S 35 LH / S 35 L

S 35 LH / S 35 L

 S S 35 je Marcel Breuer uspel združiti vse funkcije konzolnega cevastega jeklenega fotelja v eni liniji, ki vključuje tudi naslonjala za roke. Breuer je s svojim dizajnom dosegel učinek dvojne konzole: sedež in naslonjala za roke se upogibata neodvisno drug od drugega. Upogibno gibanje okvirja sedeža in naslona, ki je konzolno usmerjen proti hrbtu, uravnotežijo upogibni nasloni za roke. Za dodatno udobje je na voljo ujemajoč se stolček za noge – zasnovan tudi kot konzolni kos pohištva. Udoben klubski stol S 35 je bil prvič predstavljen leta 1930 na znameniti razstavi Deutscher Werkbund na “Salon des Artistes Décorateurs” v Parizu kot del opremljanja prototipa visokega stanovanja, ki ga je Breuer realiziral skupaj z Walterjem Gropiusom in Herbertom Bayerjem.

Brand

Thonet

Leta 1819 ustanovljeno podjetje ima v prihodnost usmerjeno oblikovanje pohištva. Zaposleni v njihovem proizvodnem obratu imajo visoko raven strokovnega znanja, ki so ga pridobili skozi dolgoletno zgodovino podjetja in ga nenehno optimizirajo in širijo. Danes, tako kot v preteklosti, ustvarjajo inovativne izdelke, zasnovane za vzdržljivost: odlikujeta jih najvišja kakovost in brezčasen formalni jezik. Za vsakim izdelkom Thoneta stoji dobro zasnovan koncept in več proizvodnih korakov – od obdelave lesa ali jeklenih cevi do barvanja in oblazinjenja. Vsak element pohištva ima svojo zgodovino že preden zapusti njihovo tovarno. V čem je Thonet še posebej dober? Oblikovanje popolnega prostora za komunikacijo. Ne glede na to, ali gre za dolg večer ali hiter klepet, spontan ali dolgo načrtovan, za jedilno mizo, v hotelu ali na sestanku: pohištvo Thonet je mogoče najti povsod, kjer se ljudje srečajo, kjer izmenjujejo ideje, si vzamejo hiter odmor ali delajo mobilno – doma, v čakalnicah in salonih, v pisarnah ali v kavarni. Citat: ''Pohištvo za dom in pogodbene segmente izdelujemo že dve stoletji: v naši tovarni v Frankenbergu s strastjo do materialov in izjemno natančnostjo izdelujemo oblikovalske ikone upognjenega lesa in jeklenih cevi ter sodobno pohištvo priznanih oblikovalcev. Kombinacija najsodobnejših proizvodnih tehnologij in tradicionalne izdelave uvršča Thonet med najuspešnejša pohištvena podjetja na svetu.'Proizvajalčeva internetna stran

Kontaktirajte nas.

Izpolni spodnje podatke in pošlji sporočilo.

Podobni produkti

Dobrodošli v Orionu Intertrade.

Naročite se na mesečni Vodnik dizajna in v zameno vam podarimo 10% popust ob 1. nakupu*.

Kodo za popust prejmete v vaš e-poštni nabiralnik. Za Vas vsak mesec pripravljamo sveže novice o svetu oblikovanja in trendih dizajna.