce in skupaj z ženo Veronik Romanutti ustvaril Billiani, kakršen je danes.Proizvajalčeva internetna stran

Kontaktirajte nas.

Izpolni spodnje podatke in pošlji sporočilo.

Podobni produkti

Dobrodošli v Orionu Intertrade.

Naročite se na mesečni Vodnik dizajna in v zameno vam podarimo 10% popust ob 1. nakupu*.

Kodo za popust prejmete v vaš e-poštni nabiralnik. Za Vas vsak mesec pripravljamo sveže novice o svetu oblikovanja in trendih dizajna.