MANZU

MANZU

Počivalnik s sediščno in hrbtno školjko iz kompaktnega poliuretana, oblikovanega skupaj s ekstrudiranim poliuretanom, 5-krako podnožje iz lakiranega ulitega aluminija v več barvnih izvedbah, oblazinjen v različne kombinacije usnja Pelle-Frau.

Alias je ponovno posegel po arhivu brilijantnega protagonista italijanskega avtomobilskega oblikovanja šestdesetih let, Pia Manzu-ja. Ideja o preobrazbi avtomobilskega sedeža se je materalizirala v GAMeC Bergamo, kjer so shranjena dela Pia Manzu-ja. Končna odločitev je bila, da se počivalnik postavi na zvezdasto podnožje s štirimi nogami, ki je v celoti skladno z zasnovo in razmerjem stola. Ob tej priložnosti je imel Alias možnost odkriti globoko sorodnost z zgodovinsko osebnostjo. Pio Manzu je eden izmed prvih oblikovalcev, ki je zasnoval odnos med človekom in strojem, ne zgolj kot funkcijo temveč z upoštevanjem vidikov varnosti in blaginje. Njegov brezkompromisni pristop k oblikovanju in njegovo poznavanje tehnologije ga resnično uvršča med pionirje na področju ergonomije.

 

Brand

Alias

Alias je italijanska znamka produktnega pohištva, ki je znana po svojem sodobnem oblikovanju in visoki kakovosti izdelave. Ustanovljena je bila leta 1979 in je od takrat postala ena izmed vodilnih blagovnih znamk v svetu oblikovanja pohištva. Aliasovi izdelki, kot so stoli, mize in kavči, odlikujejo čiste linije, minimalističen stil in premišljene podrobnosti, ki ustvarjajo sodoben in eleganten videz.Proizvajalčeva internetna stran

Kontaktirajte nas.

Izpolni spodnje podatke in pošlji sporočilo.

Podobni produkti

Dobrodošli v Orionu Intertrade.

Naročite se na mesečni Vodnik dizajna in v zameno vam podarimo 10% popust ob 1. nakupu*.

Kodo za popust prejmete v vaš e-poštni nabiralnik. Za Vas vsak mesec pripravljamo sveže novice o svetu oblikovanja in trendih dizajna.