STITZ

STITZ

Pripomoček za nagibanje Stitz je izjemen element pohištva, ki ne vključuje niti sedenja niti stanja, temveč nekje vmes. Kar je tako genialno pri Stitzu, je, da omogoča telesu, da se sprosti, a ga hkrati spravi skozi njegov korak. Zato na Stitzu ne sedite, ampak počivajte na njem poševno. Posledično vaša medenica zavzame pokončen položaj, vaš metabolizem se izboljša, vaš občutek za ravnotežje je izboljšan in vaše mišice so aktivirane, ne da bi bile preveč obremenjene.

Hans “Nick” Roericht (1932) se je po koncu šolanja na Hohschule fur Gestaltung ukvarjal predvsem s profesuro in predavanji na akademskem nivoju. Leta 1976 je odprl svoj studio in oblikoval izdelke iz porcelana za Rosenthal in stole za Wilk Hahn. Leta 1991 je izdelal načrt za porporino stool “STITZ”, ki aktivno sedenje ob mizi ali pultu. V visoki izvedbi ima montiran dvižni mehanizem za višino sedeža od 61-87 cm in kovinsko podnožje z oblogo iz protidrsnega elastomera. Izvirnost izvedbe izdelka in  njegova vsestranska uporabnost, ki je vselej izziv, action serene uvršča STITZ od prve predstavitve za brezčasno ikono proizvajalca.

Brand

Wilkhahn

Za razliko od skoraj vseh drugih proizvajalcev v industriji pisarniškega pohištva je Wilkhahn svetovno priznan kot sinonim za oblikovanje izdelkov, narejenih v Nemčiji. Ponuja visokokakovostno pisarniško in dinamično konferenčno pohištvo, ki postavljata merila za celotno industrijo. Pred približno 60 leti je podjetje postavilo cilje, kot so večja uporabna vrednost, trajnostno oblikovanje in vzdržljivost. Mejni kamni, kot so klasični pisarniški stol FS-Line (1980), prepogljiva konferenčna miza Confair (1994), pisarniški stol Modus (1994) ali stol z zložljivimi nogami Aline (2004), so oblikovali pot razvoja pisarn. Najnovejši primeri pionirskih inovacij so večnamenski stol Chassis, konferenčni program Graph ter tridimenzionalni ON in IN, ki jih vodilni strokovnjaki trenutno razglašajo za najboljše pisarniške stole na svetu.Wilkhahn postavlja tudi nove standarde v smislu svojega socio-ekološkega pristopa. Kot prejemnik nemške nagrade za okolje sodeluje s arhitektoma Freijem Ottom in Thomasom Herzogom ter aktivno izvaja okoljsko odgovornost že več kot 20 let. Poleg številnih mednarodnih priznanj je pisarniški stol ON prejel tudi zvezno nagrado za ekološko oblikovanje.

Kontaktirajte nas.

Izpolni spodnje podatke in pošlji sporočilo.

Podobni produkti

Dobrodošli v Orionu Intertrade.

Naročite se na mesečni Vodnik dizajna in v zameno vam podarimo 10% popust ob 1. nakupu*.

Kodo za popust prejmete v vaš e-poštni nabiralnik. Za Vas vsak mesec pripravljamo sveže novice o svetu oblikovanja in trendih dizajna.