LALEGGERA

LALEGGERA

Stol Laleggera je naložljiv, s konstrukcijo iz masivnega javorja ali jesena. Izbrati ga je možno tudi v javorjevem ali hrastovem furnirju. V kolekciji je možno izbirati med različnimi produkti v različnih barvnih odtenkih in namembnosti.

 

Riccardo Blumer, rojen v Bergamu (1959) je diplomiral na Politecnico di Milano. V Aliasu je oblikoval kolekcijo stolov in miz Laleggera. Izdelki te kolekcije so pojem za raziskovanje in maksimalno namensko tehnologijo v proizvodnji pohištva. Izdelani so iz masivnega lesa, furnirja in ekspandiranega poliuretana kot polnila. Stoli so izjemno lahki. Leta 1998 je zanje prejel »Compasso d’Oro«. Kolekcija Laleggera je izraz raziskave in tehnologije v največji možni meri. Rezultat kombinacije trdnega tradicionalnega materiala, masivnega lesa, z najlažjim, ekspandiranim poliuretanom, vbrizganim v strukturo. Zunanji ovoj v različnih lesenih furnirjih ali multilaminatu iz rezanega furnirja, ki je na voljo s prozornim lakom ali različnimi barvami laka. Leta 2009 je postal del rezidenčne zbirke MoMA v New Yorku.

Brand

Alias

Alias je italijanska znamka produktnega pohištva, ki je znana po svojem sodobnem oblikovanju in visoki kakovosti izdelave. Ustanovljena je bila leta 1979 in je od takrat postala ena izmed vodilnih blagovnih znamk v svetu oblikovanja pohištva. Aliasovi izdelki, kot so stoli, mize in kavči, odlikujejo čiste linije, minimalističen stil in premišljene podrobnosti, ki ustvarjajo sodoben in eleganten videz.Proizvajalčeva internetna stran

Kontaktirajte nas.

Izpolni spodnje podatke in pošlji sporočilo.

Podobni produkti

Dobrodošli v Orionu Intertrade.

Naročite se na mesečni Vodnik dizajna in v zameno vam podarimo 10% popust ob 1. nakupu*.

Kodo za popust prejmete v vaš e-poštni nabiralnik. Za Vas vsak mesec pripravljamo sveže novice o svetu oblikovanja in trendih dizajna.