S64

S64

Med pohištvom iz jeklenih cevi je konzolni stol S 32 še posebej vsestranski. Doma je v različnih ustvarjalnih svetovih. Enako dobro se ujema z brezkompromisno moderno opremo kot z vsestransko mešanico, ki daje prostor različnim obdobjem in slogom drug ob drugem. Konzolni stol S 32 in različica S 64 z nasloni za roke sta najbolj znani klasiki iz jeklenih cevi. K njihovi priljubljenosti prispeva privlačna kombinacija novega s preizkušenim: Thonetova tradicija izdelave pohištva iz upognjenega lesa z značilnim dunajskim tkanjem v nasprotju z revolucionarno uporabo jeklenih cevi. Sedež in naslonjalo iz masivnega lesa s pletenjem poosebljata tradicijo, okvir sedanjosti in prihodnosti. Zaradi svoje vsestranskosti so še danes najbolje prodajani konzolni stoli. Marcel Breuer je zasnoval S 32 in S 64 med svojim bivanjem v Berlinu leta 1928. Thonet proizvaja oba modela od leta 1930. Zahvaljujoč njuni estetski zmanjšanosti in jasnosti v kombinaciji z zračno mrežo se klasike prilegajo v najrazličnejša okolja. kot so konferenčne sobe, čakalnice, restavracije in v apartmajih. Program dopolnjujeta izvedba vrtljivega stola S 64 Atelier (VDR) in barski stol S 32 VH.

*Umetniške avtorske pravice Mart Stam

Modernist, arhitekt Marcel Adius Breuer (1902-1981) je bil eden prvih študentov Bauhausa- radikalne “art and craft” šole, ki jo je Walter Gropius ustanovil v Weimaru. V tridesetih letih preteklega stoletja je gospodarska kriza prisilila tudi najimenitnejšega proizvajalca lesenih stolov, firmo Thonet, da so se preusmerili v proizvodnjo cenejših stolov s kovinsko konstrukcijo, ki so jih oblikovali mladi oblikovalci šole Bauhaus. Leta 1929 je Marcel Breuer pri Thonetu preoblikoval 3-leta star stol Marta Stama S33 v še danes legendarni stol S64, ki ga odlikuje izjemna udobnost.

Brand

Thonet

Leta 1819 ustanovljeno podjetje ima v prihodnost usmerjeno oblikovanje pohištva. Zaposleni v njihovem proizvodnem obratu imajo visoko raven strokovnega znanja, ki so ga pridobili skozi dolgoletno zgodovino podjetja in ga nenehno optimizirajo in širijo. Danes, tako kot v preteklosti, ustvarjajo inovativne izdelke, zasnovane za vzdržljivost: odlikujeta jih najvišja kakovost in brezčasen formalni jezik. Za vsakim izdelkom Thoneta stoji dobro zasnovan koncept in več proizvodnih korakov – od obdelave lesa ali jeklenih cevi do barvanja in oblazinjenja. Vsak element pohištva ima svojo zgodovino že preden zapusti njihovo tovarno. V čem je Thonet še posebej dober? Oblikovanje popolnega prostora za komunikacijo. Ne glede na to, ali gre za dolg večer ali hiter klepet, spontan ali dolgo načrtovan, za jedilno mizo, v hotelu ali na sestanku: pohištvo Thonet je mogoče najti povsod, kjer se ljudje srečajo, kjer izmenjujejo ideje, si vzamejo hiter odmor ali delajo mobilno – doma, v čakalnicah in salonih, v pisarnah ali v kavarni. Citat: ''Pohištvo za dom in pogodbene segmente izdelujemo že dve stoletji: v naši tovarni v Frankenbergu s strastjo do materialov in izjemno natančnostjo izdelujemo oblikovalske ikone upognjenega lesa in jeklenih cevi ter sodobno pohištvo priznanih oblikovalcev. Kombinacija najsodobnejših proizvodnih tehnologij in tradicionalne izdelave uvršča Thonet med najuspešnejša pohištvena podjetja na svetu.'Proizvajalčeva internetna stran

Kontaktirajte nas.

Izpolni spodnje podatke in pošlji sporočilo.

Podobni produkti

Dobrodošli v Orionu Intertrade.

Naročite se na mesečni Vodnik dizajna in v zameno vam podarimo 10% popust ob 1. nakupu*.

Kodo za popust prejmete v vaš e-poštni nabiralnik. Za Vas vsak mesec pripravljamo sveže novice o svetu oblikovanja in trendih dizajna.