FAUBOURG

FAUBOURG

Eileen Gray ni samo ustvarila nekaj najbolj ikoničnih kosov pohištva 20. stoletja, temveč je tudi vodila studio, kjer so po njenih načrtih izdelovali preproge. Nekaj njenih najlepših modelov je del kolekcije preprog ClassiCon. Faubourg, ki se naslanja na gvaš Eileen Gray iz dvajsetih let prejšnjega stoletja, predstavlja minimalističen pristop: tri preproste črne črte na kvadratnem, naravnem belem ozadju ustvarjajo dinamičen učinek. Dve ukrivljeni črti subtilno spominjata na dizajne pohištva Eileen Gray, kot je na primer ikonična nastavljiva miza E1027, kjer so krogi in krivulje ponavljajoči se motivi. Kotna črta, ki poteka ob robu preproge, tvori učinkovit kontrast krožnemu motivu. Ime Faubourg Rug je navdihnila lokacija Grayjevega studia na Rue de Faubourg St. Honoré v Parizu.

Brand

ClassiCon

Classiconov izrek je, da je dobro pohištvo kot dober prijatelj: nekaj, kar imamo radi ob sebi in nas spremlja skozi življenje, kamorkoli nas to popelje. Takšno pohištvo izdelujejo že od leta 1990. Takrat je ClassiCon nastal iz tradicionalnega Vereinigte Werkstätten v Münchnu. Licence za oblikovanje slavnih oblikovalcev klasičnega modernizma, vključno z Eileen Gray, Eckart Muthesius in Otto Blümel, so tvorile temelj današnje kolekcije. Kmalu je sledilo pohištvo sodobnih oblikovalcev, kot so Sebastian Herkner, Neri & Hu, Konstantin Grcic in Jader Almeida. ClassiCon je že od samega začetka namenoma ustvaril povezovalno razmerje med klasiko in sodobnim dizajnom. Lastnik Oliver Holy je s svojo strastjo do oblikovanja, arhitekture in umetnosti že skoraj 20 let trajno vplival na družinsko podjetje. Od sredine leta 2020 skupaj z izvršno direktorico Larisso Sarjeant skupaj upravljata ClassiCon.Proizvajalčeva internetna stran

Kontaktirajte nas.

Izpolni spodnje podatke in pošlji sporočilo.

Podobni produkti

Dobrodošli v Orionu Intertrade.

Naročite se na mesečni Vodnik dizajna in v zameno vam podarimo 10% popust ob 1. nakupu*.

Kodo za popust prejmete v vaš e-poštni nabiralnik. Za Vas vsak mesec pripravljamo sveže novice o svetu oblikovanja in trendih dizajna.