PARADISE BIRD

PARADISE BIRD

Kolekcija Paradise Bird spretno združuje razkošne materiale in prefinjen oblikovalski jezik pod vplivom dunajskega modernističnega gibanja. Kavč Paradise Bird, ki ga je oblikoval Luca Nichetto, je poseben in vsestranski kos, ki odlično prikazuje vse značilnosti kolekcije, vključno z njenim opaznim udobjem. Kovinska struktura sedežne garniture, ki spominja na gnezdo, se razširi in oblikuje vabljiv dvosed, hkrati pa ohranja svojo prepoznavno obliko. To gnezdo, ki je značilnost kolekcije, ne služi le kot stabilen naslon in podporni okvir, ampak tudi kot referenca na Wittmannovo mojstrstvo in sposobnost, da tudi ekstravagantne modele spremeni v ikonične izdelke.

 

Oblikovalec Luca Nichetto (1976) je v Benetkah študiral na mestnem inštitutu Statale d’Arte in zatem industrijski design na univerzi IUAV v Benetkah. Po študiju se je najprej ukvarjal z oblikovanjem murano stekla in z delom nadaljeval po Evropi. Prvič se srečuje z Wittmanom s kolekcijo Paradise Bird, ki je drzna kolekcija nanavadnih, udobnih sedežnih elementov, ki simbolizirajo odnos do življenja, vznemirljivo prepletenost svobode in zdržanosti, odprtosti in pomirjenosti. Oblikovalec ponuja s to kolekcijo nekoliko nenavadno kombinacijo elegantnosti, lahkotnosti in eklekticizma. Z rešetkami v kolekciji se avtor zgleduje po stilu lesenega letvičenja J.Hoffmannovih izdelkov.

Brand

Wittmann

Od ustanovitve sedlarstva leta 1896 je bilo podjetje vedno družinski posel, proizvodnja pa poteka izključno na sedežu v Etsdorfu v Spodnji Avstriji. Wittmann se je kot mednarodno cenjen proizvajalec oblazinjenega pohištva resnično začel uveljavljati v petdesetih letih prejšnjega stoletja. Stoli, zofe, postelje in vzmetnice so še danes ročno izdelane po enakih zahtevnih standardih, pri čemer temeljijo na edinstvenem strokovnem znanju, ki se prenaša iz generacije v generacijo. Ta zavezanost tradiciji in izdelavi je temelj za prihodnost podjetja. Wittmann zaposluje 120 ljudi. Vsako leto okoli 15.000 visokokakovostnih ročno izdelanih elementov pohištva zapusti njegove delavnice. Izvoz predstavlja 70 % prodaje, pohištvo Wittmann pa je naprodaj v več kot 50 državah. Poleg Evrope, ZDA in Avstralije se je že zdavnaj preselil na nove trge, vključno s Kitajsko, Korejo in Tajvanom. Wittmann ima vodilne trgovine na Dunaju, v Hamburgu in Seonu v Švici. Neprimerljivo obrtniško znanje ter natančna izbira in obdelava finih materialov zagotavljajo osnovo za uresničevanje novih idej in oblik. Da bi jih oživili, Wittmann redno sodeluje z največjimi imeni svojega časa. In ni nenavadno, da je rezultat dolgoročno sodelovanje, vključno z Johannesom Spaltom, Jeanom Nouvelom, Matteom Thunom in Paolom Pivo, ki so določili smer, ki so jo Jaime Hayon, Sebastian Herkner in Luca Nichetto zdaj neopazno ubrali in jo sprejeli v novo dobo.Številni dizajni se na številne različne načine poklonijo dediščini velikega oblikovalca Josefa Hoffmanna, katerega pionirske izdelke Wittmann še danes ponuja kot ponovne izdaje in ki ostajajo v središču Wittmannove kolekcije. Prilagodljivo in k rešitvam usmerjeno podjetje, tako kot skoraj nobeno drugo podjetje, Wittmann ne proizvaja le samostojnih izdelkov in sklopov za vrhunske javne in zasebne interierje, temveč ima povpraševanja tudi kot partner za naročila po meri, povsod, kjer sta najpomembnejša ekskluzivnost in izdelava brez primere.Proizvajalčeva internetna stran

Kontaktirajte nas.

Izpolni spodnje podatke in pošlji sporočilo.

Podobni produkti

Dobrodošli v Orionu Intertrade.

Naročite se na mesečni Vodnik dizajna in v zameno vam podarimo 10% popust ob 1. nakupu*.

Kodo za popust prejmete v vaš e-poštni nabiralnik. Za Vas vsak mesec pripravljamo sveže novice o svetu oblikovanja in trendih dizajna.