MANDU VALET

MANDU VALET

Leta 1929 je maharadža Indore naročil Eckartu Muthesiusu, da zgradi in opremi njegovo palačo Manik Bagh, ki je bila mojstrovina sloga Art Deco. Muthesius je svojo arhitekturno vizijo dopolnil z lastnim dizajnom pohištva in svetilk.

Med mnogimi služabniki, ki so delali v palači, je bil tudi sobar Mandu, ki je bil dodan s svojim eleganc. Mandu je oblikovan s tipičnim art deco pridihom, ženstvenostjo, ki pa jo cenijo tudi gospodje, ki svojih poslovnih suknjičev ne želijo preprosto obesiti na navaden obešalnik. Prvotna kromirana različica odraža okolje, medtem ko novi barvi, črna in bronasta, še posebej poudarjata linije dizajna.

Brand

ClassiCon

Classiconov izrek je, da je dobro pohištvo kot dober prijatelj: nekaj, kar imamo radi ob sebi in nas spremlja skozi življenje, kamorkoli nas to popelje. Takšno pohištvo izdelujejo že od leta 1990. Takrat je ClassiCon nastal iz tradicionalnega Vereinigte Werkstätten v Münchnu. Licence za oblikovanje slavnih oblikovalcev klasičnega modernizma, vključno z Eileen Gray, Eckart Muthesius in Otto Blümel, so tvorile temelj današnje kolekcije. Kmalu je sledilo pohištvo sodobnih oblikovalcev, kot so Sebastian Herkner, Neri & Hu, Konstantin Grcic in Jader Almeida. ClassiCon je že od samega začetka namenoma ustvaril povezovalno razmerje med klasiko in sodobnim dizajnom. Lastnik Oliver Holy je s svojo strastjo do oblikovanja, arhitekture in umetnosti že skoraj 20 let trajno vplival na družinsko podjetje. Od sredine leta 2020 skupaj z izvršno direktorico Larisso Sarjeant skupaj upravljata ClassiCon.Proizvajalčeva internetna stran

Kontaktirajte nas.

Izpolni spodnje podatke in pošlji sporočilo.

Podobni produkti

Dobrodošli v Orionu Intertrade.

Naročite se na mesečni Vodnik dizajna in v zameno vam podarimo 10% popust ob 1. nakupu*.

Kodo za popust prejmete v vaš e-poštni nabiralnik. Za Vas vsak mesec pripravljamo sveže novice o svetu oblikovanja in trendih dizajna.