4 CHAISE LONGUE A REGLAGE CONTINU, DURABLE

4 CHAISE LONGUE A REGLAGE CONTINU, DURABLE

Ikoničen, izviren, večen. 4 Chaise longue à reglage continu, ustvarjen leta 1928/1965 in razstavljen na pariškem Salon d’Automne leta 1929, uteleša odnos med obliko in funkcijo v ravnovesju med čistostjo dizajna in udobjem. Počivalnik iz jekla, v končni obdelavi po proizvajalčevi barvni karti, je možno nagibati tako, da spodbuja sprostitev telesa. Njegova stabilnost pa je zagotovljena s trenjem z gumijastimi cevmi, ki obdajajo prečke na dnu. Oblazinjen v ecru platno, usnje ali dlakavo kožo.

V obdobju priprave manifesta nove arhitekture, katere primerek je bila Vila Savoy, sta se Charles-Edouard Jeanneret-Gris (1877-1965) (psevdonim Le Corbusier) in njegov bratranec Pierre Jeanneret  (1896-1967) odločila, da v delovno ekipo sprejmeta perspektivno oblikovalko Charlotte Perriand (1903-1999). To je bilo leta 1927. Sledilo je zelo uspešno obdobje oblikovanja elementov opreme bivalnih prostorov. Izhodišče je bil človek, ideja pa, da forma in funkcija služita njegovi sprostitvi. Sledila je vrhunska serija izdelkov, ki je bila tako kot takratni manifest hrbtenica bodoči arhitekturi. Celotna kolekcija pa je postala iztočnica bodočemu oblikovanju.

Brand

Cassina

Cassina, ki sta jo leta 1927 ustanovila Cesare in Umberto Cassina v Medi v Italiji, je v petdesetih letih 20. stoletja začela industrijsko oblikovanje v Italiji, ki temelji na popolnoma inovativnem pristopu, ki je zaznamoval prehod od obrtne proizvodnje k množični proizvodnji. Z miselnostjo, osredotočeno na raziskave in inovacije, Cassina združuje tehnologijo in dolgoletno rokodelsko izdelavo. Prvič so bili vključeni in vzpodbujeni pomembni arhitekti in oblikovalci, da so si zamislili nove dizajne, ki jih je bilo treba preoblikovati v projekte, kar je značilnost, ki še vedno odlikuje podjetje. Danes Cassina še naprej predstavlja nove načine bivanja, ki ustvarjajo najboljše postavitve iz sodobnega oblikovanja. Cassina je specializirana predvsem za ročno izdelavo in proizvodnjo oblazinjenih foteljev in sedežnih garnitur. Vsi izdelki so zdaj označeni z logotipom MedaMade, ki je jamstvo za kakovost in edinstvenost lokalno izdelanih izdelkov. Blagovna znamka Cassina je prejela štiri nagrade Compasso d'Oro za posamezne izdelke, vključno s sedežno garnituro Maralunga - Vica Magistrettija leta 1979 in leta 1991 kot priznanje za "inovativno vlogo podjetja in predhodni mednarodni pristop v italijanskem kulturnem in proizvodnem sektorju". Leta 1964 je znamka Cassina “I Maestri” začela s pridobitvijo ekskluzivnih svetovnih pravic za serijsko proizvodnjo štirih modelov, ki so jih oblikovali Le Corbusier (ki je bil takrat živ), Pierre Jeanneret in Charlotte Perriand. V naslednjih letih je ta zbirka združila nekaj najbolj ikoničnega pohištva največjih arhitektov moderne klasike 20. stoletja (Gerrit T. Rietveld, Charles R. Mackintosh, E. Gunnar Asplund, Frank Lloyd Wright, Charlotte Perriand, Franco Albini, Marco Zanuso) z namenom širjenja njihovih kulturnih vrednot. Te ponovne izdaje so verodostojne in natančne rekonstrukcije, preučene tako, da spoštujejo izvirne modele. Za uresničitev tega Cassina zato tesno sodeluje z avtorjevimi dediči in uradnimi fundacijami. Številni priznani italijanski in mednarodni oblikovalci in arhitekti so sodelovali in še naprej sodelujejo pri zbirki Cassina I Contemporanei, vključno z: Vico Magistretti, Gio Ponti, Mario Bellini, Rodolfo Dordoni, Konstantin Grcic, Jaime Hayon, Piero Lissoni, Gaetano Pesce in Philippe Starck. Leta 2015 je bila španska arhitektka in oblikovalka Patricia Urquiola imenovana za umetniško direktorico Cassine.Proizvajalčeva internetna stran

Kontaktirajte nas.

Izpolni spodnje podatke in pošlji sporočilo.

Podobni produkti

Dobrodošli v Orionu Intertrade.

Naročite se na mesečni Vodnik dizajna in v zameno vam podarimo 10% popust ob 1. nakupu*.

Kodo za popust prejmete v vaš e-poštni nabiralnik. Za Vas vsak mesec pripravljamo sveže novice o svetu oblikovanja in trendih dizajna.