FRISEE KOLEKCIJA

FRISEE KOLEKCIJA

Frisée je kolekcija, ki spretno združuje trdnost lesa z ironično in veselo lahkomiselnostjo. Oblikovana z mehkim in obdajajočim pristopom Cristine Celestino, ta kolekcija dviga materiale in znanje Billianija s čistimi barvami, vogali, ki se prelivajo v nežne krivulje, in nogami, ki se končujejo v oblikah žarnic. Čeprav je prvotno zasnovan za pogodbeni trg, Frisée izraža kultivirano in prefinjeno lahkotnost, ki daje prednost svetu izdelave omaric.

Brand

Billiani

Podjetje Billiani je bilo ustanovljeno leta 1911 za proizvodnjo stolov iz ukrivljenega lesa. Družinsko vodena tovarna se je nahajala v osrčju mesta, ki naj bi po drugi svetovni vojni postalo okrožje stolov: bratje Ottone, Orlando, Lino in Bruno Billiani so bili protagonisti podjetja v letih gospodarskega razcveta. Leta 1986 je v podjetje vstopila tretja generacija in Billiani je postal sinonim za velika naročila, zlasti pri projektih v tujini. Proti koncu devetdesetih let prejšnjega stoletja se je Luigi Billiani, po izobrazbi arhitekt, odločil, da bo v repertoar podjetja vključil znane oblikovalce in skupaj z ženo Veronik Romanutti ustvaril Billiani, kakršen je danes.Proizvajalčeva internetna stran

Kontaktirajte nas.

Izpolni spodnje podatke in pošlji sporočilo.

Podobni produkti

Dobrodošli v Orionu Intertrade.

Naročite se na mesečni Vodnik dizajna in v zameno vam podarimo 10% popust ob 1. nakupu*.

Kodo za popust prejmete v vaš e-poštni nabiralnik. Za Vas vsak mesec pripravljamo sveže novice o svetu oblikovanja in trendih dizajna.