Table E 1027 Black Version

Table E 1027 Black Version

Ta višinsko nastavljiva miza je klasika med klasikami, z domiselno obliko, ki je postala ikona oblikovanja 20. stoletja. Ime E 1027 je pridobila po hiši E 1027 “Maison en bord de mer”, ki jo je Eileen Gray zgradila zase in za svojega partnerja Jeana Badovicija. Kodno ime izhaja iz: E za Eileen, 10 za Jean (J je 10. črka abecede), 2 za B(adovici) in 7 za G(ray). V dvajsetih letih prejšnjega stoletja je Eileen Gray eksperimentirala z različnimi različicami oblikovanja mize E 1027. Ko je dodala črno kovinsko ploščo kot alternativo kristalni stekleni plošči, je izbrala tudi črno kot barvo za okvir mize. Mat črna prevleka poudarja linije in obliko mize ter ji daje posebno eleganco. Skupaj z Zeevom Aramom je Eileen Gray razvila svojo nastavljivo mizo E 1027 za proizvodnjo v sedemdesetih letih prejšnjega stoletja; sprva sta izdelala kromirano različico, kasneje pa sta predstavila tudi okvir mize v črni barvi.

Brand

ClassiCon

Classiconov izrek je, da je dobro pohištvo kot dober prijatelj: nekaj, kar imamo radi ob sebi in nas spremlja skozi življenje, kamorkoli nas to popelje. Takšno pohištvo izdelujejo že od leta 1990. Takrat je ClassiCon nastal iz tradicionalnega Vereinigte Werkstätten v Münchnu. Licence za oblikovanje slavnih oblikovalcev klasičnega modernizma, vključno z Eileen Gray, Eckart Muthesius in Otto Blümel, so tvorile temelj današnje kolekcije. Kmalu je sledilo pohištvo sodobnih oblikovalcev, kot so Sebastian Herkner, Neri & Hu, Konstantin Grcic in Jader Almeida. ClassiCon je že od samega začetka namenoma ustvaril povezovalno razmerje med klasiko in sodobnim dizajnom. Lastnik Oliver Holy je s svojo strastjo do oblikovanja, arhitekture in umetnosti že skoraj 20 let trajno vplival na družinsko podjetje. Od sredine leta 2020 skupaj z izvršno direktorico Larisso Sarjeant skupaj upravljata ClassiCon.Proizvajalčeva internetna stran

Kontaktirajte nas.

Izpolni spodnje podatke in pošlji sporočilo.

Podobni produkti

Dobrodošli v Orionu Intertrade.

Naročite se na mesečni Vodnik dizajna in v zameno vam podarimo 10% popust ob 1. nakupu*.

Kodo za popust prejmete v vaš e-poštni nabiralnik. Za Vas vsak mesec pripravljamo sveže novice o svetu oblikovanja in trendih dizajna.