E 1027

E 1027

Izraz Party Lounge, ki ga je kot patent registriral Friedrich Kiesler leta 1936, je nekakšna izjava o nameri, saj ima kavč prostora za do šest ljudi – dovolj za zabavo. Na voljo v več različnih tapeciranjiih.

 

Irska arhitektka in oblikovalka Eileen Gray (1878-1976, Ennischortty) je študirala slikarstvo na Slade School of Fine Art v Londonu, nato pa še v Parizu na Acadėmie Julian in Acadėmie Colarossi. Kot oblikovalko jo lahko postavimo ob bok Le Corbusieru, s katerim je sodelovala Mies van der Roheu ali Marcelu Breueru. Leta 1972 je na Royal Society of Art v Londonu dobila priznanje Royal Designer for Industry. Njena legendarna  »adjustable table E 1027« iz leta 1927 je od leta 1978 stalni eksponat kolekcije v Museum of Modern Art v New Yorku.

Brand

ClassiCon

Classiconov izrek je, da je dobro pohištvo kot dober prijatelj: nekaj, kar imamo radi ob sebi in nas spremlja skozi življenje, kamorkoli nas to popelje. Takšno pohištvo izdelujejo že od leta 1990. Takrat je ClassiCon nastal iz tradicionalnega Vereinigte Werkstätten v Münchnu. Licence za oblikovanje slavnih oblikovalcev klasičnega modernizma, vključno z Eileen Gray, Eckart Muthesius in Otto Blümel, so tvorile temelj današnje kolekcije. Kmalu je sledilo pohištvo sodobnih oblikovalcev, kot so Sebastian Herkner, Neri & Hu, Konstantin Grcic in Jader Almeida. ClassiCon je že od samega začetka namenoma ustvaril povezovalno razmerje med klasiko in sodobnim dizajnom. Lastnik Oliver Holy je s svojo strastjo do oblikovanja, arhitekture in umetnosti že skoraj 20 let trajno vplival na družinsko podjetje. Od sredine leta 2020 skupaj z izvršno direktorico Larisso Sarjeant skupaj upravljata ClassiCon.Proizvajalčeva internetna stran

Kontaktirajte nas.

Izpolni spodnje podatke in pošlji sporočilo.

Podobni produkti

Dobrodošli v Orionu Intertrade.

Naročite se na mesečni Vodnik dizajna in v zameno vam podarimo 10% popust ob 1. nakupu*.

Kodo za popust prejmete v vaš e-poštni nabiralnik. Za Vas vsak mesec pripravljamo sveže novice o svetu oblikovanja in trendih dizajna.