HIDALGO

HIDALGO

Hidalgo je vertikalna kredenca z edinstvenim, originalnim dizajnom. Je hkrati ekscentričen in eleganten ter govori o slogu in kodah Driade. Kljub svoji funkcionalnosti je zaradi nenavadne oblike in koncepta bližje skulpturi kot kosu pohištva. Ima ukrivljeno strukturo iz vezanega lesa s tremi vrati na tečajih in fiksnimi notranjimi policami, ki zagotavljajo dovolj prostora za shranjevanje.

Po vrsti prodajno uspešnih izdelkov omarastega pohištva, ki jih je od leta 2015 predstavljal studio mladih oblikovalcev Driadelab, so letos lansirali nenavadno, originalno, ekscentrično in elegantno omaro Hidalgo. Za naziv elementa so uporabili španski plemiški priimek, ki izhaja iz izraza »hijo de algo«, kar po Wikipediji pomeni »sin nečesa«. Izdelek je sestavljen iz na vogalih zaobljene okvirne konstrukcije iz vezanega lesa, vanjo pa je fiksno vpeta vertikalna predelna stranica in 8 polic. Z leve strani je element diagonalno podprt s kovinsko dekorativno podporo. Hidalgo je s svojo izvirnostjo namenjen postavitvam, v katerih popestri sodobno opremljene bivalne interierje. Naredil jo je Driadelab 2021.

Brand

Driade

Driade je estetski laboratorij v nenehnem iskanju lepote v bivalnem prostoru, ustanovljen 1968. Umetnine in predmeti za vsakodnevno uporabo, duše, ki se med seboj harmonično prelivajo. Driade je edinstven v svetu oblikovanja. Estetski laboratorij je rezultat želje po vpeljavi eksperimentiranja v izdelke množične proizvodnje. Iskanje ustvarjalnosti v vsakem izdelku predstavlja poslanstvo podjetja samega. Driade ustvarja izdelke, ki so edinstveni, eklektični, ekscentrični, a hkrati elegantni, brezčasni in predvsem kakovostni. V tej alkimiji izraznih sredstev in občutkov vsakdo najde proizvod, ki mu je pisan na kožo. Umetnost življenja temelji na ideji, da so eklektizem, mešanje kultur, radovednost in presenečenje pravo bistvo našega časa. Nagnjenost k poslušanju, stanje pripravljenosti, pozornost za registracijo znakov, ki prihajajo od zunaj, in nato nastanejo njihovi proizvodi. Ker je prepusten za razlike, je Driade odprt v prihodnost. Driade zanika pavšalnost globalizacije, vendar se osredotoča na svežino, ki prihaja iz množenja krajev in razvoja idej.Proizvajalčeva internetna stran

Kontaktirajte nas.

Izpolni spodnje podatke in pošlji sporočilo.

Podobni produkti

Dobrodošli v Orionu Intertrade.

Naročite se na mesečni Vodnik dizajna in v zameno vam podarimo 10% popust ob 1. nakupu*.

Kodo za popust prejmete v vaš e-poštni nabiralnik. Za Vas vsak mesec pripravljamo sveže novice o svetu oblikovanja in trendih dizajna.